Başarı Ve Başarısızlık
Bu sorunun cevabı herkesin kişiliği, karakteri ve tiynetine göre değişir. Davası ve dâvâ diye bir derdi olmayana göre; değerlerinden taviz verme pahasına bile olsa dünyevi kazanımları elde etmek başarıdır. İslâm gibi bir dâvâsı olana göre ise; ilkeleri korumak, kimliğinden, kişiliğinden ve de Hakk merkezli duruşundan taviz vermemektir başarıdır.
Fransız sömürgesine karşı destansı bir mücadele veren, kahramanlığı tarihin sayfalarına altın harflerle yazılan ve sömürgeciler tarafından idam edilen Ömer Muhtar diyor ki; "Allah bana cihadı emretti. Ben cihat ibadetimi yaparım. Netice beni ilgilendirmez. Ondan ötesi Allah' aittir." Şimdi, inanç değerleri ve vatanı uğruna hayatı pahasına verdiği yiğitçe bir mücadele sonunda düşmanları tarafından idam edilen Ömer Muhtar mı, yoksa üç günlük dünya çıkarı için işgalcilerle işbirliği yapanlar mi başarılı?
Bunun cevabı da kişinin sütü ve vicdanına göre değişir.
Siyasetle ilgilenen herkesin yakinen bilecekleri gibi ülke menfaati, Milli ve manevi değerlerin korunması için mücadele eden Merhum Necmettin Erbakan Hocanın liderliğinde kurulan Milli Görüş hareketi, yarım asırdan fazla zamandır dış güçler ve içerideki işbirlikçi zihniyetlere karşı mücadele veriyor. Parti kapatma, bölüp parçalama defalarca sabote edilmesine karşın savunduğu değerlerden bir adım bile geri adım atmıyor ve taviz vermiyor. Ancak, Hak ve hakikate karşı kendisini kapatmış olan ve dünyevi çıkarı Milli değerlerinin önünde tutan topluma kendisini anlatmakta sorun yaşıyor.
Şimdi: Önünü kesmek ve devre dışı bıraak için yıllar boyu her türlü zorluğa metanetle göğüs gererek inancını geleceğe taşıyanlar mi başarılı, yoksa zorluklara tahammül edemeyip Milli Görüş üniformasını çıkaranlar mi? CHP listesinden olsa bile dâvâsını TBMM ne temsil etme imkanı sağlayanlar mı, yoksa önce "Milli Görüş kimsenin babasının malı değil" diyerek, sonra da "Milli Görüşü Hareketini baba malı kabul ederek" hareketi bölen ve bilerek veya bilmeden İsrail'in amaçlarına hizmet edenler mi başarılı?
Tarihin er veya geç gerçekleri ortaya çıkarma gibi bir özelliği,elliği vardır. Şimdi olmasa bile ileride kimler kahraman, kimler işbirlikçi, kim başarılı, kimler başarısız bunları da yazacaktır.