Bölge Müdürüne Şirin Görünmek İstediler Tokatlandılar!

DSİ'den ihale alan müteahhitlerin bölge müdürü olduğunu öne süren biri tarafından telefonla aranarak 'hasta bir çocuk var' yalanı ile milyonluk vurgun vurduğu iddia ediliyor.

Samsun'da dolandırıcıların DSİ 7. (Samsun) Bölge Müdürlüğü'nden ihale alan müteahhitleri radarlarına aldıkları ve telefon üzerinden onlarca müteahhidi dolandırdıkları iddiaları gündem oldu. DSİ 7. Bölge Müdürü'nün şikayetler üzerine personeline mesaj çekerek konuyla ilgili müteahhitleri uyarmalarını istediği iddia ediliyor.

Edinilen bilgilere göre; DSİ 7. Bölge Müdürlüğü'nden ihale alan müteahhitleri kendisini bölge müdürü olarak tanıtan bir dolandırıcı SMA'lı bir hasta çocuk için para talebinde bulunarak IBAN verdi. Kendilerini bölge müdürünün aradığını düşünen çok sayıda müteahhit, verilen IBAN numarasına yüklü miktarda para yatırdılar.

Bölge müdürü olduğunu öne süren dolandırıcının verdiği IBAN numarasına 50 bin 100 bin lira gibi paralar yatıran müteahhitlerin olduğu bilgisine ulaşıldı. Müteahhitleri arayan telefon numarasına geri dönüş yapıldığında, telefonu açan şahsın özel kalem müdürü olduğu ve  bölge müdürünün toplantıda olduğunu, dönüş yapılacağını söylediği öğrenildi. Bölge müdürlüğünün özel kalem departmanının olmadığı biliniyor.

Dolandırıcılık olayının bölge müdürüne kadar ulaşması üzerine, bölge müdürünün personellerine mesaj çekerek, ismi kullanılarak yapılan dolandırıcılık konusunda müteahhitlerin uyarılması yönünde mesaj çektiği bilgilerine ulaşıldı. Bölge müdürünün veya müteahhitlerin konuyla ilgili savcılığa başvurup vurmadıkları bilinmiyor.

Haber: Berat GONCA