FETÖ-ÇETE-Necdet Uzun
Okuyucum; Necdet Uzun'u tanımadığını ama köşe yazılarını okuduğunu ve köşe yazılarında milliyetçi çizgide yazılar kaleme aldığına şahit olduğunu, Necdet Uzun üzerinden FETÖ'nün gazetecilere sızma girişiminin gerçekleştirilebileceğine ihtimal veremediği eleştirisini yaptı.
Gazetecilik mesleğinin temel esaslarından biri olan "Fikri takip" gereği, ben de okuyucumun haklı olup olamayacağı yönünde geçmiş arşivi irdelemem gerektiğini düşündüm.
Şimdi gelin birlikte geçmişi irdeleyelim.
Önce 2005 yılına gidelim
A TAKIMI OPERASYONU
AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, o yıllarda Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapmaktadır. Sosyal Demokrat bir hayat felsefesini benimsemiştir ve bu yüzden FETÖ belediyeden istediği ihaleleri alamadığı gibi, istediği imar değişikliklerini de belediyeden geçirememektedir.
FETÖ için Yusuf Ziya Yılmaz aşılması gereken bir engeldir.
Takvimler 2005 yılını gösterdiğinde Necdet Uzun'un Genel Yayın Yönetmeni olduğu Haber Gazetesi'nin sahibi Adnan Ölmez Samsunspor Başkanı olarak seçilir. Samsunspor Başkanı Adnan Ölmez olmuş ve Necdet Uzun ise Samsunspor Yönetim Kurulu'nda yer alan isimler arasındadır.
Necdet Uzun'un avukatlığını yapan FETÖ Karadeniz Avukat İmamı Fevzi Cem Şenocak artık Samsunspor'un da avukatıdır.
Darbe girişimi sonrası Amerika'ya kaçan ve 2021 yılında ABD'de ölen FETÖ’nün Samsun İmamı Osman Reis'in şikayeti ile Samsun'da A Takımı operasyonu başlatılır.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve ekibinin kanun dışı yollarla benzincilerden topladığı parayı Samsunspor'a aktardığı gerekçesiyle operasyon yapılır.
Şikayetçi FETÖ'nün Samsun İmamı Osman Reis'dir. Samsunspor'un ve Necdet Uzun'un avukatı ise FETÖ'nün Karadeniz Avukat Yapılanması imamı olan Fevzi Cem Şenocak'tır.
Bu şartlarda hem Samsun Büyükşehir Belediyesine hem de Samsunspor'a operasyon yapılması gerekirken, yalnızca büyükşehir belediyesine yani Yusuf Ziya Yılmaz'a operasyon yapıldı.
Operasyonun polis bölgesinde olmasına rağmen operasyonu jandarma yapar!
Jandarmanın başında o dönem Jandarma Albay Serdar Yücel vardır ve operasyonu o yönetir.
Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ile Başkanvekili tutuklanırken, Yusuf Ziya Yılmaz ise tutuksuz yargılanmaya başlar.
Operasyonun hemen ardından Albay Serdar Yücel emekliye ayrılır ve Adnan Ölmez'e ait Borsan isimli şirkette yüksek maaşla işe başlamasının yanı sıra, Necdet Uzun'un Genel Yayın Yönetmeni olduğu Haber Gazetesi'nde köşe yazarlığı yapmaya başlar.
Unutmadan aynı dönem FETÖ İmamı Fevzi Cem Şenocak'ta Haber Gazetesi'nin köşe yazarları arasında yer almaktadır.
A Takımı Operasyonu:
Samsunspor Başkanı: Adnan Ölmez...
Samsunspor Yöneticisi: Mehmet Necdet Uzun
Operasyonun Şikayetçisi: FETÖ'nün Samsun İmamı Osman Reis
Samsunspor'un Avukatı: FETÖ'nün bölge avukat imamı Fevzi Cem Şenocak.
Operasyonu yöneten isim: Operasyonun hemen akabinde emekli olup Haber Gazetesi'nde köşe yazarlığı ve Borsan şirketinde üst düzey yönetici olarak işe başlayan Albay Serdar Yücel...
********
2008 Yılını İnceleyelim
GAZETECİLERE FETÖ OPERASYONU
Takvimler 2008 yılını göstermektedir. Emniyet atamaları yapılmış ve Samsun Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne amir olarak Ardahan'dan Güven K. atanmıştır.
A Takımı Operasyonu'nda tutuklanan isimler arasında yer alan Adnan Bahadır serbest kalmış ve Denge Gazetesi'ni kurmuştur. Necdet Uzun ve operasyonda parmağı olanlara cephe açmış ve hergün köşe yazıları ile operasyonu yapanları ifşa etmektedir.
Samsun Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde amir olan Güven K., Adnan Bahadır ve beraberindeki 10 isme operasyon gerçekleştirir. Operasyon sonucu gözaltına alınan isimlerden bir tanesi de Yunus Ayaz'dır.
Yunus Ayaz'a emniyet de Güven K., "Necdet Uzun'u neden yazıyorsun o bizden" diyor!!!
Darbe Girişimi sonrası kaçak duruma düşen Güven K., yurtdışına kaçabilmek için bir esnaftan tehditle para isterken esnaf tarafından dövülerek polise teslim ediliyordu.
