Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü İki Adet Kontrol Botu Aldı

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü iç sularda, ırmak, baraj gölleri ve göletlerde su ürünleri av stoklarını korumak ve sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla kaçak avcılığın önüne geçmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Müdürlük 5  İlçede kontrol amaçlı faaliyet gösteren teknelere ilavaten daha hızlı ve etkin çalışma için 2 adet kontrol botu aldı.

Kontrol botu alımı ile ilgili olarak Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam yaptığı açıklamada, “Samsun'un kontrol ve denetim flosuna 2 adet Kontrol botu daha kazandırdık. Alınan botlar özellikle İlimizde iç bölgelerimizdeki sularımızda, daha sığ durumda olan baraj, göl ve göletlerde kullanılarak kaçak avcılıkla mücadelede etkin bir rol oynayacak. Samsun İlimizde Yakakent, Bafra, 19 Mayıs, Terme  ve Vezirköprü ilçelerinde birer adet kontrol teknemiz mevcut. Bunlara ilaveten şu anda iki adet daha Kontrol botu alımı sağlandı. Amacımız Samsun İli sınırları içerisinde bulunan Baraj Göllerinde, ırmaklarda, küçük göletlerde ve denizde kaçak avcılıkla mücadele etmek. Özellikle baraj gölleri etrafında bulunan Kırsal Yerleşim yerlerinde oturan balık avcılarının gelirini düzenli hale getirmek, amatör Olta balıkçılığına katkıda bulunmak ve balıkların üremelerine imkân vermek için denetimlerimizi daha sıkı tutmaktır” dedi.

Su ürünlerinde meydana gelebilecek kaçak avcılığa ve olumsuz bir duruma karşı personelimiz daha etkin bir şekilde müdahale edip, zamanında ulaşım sağlayacaklarını vurgulayan İl Müdürümüz İbrahim Sağlam ayrıca Kontrol Botu alımı için destek veren Bakanlığımıza ve YİKOB’a teşekkür ederek alımı gerçekleştirilmiş olan Kontrol Botlarının Samsun Su Ürünleri Sektörü için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Haber: Güngör GÖÇMEZ