Rektör Yavuz Ünal: ‘Sektör Kampüste Projesi Üniversitelere Yeni Bir Vizyon Belirledi’
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın teknoloji ekosisteminin birikimlerini öğrenciler ile buluşturmak amacıyla hayata geçirilen ‘Sektör Kampüste’ programının tanıtım töreni Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın katılımları gerçekleştirildi. Tören kapsamında Program paydaşları arasında yer alan Üniversitemiz ile TÜBİTAK arasında protokol imzalandı.
Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Millet Kütüphanesi’nde düzenlenen programa; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Rektörümüz Prof. Dr. Yavuz Ünal'ın yanı sıra program paydaşı Üniversitelerin Rektörleri, akademisyenler ve firma yetkilileri katıldı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın program hakkında bilgiler verdiği tanıtım toplantısında “Sektör Kampüste” programı kapsamında paydaş üniversiteler ile firmalar arasında işbirliği protokolleri imzalandı. Protokoller kapsamında Rektörümüz Prof. Dr. Yavuz Ünal ile TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandalı arasında protokol imzalandı.
REKTÖR ÜNAL:“ÖĞRENCİLERİN İSTİHDAM ŞANSI YÜKSELECEK”
İmzalanan protokol hakkında bilgi ve düşüncelerini aktaran Rektör Ünal, “Bu programda önemli ve esas olan durum sektörü kampüse getirip dersler vermeleri. Sektör, kampüse gelmek suretiyle eğitimde bir AR-GE ve ortaklık hazırlaması. Biz sektörün ihtiyacına tekabül eden dersleri seçmeli ders olarak yerleştireceğiz. Öğrencimiz burada özellikle staj ve istihdam konusunda sektörün beklentisini karşılayacağı için istihdam şansı yükselecek.” ifadelerini kullandı.
“SEKTÖR KAMPÜSTE PROJESİ ÜNİVERSİTELERE YENİ BİR VİZYON BELİRLEDİ”
Üniversite için önemli olan kısım ise paydaşlarla ortak hareket etmek olduğuna değinen Rektör Ünalsözlerini şöyle noktaladı:
“Eğitimde, AR-GE' de hatta üretimde ortak hareket etmek önemli bir gelişme.OMÜ,Türkiye'deki 20 üniversiteden birisi oldu. Bu protokol bizim sektörde kuracağımız ortaklıklara taban oluşturacak. Sektör kampüste projesi üniversitelere yeni bir vizyon belirledi. Üniversitenin ve sanayinin işbirliği beklenen bir durumdu. Artık sıra buluşmaya ve kaynaşmaya geldi.”
Tören, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile program paydaşı üniversite Rektörleri ve firma temsilcilerinin fotoğraf çekilmesinin ardından sona erdi.
SEKTÖR KAMPÜSTE PROGRAMI ve MTH KODLU DERSLER
Sektör Kampüste programı kapsamında, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı Bahar yarıyılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği ve Kimya Mühendisliği bölümlerinde açılan dersler ve dersleri yürüten paydaş firmalar aşağıdaki gibidir.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde açılan dersler:
MTH302: Batarya Yönetim Sistemi Tasarımına Giriş (Aspilsan)
MTH402: Uydu Teknolojileri ve Pazarı (Türksat)
MTH404: Hidrojen ve Yakıt Pili Teknolojisine Giriş (Tübitak MAM)
MTH406: Uzay Radyasyon Ortamı ve Etkileri (Tübitak Uzay)
Kimya Mühendisliği Bölümünde açılan dersler:
MTH410: Hidrojen ve Yakıt Pili Teknolojisine Giriş (Tübitak MAM)
MTH412: Enerji Odaklı Kimyasal Süreçlerin Bilgisayar Destekli Modellemesi (Tübitak MAM)
Dersler karma eğitim yoluyla devam ediyor.