Samsun’da AK Parti ve Muhalefetin ‘MUŞ’ Endişesi

Ticaret Bakanı iken, AK Parti tarafından Samsun Milletvekili yapılan Mehmet Muş, Samsun'da kısa sürede yapmış olduğu icraatlar sayesinde Samsun halkı tarafından en sevilen siyasetçiler arasına girmeyi başardı. Muş, Samsun'un kronikleşmiş sorunlarının kısa sürede çözülmesini sağladı. Muş'un kısa sürede sergilemiş olduğu hizmetler sayesinde kamuoyunda "AK Parti Mehmet Muş'u büyükşehire aday yapsın" sesleri yükselmeye başladı.

 

Samsun'da 2001 yılında AK Parti'nin kuruluşunu gerçekleştiren isimlerin kendileri dışında isimlerin parlamasını ve koltuk sahibi olmamaları için lobi faaliyeti gerçekleştirdikleri eleştirileri yıllardır yapılıyor. AK Parti'nin Samsun kurucu İl Başkanı Mustafa Demir, il başkanlığının ardından önce milletvekili sonra bakanlık ve şimdi ise büyükşehir belediye başkanlığı yapıyor. Demir'in kanser hastalığı ile boğuştuğu bilinirken, kendisinden başka bir adam yokmuş gibi halen adaylık için çalışma yürütmesi kamuoyunda eleştiriliyor. Demir gibi yine AK Parti Samsun kurucu isimlerinden Fuat Köktaş İl Başkanlığı, sonrasında dönemin Spor Bakanı Suat Kılıç'ın desteği ile Samsunspor Başkanlığı ve yine il başkanlığının ardından 3 dönem milletvekilliği görevi yürüttü. Köktaş'ın şimdi ise büyükşehir için çalışma içerisinde olduğu dile getiriliyor.

 

Mustafa Demir ve Fuat Köktaş gibi AK Parti Samsun Kurucusu olan yaklaşık 40 isimin kendilerinden başka kimse yokmuş gibi tüm koltuklara talip olmaları ve siyaseten kimsenin önünü açmamalarının, Samsun'un önünü tıkadığı eleştirileri yapılmasına neden oluyor. Yaklaşık 40 ismin 22 yıldır Samsun'da köşe başlarını tuttuğu ve hiç bir ismin önünü açmadıkları dile getirilirken, Mehmet Muş'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Samsun milletvekili yapılması üzerine Samsun'da köşe başlarını tutan AK Partili isimlerin panik yaşadığı vurgulanıyor. Muş'un Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından aday yapılması durumunda 22 yıldır kurdukları koltuk ve rant düzeninin bir anda bozulacağı endişesi yaşandığı iddia ediliyor.

 

AK Parti'de köşe başlarını tutan isimler Muş'un aday yapılması endişesi yaşarken, diğer yandan muhalefet partilerinin de Muş'un aday yapılmasından endişeli olduğu siyasi kulislerde konuşuluyor. Muhalefet partilerinin Mustafa Demir'in aday gösterilmesi durumunda Demir'in Samsun'da karşılığı olmadığını düşünürken, Fuat Köktaş'ın aday gösterilmesi durumunda ise, Köktaş'ın siyasetle oluşan malvarlığının göz önünde olduğunu ve bunu seçimlerde kullanmayı planladıkları öğrenildi. Adaylık konusunda ismi geçen isimlerin muhalefet partilerinde bir endişeye neden olmadığı fakat Mehmet Muş'un aday gösterilmesi durumunda seçimlerde muhalefetin çok zorlanacakları endişesi yaşadıkları siyasi kulislerde konuşuluyor.

 

Haber: Berat GONCA