Şeref, Onur Ve İtibar
Kulluk şuuruna erişmek ve itibar sahibi olabilmek O'nun emrine itaat etmekle mümkün olur. Emre boyun eğen ve hükmüne riayet edenler dünya ve ahirette itibarlılar arasında olurlar.
Dünya hayatında inananlar ve onlardan daha çok sayıda iman etmeyenler var.
* İman ettiğini dili ile ifade edip yaşantısı ile söylediğini tekzip edenler de var.
* Dünü ile bugünü çelişki arz eden, inanç değerleri ile taban tabana zıt eylemlere imza atanlar da var.
* Müslüman kimliği altında Allah'ın (c.c.) hükümleri ile taban tabana zıt hüküm icra edenler de var.
Bunlar "Emrolunduğun gibi dosdoğru ol" emrine muhalif hareket eden ve buna rağmen Müslüman olarak kalabildiğini zanneden kişilerdir.
Bir de sapkın ve inkarcı bir inanç yapısına sahip olan ancak; inkarcı olsa bile savunduğu her ne ise, ondan taviz vermeyen ve bu uğurda her turlü diyet ödemeyi göze alan gözü kara insanlar var. Hani sevgili Peygamberimiz Hz.Muhammed (s.a.v.) Ebu Cehil için "Mert bir kafirdir" buyurmuşlar ya; işte öyle. İnkarcılık da olsa sözünden dönmeyen, yaptığı sapkınlığın doğru olduğuna inanan zavallı tipler.
Evet sizce; inandığını dili ile söyleyip rüzgar gülü misali sağa sola dönen, devamlı çizgi kayması yaşayan, her fırsatta kulvar değiştiren, dâvâsını ve yol arkadaşlarını satan, hatta sadece satmakla kalmayıp tam karşılarına geçen ve geçmişini inkâr eden mi, yoksa yanlış yolda olmasına rağmen yaptığının doğru olduğuna inandığı için duruşundan taviz vermeyen mi daha onurlu?
Elbette; onur, şeref, saygınlık ve itibar Allah (c.c.) nezdindedir. Bu değerlere sahip olabilmek ise O'nun "Emrolunduğun gibi dosdoğru ol" hükmüne kayıtsız şartsız teslim olmakla mümkün olur. Gerisi sadece geçici bir heves ve insanın kendisini kandırması olarak yorumlanabilir.
Allah'ın (c.c.) bizleri emrine boyun eğen kul olmamıza ve öteler ötesine bu imanla gitmemize yardım etmesi dua ve dileklerimle.