Güven K. hemen itirafçı oluyor ve 50 kadar FETÖ'cü polisin ismini emniyetteki sorgusunda itiraf ediyordu. Ardından iddialara göre; avukatının yönlendirmesi ile FETÖ ile hiçbir alakası olmamasına rağmen ek ifade vererek 40 polisi FETÖ'cülükle itham ederek suçluyordu. Güven K., itirafçıyken de avukatı aracılığıyla polise yine FETÖ operasyonu çekiyordu!
Konumuza dönersek; FETÖ'nün emniyet yapılanmasında yer alan Güven K., gazeteci Yunus Ayaz'a "Necdet Uzun'u neden yazıyorsun o bizden" derken ne demek istemiştir?
Necdet Uzun polis midir?
Hayır...
Bu durumda!?
*********
2012 yılını inceleyelim:
NECDET UZUN'U FETÖ'CÜ HAKİM KURTARIYOR!
Türkiye'nin en büyük 7. organize suç örgütü lideri Galip Öztürk'e 2012 yılında operasyon yapılır. 72 kişiye işlem yapılır.
İşlem yapılanlar arasında Necdet Uzun da vardır.
Galip Öztürk yapılanması tarafından Necdet Uzun aranır ve borsada yapacakları manüplasyon ile ilgili bilgi verilerek o yönde hisse senedi alması konusunda uyarılır.
Necdet Uzun da kendisine gelen talimat doğrultusunda, Galip Öztürk'ün manüplasyon yapacağı şirketin lotlarından alır.
Galip Öztürk cephesi kendilerine yapılan operasyonun FETÖ operasyonu olduğunu dile getirmektedir.
Operasyonu yapan, polis, savcı ve hakimin FETÖ'cü olduğu ve operasyonun FETÖ operasyonu olduğu iddialarını dile getirirler.
Operasyon yapıldığında Necdet Uzun'un avukatı FETÖ İmamı Fevzi Cem Şenocak'dır ve Necdet Uzun Haber Gazetesi'nde yazdığı bir köşe yazısında mahkemeye çıktığında hakimin kendisine, "Senin ne işin var burada?" diyerek beraat kararı verdiğini yazmıştır.
Operasyon FETÖ'nün kumpas operasyonu ise, hakimde FETÖ'cü ise FETÖ'cüler Necdet Uzun'u neden aklamışlardır!?
FETÖ'cü polis, "Necdet Uzun'u neden yazıyorsun o bizden" diyor, FETÖ'cü hakim, "Senin ne işin var burada?" diyerek beraat kararı veriyor.
Tuhaf değil mi?
*********
2015 yılını inceleyelim
NECDET UZUN'UN YAZILARINI GALİP ÖZTÜRK MÜ YAZIYOR?
Galip Öztürk 2012 yılında tutuklanmasının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılır. Serbest kalan Galip Öztürk Gürcistan'a kaçar. Takvimler 2015 yılını göstermektedir.
Necdet Uzun Haber Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmeni iken, 12 Mayıs 2015 tarihinde, "Madem Öyle" başlıklı yazı kaleme alır. Haber Gazetesi'nin kendi matbaası vardır o dönem. Gazete henüz baskıdayken, Gürcistan'da kaçak olan organize suç örgütü lideri Galip Öztürk, kendi sosyal medya hesabından köşeyi olduğu gibi kendi yazısı gibi paylaşır.
Takvimler 13 Mayıs'ı gösterdiğinde Haber Gazetesi çıkmış ve Galip Öztürk'ün gazetenin baskıda olduğu saatlerde paylaştığı paylaşımdaki yazı noktası ve virgülü ile aynıdır.
Bu durumda; Necdet Uzun'un kaleme aldığı "Madem Öyle" başlıklı köşe yazısını ya Türkiye'nin en büyük 7. organize suç örgütü lideri Galip Öztürk yazarak Necdet Uzun'a kendi yazısı gibi köşe yazısı olarak yayımlatmış ya da Necdet Uzun yazdığı köşe yazılarını önce suç örgütü lideri Galip Öztürk'e göndererek izin aldığını göstermektedir.
Her iki tabloda çok vahimdir!
*******
Şimdi 2016 yılını inceleyelim
GAZETENİN ARŞİVİ TEMİZLENİYOR!
Takvimler 2016 yılını göstermektedir. FETÖ 15 Temmuz Darbe Girişimi'ne kalkışmıştır. Darbe girişimiyle paralel Necdet Uzun'un başında olduğu Haber Gazetesi alelacele gazetenin internet ara yüzünde değişikliğe gider. FETÖ İmamı Fevzi Cem Şenocak, A Takımı'nı Yöneten Albay Serdar Yücel'in köşe yazıları kaldırılır. Bunların yanı sıra, deşifre olmuş ve henüz olmamış pek çok FETÖ mensubunun haber ve köşe yazıları site arşivinden silinir. Buna örnek olarak Samsun'da Mobese ihalesini alan firma ile ilgili yapılan haber gösterilebilir...
********
Yazıyı daha fazla uzatarak siz okuyucuları yormamak için Necdet Uzun arşivinin bir kısmını paylaştım.
Sonuç olarak; okuyucum haklıydı, Necdet Uzun köşe yazılarında milliyetçi bir kişilik yansıtıyor. Kendisine şu atasözünü hatırlat isterim: "AYİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ"
Köşe yazımın altına bu yazımı yazmama neden olan "Eski FETÖ İmamı Gazetecilere Mi Sızıyor?" başlıklı köşe yazımı bırakıyorum.
Bir sonraki yazımda buluşmak umuduyla...