Samsun’da ‘Logolarda Bozkurt’ Sergisi Düzenlendi

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda Türk Ocakları Samsun Şubesi, TÜRKTAV ve ASKON Samsun Şubesi birlikteliğinde ‘LOGOLARDA BOZKURT’ sergisi düzenlendi.

 

Samsun Cerrahi El Aletleri ve Sağlık Müzesi’nde düzenlenen sergi açılışına Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Samsun Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çağatay Tufan, TÜRKTAV Başkanı Nizamettin Aykurt, ASKON Samsun Şube Başkanı Ahmet Alp Doğru ve birçok Samsunlu katıldı.

 

Serginin açılış konuşmasında, Samsun Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Çağatay Tufan serginin ve bozkurt sembolünün önemine şu sözlerle değindi:

“Bozkurt bizim için herhangi bir simge değildir. Bozkurt özgürlüğün, bağımsızlığın, gücün, milletine bağlılığın, mazlumlara şefkatin, zalime karşı çelikten yumruğun sembolüdür; ama en çok da umuttur Bozkurt, yol göstericidir.

 

Bozkurt, Ergenekon’dan beri Türklere yol göstermiştir, önder olmuştur. Bozkurt, Bağımsızlık için 40 kişi ile koca Çin sarayını basan Kürşad’tır; Avrupa’yı hedef gösteren ve Papa’ya diz çöktüren Attila; Anadoluyu yurt yapan Malazgirt ovasında Alparslan; Yıkılmaz denilen İstanbul surlarını yerle yeksan eden Fatih’tir. 104 yıl önce bugün Samsun’da bir güneş gibi doğan Mustafa Kemal olmuştur bozkurt. Türk Milleti O’nun önderliğinde, bu sene 100.yılını kutladığımız Cumhuriyet’imizi kurmuştur. Sonrasında ise bir kalkınma savaşı başlamış bu sefer Bozkurt Atatürk olup Türk’e yol göstermiştir.”

 

TÜRKTAV Başkanı Nizamettin Aykurt ve ASKON Samsun Şube Başkanı Ahmet Alp Doğru’nun da konuşmalarının ardından serginin açılışı gerçekleşti. Yoğun ilginin olduğu sergi, 21 Mayıs’a kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecektir.