Tüm Memurlara Her Ay 641 Lira Ek Ödeme Geldi

En düşük emekli maaşını 12 bin 500 TL'ye yükselten kanunla ilgili TBMM Genel Kurulu'nda önemli son dakika değişiklikler yapıldı. Kamu görevlileri arasındaki toplu sözleşme ikramiyeleri konusunda artık ayrım yapılmayacak. Sendika üyesi olan tüm memurlar, her ay 641 TL 81 kuruşluk toplu sözleşme ikramiyesi alacaklar.

Dün gece kabul edilen kanunla, en düşük emekli maaşı 10 bin TL'den 12 bin 500 TL'ye çıkartıldı. HaberTürk'ten Ahmet Kıvanç'ın haberine göre, Genel Kurul'daki görüşmeler sırasında kritik değişiklikler gerçekleştirildi. Kamu görevlilerine her ay 707 gösterge karşılığı toplu sözleşme ikramiyesi ödenecek ve bu miktar şu an için 641,81 TL olarak belirlendi. Sendika üyesi tüm kamu görevlileri bu ikramiyeden faydalanabilecek.

ANAYASA KARARI İPTAL ETTİ
Daha önce, toplu sözleşme ikramiyesinden yararlanma hakkı, sadece hizmet kolunda yüzde 1 barajını aşan sendikalarla sınırlandırılmıştı; bu düzenleme Danıştay tarafından iptal edilince, yeni bir kanunla baraj yüzde 2’ye yükseltilmişti. Ancak Anayasa Mahkemesi bu düzenlemenin Anayasa’ya aykırı olduğuna karar verdi ve iptal etti.