AK Parti'de Osman Kaymak-Yeniden Refah Partisi Flörtü Rahatsızlığı

Kamuoyu anketlerinde ismine dahi yer verilmemesine rağmen sürpriz şekilde genel seçimlerde 5 milletvekilini meclise göndererek, seçimlerin sürpriz partisi olan YRP, yakaladığı sinerji ile yerel seçimlere hızlı bir şekilde hazırlanıyor. İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Ladik Belediye Başkanı Adnan Topal ve Ondokuz Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ile yerel seçimlere dönük temas içerisinde olduğu kamuoyuna yansıyan YRP'nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için ise 3 güçlü isim öne çıkıyor.

 

BİRİNCİ ADAY SUAT KILIÇ
AK Parti'de milletvekilliği, grup başkanvekilliği ve bakanlık yapan, Samsun kamuoyunda karşılığı olduğu için seçimlerde AK Parti'yi en fazla zorlayacağı düşünülen YRP Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç'ın kamuoyunda YRP'nin büyükşehir adayı olacağı konuşuluyor. Suat Kılıç'ın şuana kadar adaylık için her hangi bir sinyal vermediği görülürken, aday olması durumunda kazanma ihtimalinin yüksek olduğu kamuoyuna yansıyor.

 

İKİNCİ ADAY ADEM GÜNEY
Türkiye'de 28 Şubat darbe ortamında kapatılan Refah Partisi aleyhine açılan "Kayıp Trilyon Davası"nda Necmettin Erbakan ile birlikte yargılanan, hapis cezasına çarptırılarak cezaevinde yatan ve cezaevinden çıktıktan sonra AK Parti Samsun İl Başkanı olan Adem Güney'in YRP'nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağı konuşuluyor. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, başkan seçilmesinin ardından Adem Güney'i AK Parti'den ihraç ettirmiş ve hatta parti binasında geçmiş il başkanlarının resminin olduğu panodan Güney'in resmini dahi kaldırtmıştı. Demir'in tekrar AK Parti tarafından aday gösterilmesi durumunda, Güney'in YRP'den aday olacağı ve Demir'i en fazla zorlayacak isim olacağına kesin gözle bakılıyor.

 

ÜÇÜNCÜ ADAY OSMAN KAYMAK
Samsunspor taraftarları tarafından ‘Osman Baba’ olarak anılan Samsun'un eski valilerinden Mülkiye Müfettişi Osman Kaymak'ın YRP ile temasta olduğu ortaya çıktı. Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Seçim İşleri Başkanı Cengiz Zor ile geçtiğimiz hafta temasa geçtiği ileri sürülen Kaymak'ın teklife sıcak baktığı belirtiliyor. Samsun'da AK Parti'li isimlerin, Kaymak ile YRP'nin temas halinde olduğunu öğrenmesi üzerine panik yaşadığı ve teması önlemek için Kaymak'ın AK Parti'den aday adayı olacağı yönünde asparagas haber servis ettirmeye başlandığı belirtiliyor.

 

ÜÇ İSMİN HEPSİ BİRBİRİNDEN GÜÇLÜ
Suat Kılıç isminin Samsun'da büyük sinerji oluşturacağı ama Kılıç'ın YRP Genel Başkan Yardımcısı olarak gelecek vaat ettiği için görevi bırakıp aday olup olmayacağı bilinmiyor. Adem Güney'in AK Parti'nin Mustafa Demir'i aday göstermesi durumunda YRP'nin seçimi kazanması için adeta ölümüne çalışacağına kesin gözle bakılıyor. Mustafa Demir'in Samsun'da Adem Güney ve bir gazeteciden adeta ölümüne rahatsız olduğu ve karşısına Güney'in aday çıkması durumunda tüm dengesinin bozulacağı kamuoyunda konuşuluyor. YRP Genel Merkezi'nin temasta olduğu ve AK Parti'nin bu temastan rahatsız olduğu öğrenilen Osman Kaymak'ın aday gösterilmesi durumunda ise Samsun'da binlerce taraftarın Kaymak'ı destekleyeceğine kesin gözle bakılıyor. Kaymak ile YRP'nin farklı bir hava yakalayacağı konuşuluyor.

 

Haber: Berat GONCA