Samsun'da Yolcularının İmdadına Kadir Gürkan Yetişti

Samsun Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Mustafa Demir döneminde SAMULAŞ yönetiminde değişikliğe gidilirken şirketin sürekli kâra geçtiği belirtilmesine rağmen yolcu sayısının artmasına rağmen tramvay sayısında artış yaşanmadı. Yerel seçimlerin arından göreve başlayan Başkan Halit Doğan tramvay ihalesi yaparak Samsun’a 10 yeni tramvayın alınmasını sağladı.

Her geçen ay yolcu sayısı artan SAMULAŞ’ın bugüne kadar ihalesinin yapılmaması vatandaşlar tarafından geç kalınmış bir eksiklik olarak görülürken 29 Haziran Cumartesi günü yaşanan yolcu krizi tuz biber oldu. Haftasonu gezmek için toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların haricinde OMÜ’de gerçekleştirilen sınava gitmek için yine tramvay kullanan öğrencilerle büyük yığılma yaşandı.

Vatandaşların OMÜ Rektörlük durağında yaşanan yığılma ile yolcular boş tramvay bulmakta zorluk çekerken gelen ihbarlar üzerine SAMULAŞ Genel Müdürü Kadir Gürkan devreye girerek dakikalar içerisinde geçici ek sefer ile yığılmanın önüne geçti.

Vatandaşlar geçici çözüm ile yolculuklarına devam ederken, her ay artan yolcu sayısına rağmen bugüne kadar kalıcı çözüm bulunmamasından dolayı eski yönetime sitem etti. Özellikle mesai saatlerinde büyük yığılmaların yaşandığını belirten vatandaşlar “Sabah saatlerinde ve akşam saatlerinde büyük yığılmalar yaşanıyor. Bazı zamanlarda 2 yada 3 tramvay sonra ancak binebiliyoruz. Eski başkan sürekli SAMULAŞ’ın kâra geçtiğini söylerken vatandaşı hiç düşünmedi. Göreve yeni başlayan Halit Doğan ise ayağının tozu ile ihale açarak Samsun’a 10 yeni tramvay gelmesini sağladı. Eğer bu ihale daha önceden yapılmış olsaydı bugün yığılmalar yaşanmayacaktı” dediler.