Asgari Ücrette Ara Zam Sesleri

Türkiye'de asgari ücret, 2024 yılında net 17.002 TL olarak belirlendi. Ancak enflasyondaki yüksek artış, alım gücünü ciddi şekilde azaltıyor. Enflasyonla mücadele kapsamında tek bir zam yapılacağı duyurulmasına rağmen, beklentiler devam ediyor.

MERKEZ BANKASI'NDAN ENFLASYON TAHMİNİ REVİZYONU
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın ikinci Enflasyon Raporu toplantısında, yıl sonu enflasyon tahmini revize edilerek yüzde 38'e yükseltildi. Bu revizyonla birlikte, 6 aylık enflasyon beklentisi yüzde 26'nın üzerine çıktı. Ancak ikinci yarıda dezenflasyon sürecine girilmesi bekleniyor.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM OLASILIĞI
SGK Başuzmanı İsa Karakaş, milyonlarca kişinin asgari ücrete yapılmaması durumunda zorluk yaşayacağını belirtiyor. Hükümet ve ana muhalefet partisi arasında asgari ücrete ara zam yapılmasına olumlu bakıldığı ancak ekonomi yönetiminin tavrının olumsuz olduğu ifade ediliyor. Ancak kamu zamlarının Haziran ayından sonra yansıtılması bekleniyor, bu da Eylül ayında asgari ücrete bir ara zammın olabileceği anlamına geliyor.

ZAM ORANI NE OLACAK?
Beklenen zam oranıyla ilgili olarak 3 veya 4 bin lira arasında bir artış konuşuluyor. 2024 yılında asgari ücretin işverene maliyetinin 7.741 TL artarak 23.502 TL'ye yükseldiği belirtiliyor. Bu durumda, yeni zamla birlikte asgari ücretin işverene maliyetinin ne olacağı merak ediliyor.

Kaynak: Halktv