Samsun’da Oda Başkanları Meclis Üyeliğine Hazırlanıyor

Samsun'da esnaf odaları başkanları meclis üyeliği için gün sayıyor. Daha önce Samsun'da Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞÖF) Başkanı Fevzi Apaydın, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği (SESOB) Başkanı Eyüb Güler, Samsun Ayakkabıcılar ve Kundurucular Odası Başkanı Adnan Konaş, Samsun Lokantacılar Odası Başkanı İsmail Balcı gibi pek çok oda başkanı oda başkanlığının yanı sıra belediyelerde meclis üyeliği görevini yürütmüştü.

 

AK PARTİ'NİN KADROLU ADAY ADAYI
Yaklaşan yerel seçimlerde yine pek çok oda başkanı belediye meclis üyesi olabilmek için partilerde kulis çalışması içerisine girdikleri öğrenildi. Her yerel seçimde belediye meclis üyesi olmak için AK Parti'nin kapısını aşındıran ama aday adaylıktan öte gidemeyen Samsun Sıhhi Tesisatçılar Odası Başkanı Metin Sinecek'in yine aday adaylığı başvurusu yapacağına kesin gözle bakılıyor. Samsun'da esnaf odaları başkanları arasında Sinecek için AK Parti'nin kadrolu belediye meclis üyesi aday adayı esprileri yapıldığı öğrenildi.

 

BU DEFA UZUNKAYA'NIN REFARANSI YETECEK Mİ?
Metin Sinecek'in kardeşi Celal Uzunkaya'nın Emniyet Genel Müdürü iken milletvekilliği bittiğinde Organize Suç Örgütü lideri Galip Öztürk'ün yanında işe başlayan Samsun AK Parti eski Milletvekili Musa Uzunkaya ile yakın ilişkisi bulunduğu biliniyor. Sinecek'in Musa Uzunkaya'nın referansına güvendiği ve bu yerel seçimlerde kesin aday olacağını yakın çevresinde dillendirdiği iddia ediliyor. Uzunkaya'nın suç örgütü lideri Galip Öztürk ile ilişkisi ortaya serilmişken, AK Parti'nin Uzunkaya'nın referansı ile hareket edip etmeyeceği merak ediliyor.

 

Haber: Berat GONCA