Samsun'da "18'de 18" diyen Cumhur İttifakı 2 Belediyeyi Şimdiden Kaptırdı

Yerel seçimler öncesi AK Parti'de beklenmedik kan kaybı artarak devam ediyor. Samsun'da 31 Mart yerel seçimlere giderken, Cumhur İttifakı bileşenleri AK Parti ve MHP'nin elinde büyükşehir ve 15 ilçe belediyesi bulunuyor. CHP'de 1 ve İYİ Parti'de yine 1 belediyeyi yönetiyor. AK Parti ve MHP yerel seçimlerde Cumhur İttifakı olarak Samsun'da Büyükşehir ve 17 ilçe belediyesinin tamamını kazanmayı hedef olarak belirlemişti.

AK Parti 18'de 18 hedefiyle seçimlere hazırlanırken, seçimlere henüz girmeden yönettiği belediyeleri birer birer kaybetmeye başladı. Ladik Belediye Başkanı Adnan Topal'ı aday göstermeyen AK Parti'nin bu hamlesi üzerine Topal, Yeniden Refah Partisine katıldı. Seçimlere kısa süre kala Ladik ile ilk kaybını yaşayan AK Parti'nin önümüzdeki günlerde Tekkeköy'ü de kaptıracağı bilgilerine ulaşıldı.

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar'ı aday göstermeyen AK Parti, Togar'ın yerine İYİ Partili Mustafa Candal'ı aday gösterdi. Togar'ın İYİ Parti ve Yeniden Refah Partisi ile görüştüğü ve önümüzdeki günlerde AK Parti'den istifa etmeye hazırlandığı öğrenildi. Togar'ın Yeniden Refah rozeti takmasının muhtemel olduğu üzerinde duruluyor.

Haber: Berat GONCA