Eski FETÖ İmamı Gazetecilere Mi Sızıyor?

Şimdi "Ne olmuş yani?" diyeceksiniz. Kaseti başa saralım.

Türkiye'de 17-25 Aralık olayları yaşanmış, Fethullah Cemaati'ne "Paralel Yapı" adı verilerek devlette mücadele başlatılmıştı.

Bu süreçte, FETÖ lideri terörist Fethullah Gülen'in, AK Parti eski Samsun Milletveki Fuat Köktaş'ın, Adnan Ölmez'in Samsunspor Başkanlığı döneminde Samsunspor'un, Adnan Konaş'ın başkanlığını yaptığı 19 Mayıs Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi'nin ve Gazeteci Necdet Uzun'un avukatlığını üstlenmesiyle tanınan Fevzi Cem Şenocak ile ofisinde gazeteci Ferhat Soy görüşür.

Görüşmede Fevzi Cem Şenocak, "Ben paralelci olarak bilinirim. Saklamıyorum bunu. Ayrıca Fethullah Gülen'in talebesiyim. Birinci elden bilgi almak istiyorsanız benden alabilirsiniz. Samsun'da bu konuda benim kadar birinci el bulamayabilirsiniz. Saklamıyoruz, gizlemiyoruz. Benimle ilgili biri 'paralelci' diye haber yaptığında şeref duyuyorum." şeklinde konuşmalarda bulunur ve Gazeteci Soy bu sözleri kayıt altına alır.

Bu ses kaydını o dönem dinlemiş ve "AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş'ın Avukatı Paralelci mi?" diye bir yazı kaleme almıştım.

Türkiye'de 15 Temmuz darbe girişimi yaşanmış ve Samsun'da ilk gözaltına alınanlardan birisi de Av. Fevzi Cem Şenocak olmuştu. Paralel Yapı olarak isimlendirilen "Fethullah Hocaefendi (!) Cemaati", darbe girişimi sonrası FETÖ olarak isimlendirilmişti.

O dönem Samsun Adliyesi'nde Adalet Komisyonu Başkanı (daha sonra organize suç örgütü lideri Galip Öztürk'ün fotoğrafçılığını yaptığı gerekçesiyle açığa alınan) Kemal Alver'dir. Başsavcı ise yargıda FETÖ'nun güçlü olduğu darbe girişiminden kısa süre önce Samsun Cumhuriyet Başsavcısı olarak atanan, darbe girişiminden hemen sonra Samsun'da iki öz yeğeni FETÖ'den işlem gören ve kendisi FETÖ hakkında yazılan "Metastaz" isimli kitaba konu olan Ahmet Yavuz'dur.

Kemal Alver'in Adalet Komisyonu Başkanı olduğu, Ahmet Yavuz'un Başsavcı olduğu Samsun Adliyesi'nde o dönem ilginç gelişmeler yaşanıyordu. FETÖ'ye ait Samsun'daki Başarı Üniversitesi'nin Müteşebbis Heyet Başkanı işadımı gözaltına alınıyor, fakat iddialara göre, o dönemin Samsun Emniyet Müdürü'nün odasında ağırlanıyor ve alelacale Samsun Adliyesi'ne sevkedilerek serbest bırakılıyordu. Yine FETÖ'nün sağlık imamı olduğu ortaya çıkan Ersin Yılmaz, cezaevine gir-çık yaparak serbest kalıyordu. Samsun'da kelli felli FETÖ'cülerin serbest kaldığı o günlerde, FETÖ'nün "Karadeniz Avukat Yapılanması"nın imamı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Fevzi Cem Şenocak'ın da kolaylıkla serbest kalacağı düşünülüyordu. Çünkü avukatlığını yaptığı isimler arasında iktidar mensubu isimler vardı.

Düşünüldüğü gibi olmamıştı. Şenocak'în kurtarılması için çok sayıda kişinin girişimde bulunduğu iddia edilirken, Ferhat Soy'un daha önce kaydettiği Şenocak'ın itiraf niteliğindeki ses kaydı, Soy tarafından o zamanki ismiyle Başbakanlık Devlet Denetleme Kurulu (BDDK) yetkililerine 15 Temmuz darbe girişimi öncesi teslim edilmişti. Ankara'nın Şenocak'dan bilgisi vardı ve Samsun'da ne kadar uğraşılsa da diğer kelli felli isimler gibi serbest bırakılması mümkün olmamıştı.

