Atakum'a Beklenen Başvuru

ATAKUM'A BAŞVURU PATLAMASI
CHP ve İYİ Parti'ni ittifak adayı olarak CHP'den Atakum Belediye Başkanı seçilen Cemil Deveci, yönetim anlayışıyla hem partisinin il yönetimi hem de İYİ Parti ile ters düştü. 4.5 yılda Atakum'a dişe dokunur hiç bir hizmet sunamayan Deveci, Atakum'da aday adaylık başvurularında patlama yaşanmasına neden oldu.

 

ÇAKIR BAŞVURUSUNU YAPTI
Tüm partilerden Atakum'a çok sayıda aday adayı başvurusu yapılırken, AK Parti'den başvureusu sayısının çok daha fazla olduğu görüldü. CHP'nin Samsun'da tek yönettiği ilçe olan Atakum'u AK Parti'nin kazanmak için büyük önem verdiği biliniyor. AK Parti'nin Atakum'u doğru adayla kazanacağı strateji üzerinde dururken, Atakum'u kazanma konusunda en güçlü isimlerin başında gelen Turan Çakır aday adaylık başvurusunu yaptı.

 

Büyükşehir Yasası ile Atakum'a dahil olmasıyla kapanan Kurupelit Belediye Başkanlığının son başkanı olarak görev yapmış olan Turan Çakır, Atakum ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği görevi yapmasının yanı sıra, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanvekiliği görevi de yürüttüğü biliniyor. Belediyeciliği yakınen bilen Çakır'ın Atakum'un sorunlarının çözümü noktasında öne çıkan isim olduğu dile getiriliyor.