Gelecek Partisi İstişare Meclisi Kuruldu

Gelecek Partisi Yerel seçimlerin ardından geçtiğimiz hafta Ankara’nın Haymana ilçesinde Genişletilmiş İstişare Kampı düzenledi. Yerel seçimlerde yapılan çalışmaların değerlendirildiği ve seçim sonrası izlenecek yol haritasının tartışıldığı kamp sonrası Gelecek Partisi kendi içerisinde yeni bir meclis kurdu.

Parti politikalarının belirlenerek parti organlarına ve teşkilatlara tavsiye kararlarının sunulacağı İstişare Meclisi kuruldu. Genel Başkan Ahmet Davutoğlu’nun başkanlığında geçtiğimiz gün Gelecek Partisi Genel Merkez’inde ilk toplantısını yapan Parti İstişare Meclisi’ne Samsun’dan kurucular kurulu üyesi Mustafa Yeşilyurt’da katıldı.

İstişare Meclisi’nin, Parti politikalarını belirlenmesinde, teşkilatların daha dinamik hareket etme noktasında üst kurul görevi yapacağını söyleyen Mustafa Yeşilyurt, “Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ile her ay yapılacak toplantılar sonrası alınan tavsiye kararları partinin bütün kurullarına ve organlarına aktarılacak. Her ay ülkemizin önde gelen gündemleri tartışılarak partimizin uygulayacağı siyasi politikanın hangi yönde olacağı yönünde tavsiye kararları alınacak” dedi.

İlk toplantıya ekonomi ve Gazee’nin damga vurduğunu söyleyen Yeşilyurt, İlk toplantımızı geçtiğimiz gün gerçekleştirdik. Toplantıda Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar konuşuldu. Uluslar arası gelişmeler ve Gazze’de yaşanan soykırım ele alındı. Bölgemizde Türkiye’nin konumu ve durumunun yanı sıra, diğer siyasi partilerle olan ilişkiler, toplumun mevcut yaşadığı koşullar, Bundan sonra Türkiye’de siyasetin nasıl yapılanacağı, nerelere doğru gideceği ve Gelecek Partisi’nin buradaki rolü gibi farklı başlıklardaki konular görüşülerek tavsiye kararları alındı. Alınan kararlar parti organlarına ve kurullara sunularak değerlendirilecek ve uygulamaya geçilecek. Bundan sonra parti istişare meclisi daha yoğun olarak toplanacak ve alınan kararlar kamuoyu ile de paylaşılacak” diye konuştu.

Haber: Sezer SEZER