Bu süreçte, Fevzi Cem Şenocak'ın müvekkilleri olan Necdet Uzun köşe yazıları yazarak Fevzi Cem Şenocak'ı aklama girişimlerinde bulunurken, bir diğer müvekkili o dönemin AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ise basın açıklaması yaparak adeta avukatını kurtarma telaşına düşmüşlerdi.

Fevzi Cem Şenocak için köşe yazıları yazılıyor, basın açıklamaları yapılıyor, iddialara göre, Samsun Adliyesi'ne baskı uygulanıyordu ama ses kaydının BDDK'ya ulaşması nedeniyle tüm çabalar yetersiz kalıyor ve Şenocak, FETÖ İmamı olması nedeniyle 10 yıl 6 ay hapis cezası alıyordu.

Gazeteci Ferhat Soy'un ise, bu olaydan sonra başına gelmeyen kalmamıştı. FETÖ'nün sağlık imamı Ersin Yılmaz tarafından darp ediliyor, hakkında onlarca suç duyurusunda bulunuluyordu. Fevzi Cem Şenocak'ın tutuklanana kadar avukatlığını yaptığı AK Parti Samsun eski Milletvekili Fuat Köktaş'ın şikayetiyle Ferhat Soy hakkında sosyal medya hesabından hakaret ettiği gerekçesiyle Samsun 10. Asliye Ceza Mahkemesi 2020/683 Karar No'su ile 21 ay hapis cezası alıyor ve cezaevine giriyordu.

Ferhat Soy'un serbest kaldığını duyurduğu facebook paylaşımının altına 10 yıl 6 ay hapis cezası alarak cezaevine giren Fevzi Cem Şenocak'ın beğeni atması dikkat çekicidir. Şernocak'ın cezaevine girmesinde Ferhat Soy'un katkısı biliniyor ve Soy'un cezaevinde yatmasına neden olan ismin Şenocak'ın müvekkilinin şikayetinden kaynaklı olduğu sabit. Şenocak'ın yaklaşık 1 yıl önce cezaevinden çıktığı belirtiliyor.

Şenocak'ın müvekkiliyken gazeteci Necdet Uzun'un Samsun'da büyük ağırlığı olduğu ve bu ağırlığın Şenocak'ın cezaevine girmesiyle eksiye düştüğü belirtiliyor. Bir dönem üst düzey bürokratlarla FETÖ'nün organize ettiği yurtdışı gezilerine çıkan, dönemin Samsun Valisi İbrahim Şahin'i başında olduğu gazetede ağırlarken elleri ceplerinde karşılayan Necdet Uzun, 24 Mart'da Samsun Valisi Orhan Tavlı'nın basına verdiği iftar yemeğinde ise protokolde yer bulamaması ve protokol masasına oturtulması için cemiyet başkanlarının yoğun çaba göstermesi ile mümkün olduğu günlere gelinmiştir.

Necdet Uzun, 6 Eylül 2024 tarihinde yazdığı "Hakkı koruması gerekenlerin haksızlığı" başlıklı köşe yazısı ile Samsun'da iki farklı cemiyet olduğu, bunların birleştirilmesi gerektiği ve birleşme sürecinde kendisinin ilk kongreye kadar cemiyet başkanı olması gerektiği yönünde bir köşe yazısı yazmıştır. Yazılan bu köşe yazısından sonra iki cemiyet başkanı birleşme konusunda birbirlerine girmişlerdir.

Kamuoyunda konuşulan iddialara göre; cezaevinden çıkan FETÖ imamı Fevzi Cem Şenocak, eski müvekkili Necdet Uzun üzerinden cemiyetleri birleştirme ve gazeteciler üzerinden tekrar sisteme girerek oyun kurucu olmak istemektedir.

Herkesin yeni başlangıç yapma hakkı vardır. Cezaevleri de o yüzden vardır. Cezasını çekenlerin daha sonra yeni başlangıç yapması amaçlanmaktadır. Şenocak da cezasını çekmiştir ve yeni başlangıç yapma hakkı vardır. Ama kamuoyundaki iddialar doğru ve Şenocak, gazeteciler üzerinden yine oyun kurucu olarak sisteme sızmaya çalışıyor ise, devletin ilgili birimlerinin bu iddiaları detaylı şekilde inceleyeceğinden de şüphem yoktur.

Bir sonraki yazımda buluşmak umuduyla...