Bafra’da Borsa Seçimi Öncesi Silahlar Konuştu

Bafra Ticaret Borsası 1 Ekim Cumartesi (Yarın) iki adayla seçime gitmeye hazırlanırken, bir ay önce borsa binasının kurşunlanmasının ardından dün ise başkan adaylarından Tarık Erol silahlı saldırıya uğradı.

 

SAMSUN ETİK HABER UYARMIŞTI
Samsun Etik Haber tarafından geçtiğimiz Ocak ayında "Samsun’da Oda ve Derneklere Çeteler Göz Dikti" başlığıyla yayınladığı haber ile suç örgütlerinin Samsun'da borsa, TSO, esnaf odaları, işadamları dernekleri ile irili ufaklı dernekleri ele geçirme çalışmasına giriştiğini kamuoyuna duyurmuştu. Devletin konuyla ilgili gerekli önlemleri alması için çağrı yapılan haberin ardından korkulan oldu ve Bafra Ticaret Borsa seçimleri öncesi silahlar konuştu.

 

ÖNCE BİNAYA SONRA ADAYA KURŞUN
Bafra Ticaret Borsası Başkanı Namık Kibaroğlu'nun yaşından dolayı aday olmayacağını açıklaması üzerine 1 Ekim Cumartesi (Yarın) yapılacak kongreye Kibaroğlu'nun yardımcısı Tarık Erol ile Şükrü Derebey borsaya aday oldu. Bafra Ticaret Borsası'nda İki adaylı seçim çalışmalarının başlaması üzerine 24 Ağustos gecesi Borsa binasının kurşunlanmasının ardından, dün ise başkanlığa aday olan Tarık Erol, sabah saatlerinde çay ocağında çay içerken silahlı saldırıya uğradı. Saldırganın 4 el ateş ettiği Erol'a 2 kurşun isabet ederek her iki bacağından yaralanmasına neden oldu. Seçimlere 1 gün kala Erol hastanede tedavi altına alınırken, 17 yaşındaki saldırgan polise kendisi teslim oldu.

 

BAŞKAN AÇIKLAMA YAPMAKTAN KAÇTI
Samsun Etik Haber'in borsa binasının bir ay önce kurşunlaması ve ardından Bafra Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı ve başkan adayı Erol'un silahlı saldırıya uğraması hakkında açıklama almak için ulaştığı Bafra Ticaret Borsası Başkanı Namık Kibaroğlu, konuyla ilgili hiç bir açıklama yapmayacağını belirterek, açıklama yapmaktan kaçındı.

 

KİBAROĞLU VE GÜLER NEDEN KORKUYOR?
Borsa Başkanı Kibaroğlu'nun açıklama yapmaktan kaçınması akıllara Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Eyüp Güler'i getirdi. Samsun Etik Haber'in Şubat ayında yaptığı "Samsun’da Oda ve Derneklere Çeteler Göz Dikti" başlıklı haber üzerine Güler, Samsun Etik Habere telefonla ulaşarak, "Yaptığınız haber yüzünden Samsun Cumhuriyet Başsavcısı beni makamına davet etti. Seçimlerimize mafyanın müdahil olup olmadığını soruyor. Beni zor durumda bıraktınız" demişti.