O Haberimiz TBMM'de Soru Önergesi Oldu

Samsun Etik Haber'in Çarşamba Şeker Fabrikası'nın fındık deposu yapıldığı haberi TBMM'de soru önergesi oldu.

 

FABRİKANIN FINDIK DEPOSU OLMASI MECLİSE TAŞINDI
150 milyon Euro'luk Çarşamba Şeker Fabrikası’nın fındık deposu haline getirilmesi, Türkiye'nin gündemine oturdu. Samsun Etik Haber'in 30 Eylül Cuma günü "150 Milyon Euroluk Fabrika, Fındık Deposu Oldu" haberi üzerine CHP Samsun Milletvekili Kemal Zeybek, TBMM'ye soru önergesi vererek şeker fabrikasının ne zaman açılacağını sordu. Yayınlanan haberin ardından, ulusal basın olaya sahip çıktı. Daha sonra ise Samsun yerel basını da konuyu takip etmeye başladı.

 

BAKAN KİRİŞÇİ NE DİYECEK?
Yapılan haber üzerine TBMM'ye soru önergesi veren CHP Samsun Milletvekili Zeybek, "Fabrikanın defalarca açılacağı söylendi. Ama gelinen noktada fabrika açılmadığı gibi amacı dışında kullanılmaya başlandı. En son teknoloji ile kurulan fabrika şu an adeta çürütülüyor. Üretici ise fabrikanın üretim yapmaması nedeniyle bölgede şeker pancarı üretmiyor. Ek yatırımlarla bu fabrika hizmete alınabilirdi. Bu konularla ilgili mecliste soru önergesi verdim. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'nin önergemize vereceği cevaba göre Çarşamba Şeker Fabrikası ile ilgili durumun daha net olarak ortaya çıkacağını düşünüyorum" dedi.

 

ŞEKER FABRİKASINI FINDIK DEPOSU YAPTILAR
Hatırlanacağı gibi, yapılan haberde 150 milyon Euro değerindeki Çarşamba Şeker Fabrikası'nın 12 yıldır iktidar tarafından kapalı tutulduğu, şeker fiyatının el yakmasına rağmen, iktidarın şeker fabrikasını faaliyete geçirerek şekerdeki fiyat artışını frenlemesi gerekirken, Çarşamba Şeker Fabrikasının fındık deposu olarak kullanıldığı gündeme getirilmişti.