Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcıları Samsun’da

Amasya’da düzenlenen programa katılan Gelecek Partisi Hukuk ve Adalet Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Avukat Ali Aydın ile Şehircilik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haydar Çiftçi Amasya’dan önce Samsun İl Teşkilatını ziyaret ettiler. Gelecek Partisi İstişare Meclisi üyesi Mustafa Yeşilyurt, İl Başkanı Hasan Gürtan ve il yönetiminin katıldığı ziyarette ülke gündemi hakkında istişarelerde bulunuldu.

Ziyarette konuşan Gelecek Partisi Hukuk ve Adalet Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Avukat Ali Aydın mevcut hukuk sisteminde büyük ölçüde aksaklıkların olduğunu ve bunların biran evvel çözülmesi gerektiğini belirterek, “İsminde adalet olan partiye maalesef vatandaşın güveni kalmamıştır. İsmindeki adaleti kullanarak gelen AK Parti bugün gelinen noktada adaletsiz davranışlarıyla vatandaşlarımızın güvenini yitirdiği görülmekte. Hukuk sistemindeki düzensizlik ve insanların aradığı adaleti bulamamaları güvensizliği doğurdu” dedi.

Yerel yönetimlerde belediyelerin artık şehirleşmeye daha planlı bir şekilde önem vermeleri gerektiğini ifade eden Şehircilik Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Haydar Çiftçi, “Belediyelerin büyük bir kısmı maalesef gelecek planlı değil günlük planlarla bölgelerinde çalışmalar yaptığı görülmekte. Belediyelerin artık geleceği planlayarak şehirleşmeye daha fazla önem vermeli. Aksi taktirde yaşanan doğal afetler daha büyük yükler getireceği gibi telafisi imkansız yaraların da açılmasına neden olabilir” diye belirtti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gelecek Partisi İstişare Meclisi Üyesi Mustafa Yeşilyurt ise, “Siyaset günümüzde maalesef iki kutuplu hale getirilmiş ve insanların orta bir noktada buluşmasının imkansız hale getirildiği bir döneme girildi. Fakat biz her zaman dediğimiz gibi artık kutuplaşmanın bir yana bırakılarak bütün siyasi partiler birbirleriyle görüşmeli diyoruz. Bunu da Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu altılı masa kurulmadan önce başlattı ve halen de çok güzel sürdürüyor. Ülkemizdeki siyasi kutuplaşmanın kalkarak normalleşmeye girilmesi gerekmektedir. Bu normalleşme daha güçlü bir şekilde ve samimiyetle götürülmeli.

Normalleşme toplumsal barış, toplumsal huzur açısından bu süreç çok önemlidir. Normalleşme sadece bir partiye has bir mesele değildir. Normalleşme tüm siyasi partileri ilgilendirdiği gibi tüm liderlerinde samimi bir şekilde bu sürece katkı vermesi gerekmekte. Ülkemizde insanlar artık kavga eden siyasi değil memleket meselesi için çözüm üreten siyasileri görmeli” şeklinde konuştu.