İmren Nilay Tüfekci, ‘Vatandaşlara Hizmet Etme Aşkıyla Var Olduk’

İYİ Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İmren Nilay Tüfekci, siyasi yarışlarda saygı ilkelerinin dışına hiçbir zaman çıkmadığını dile getirerek, "Emeğimle, saygımla, bu şehre ve bu şehrin insanına hizmet etme aşkımla var oldum" dedi.

HİZMET ETME AŞKIMLA VAR OLDUM
Tüfekci, basın mensuplarıyla bir araya geldiği toplantıda seçim çalışmaları kapsamında yaptığı çalışmalardan bahsetti ve seçim koordinasyon merkezlerinin karşısına AK Parti tarafından asılan görsellerle sabote edilmeye çalışıldıklarını öne sürerek, tepkisini dile getirdi. Seçimlerin demokrasi bayramı olduğunu hatırlatan Tüfekci, "Hem demokrasiye, hem de seçme ve seçilme hakkımıza en temel başlıklara uygun şekilde yürünmeli ve bu süreç o şekilde yaşanmalıdır. Partim ve şahsım olarak siyasi yarışlarda saygı ilkelerinin dışına hiçbir zaman çıkmadım. Emeğimle, saygımla, bu şehre ve bu şehrin insanına hizmet etme aşkımla var oldum. Ahlakın, siyasi ve toplumsal etiğin dışında kimseye ne tek bir söz söyledim ne de öyle bir davranışta bulundum. Kazanmak için her yol mubahtır anlayışını hiçbir zaman gütmedim. İnandığım yerde olduk, inandığım şeyi konuştum ve inandığım davanın neferi olarak bu yola çıktım" dedi.

"VATANDAŞLA BAĞLARIMIZ KUVVETLENİYOR"
Vatandaşlarla her geçen bağlarının kuvvetlendiğini belirten Tüfekci şunları söyledi: "Bize verilen sıfatlardan ziyade Samsun'a, Samsun halkına ve kendi yüreğimize olan inancımızla bir yola çıktık, 'Sen de inan Samsun' dedik. Bu slogan vatandaşımızla bizi öyle bir noktaya getirdi ki bu söylem üzerinden vatandaşımızla bağ kurmaya başladık. Göreceksiniz bu bağ daha da büyüyecek. İktidar partisi 'Sen de inan Samsun' sloganına karşılık kendilerinin 4-5 yıl önce kullandıkları söyleme ekleme yaparak bize cevaben bir pankart hazırlandı. 23 yıldır inandığı yolda yürüyen bir Samsun var' dedi. En acısı bu pankartta bu söylemin yanında Sayın Cumhurbaşkanımızın fotoğrafı kullanıldı. Tek dertleri, Sayın Cumhurbaşkanımızın adının arkasında makam, mevki ve güç sahibi olmak ve bu saltanatlarının sürdürülebilir olmasını sağlamak. Başka bir dertleri yok. Peki bu teveccühün karşılığında siz Samsun'a ne verdiniz diye soruyorum."

"HUKUKÇULAR ARAŞTIRIYOR"
Engellemeye çalışıldıklarını öne süren Tüfekci, "Gençlerin, emeklilerin durumu ortada, ekonomik sıkıntılar ortada biz neyle uğraşıyoruz? Engellenmekle, yok sayılmakla uğraşıyoruz. Ben buna çok üzülüyorum ve bu tavırdan vazgeçilmesi gerektiğini düşünüyorum. Çağrıda bulunmamıza rağmen buna kulak asmadılar. Burası belediyenin yeşil alanı. Kılıfı her türlü hazırlayabiliyorlar. Eğer uygunsuz bir durum varsa İl Seçim Kurulu'na şikayet edebilmemiz için hukuksal anlamda adım atabileceğimiz konuları arkadaşlarımız araştırıyorlar. Reklam kampanyalarını engelleyecek rekabet unsurlarına uymayacak durumlar varsa dilekçemizi İl Seçim Kurulu'na sunacağız. Biz bundan sonra da her zaman yaptığımız gibi önümüze bakacağız. Samsun için yapacaklarımızı konuşacağız" diye konuştu.

"HİÇBİR ŞEYE MECBUR DEĞİLSİNİZ"
Samsunlulara da seslenen Tüfekci sözlerini şöyle tamamladı: "Unutmayın ki sizi ve bu şehri kendi makamlarının peşinde koşanlara, bunun için uğraşanlara, hiçbir şeye mecbur değilsiniz. Biz size inanıyoruz, Samsun'a inanıyoruz, kendi gücümüze ve yüreğimize inanıyoruz siz de bize inanın."

BİRLİK TABLOSU
Tüfekci'nin basın toplantısında İl Başkanı Hasan Aksoy'un yanı sıra eski GİK üyesi Ömer Süslü'nün bulunması parti tabanında birlik ve beraberlik adına olumlu karşılık buldu.