Atakum Meclisi'ne Samsun Etik Haber Damga Vurdu

Atakum Belediye Başkanı Deveci'nin eşini vekil yapabilmek istediği ve bu uğurda CHP İl Başkanını görevden aldırmak için aleyhte haber yaptırarak bazı yayın organlarını fonladığı haberleri yapan Samsun Etik Haber'in yapmış olduğu haberler belediyenin meclis toplantısına damga vurdu.

 

10 DAKİKA SAMSUN ETİK HABER KONUŞULDU
Son yapılan Atakum Belediyesi Meclis toplantısı yaklaşık 1.5 saat sürerken, toplantının 10 dakikası Samsun Etik Haber'in yaptığı haberlerin tartışmasıyla geçti. AK Parti ve MHP Grup Başkanları, Deveci'ye belediyenin bazı gazetecileri maaşa bağladığı iddialarını sordu. Deveci haberlere açıklama getiremediği görülürken, Samsun Etik Haber'in yöneticilerinin gazeteci olmadığı iftirasına sığındı. Kendisine sorulan sorular karşısında bocalayan Deveci, Samsun'un en etkin basın kuruluşlarının başında gelen Samsun Etik Haber'e "Gazeteci değiller" iftirası atarak içine düştüğü zor durumdan kurtulmaya çalıştığı görüldü.

 

SAMSUN ETİK HABER HANGİ HABERLERİ YAPMIŞTI?
Samsun Etik Haber, Deveci'in eşini milletvekili adayı yapmak istediği ama CHP İl Örgütünün bu hedefi karşısında engel olarak gördüğü için, bazı basın organlarını fonlayarak il örgütünü görevden aldırmak için haberler yaptırdığı iddialarını haberleştirmişti. Ayrıca Deveci'nin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında A Haber'e vatandaş kılığında çıkarak açıklamalar yapan bir gazeteciyi belediye bütçesinden fonladığı haberini, yine Deveci'nin AKP'li başkanın danışmanını fonladığının yanı sıra aleyhinde haber yayınlayanları da belediye bütçesinden fonlayarak susturma gayretlerini haberleştirmişti.

 

Meclis Toplantısının Videosu: