Kalp Nakli Ameliyatı Kaç Saat Sürer?

Fakat özel durumlarda bu süre daha kısa ya da daha uzun olabilir. Ameliyat sırasında hastanın kalbi durdurulur ve nakledilen kalbin yerine yerleştirilmesi için dikkatlice çalışılır. Bu kritik süreç, uzman bir cerrah ve ekibi tarafından gerçekleştirilir. İşte bilmeniz gereken diğer ayrıntılar!

Kalp Nakli Nedir?
Kalp nakli, bir kişinin kalbinin normal fonksiyonlarını yerine getirmediği durumlarda  başka bir kişiden alınan sağlıklı bir kalbin cerrahi olarak nakledilerek yerine konulması işlemidir. Bu cerrahi prosedür; kişinin yaşamını tehdit eden kalp yetmezliği, kalp krizi sonrası ciddi hasar ya da doğuştan gelen kalp hastalıkları gibi durumlar için uygulanabilir. Nakil işlemi, hastanın yaşam kalitesini artırabilir ve uzun vadeli olumlu sonuçlar verebilir. Önemli olan ise bu işlemin alanında uzman hekimler tarafından gerçekleştirilmesidir.

Kalp Cerrahisi Nedir? Kalp Nakli Ameliyatı Ne Kadar Sürer?
Kalp cerrahisi, kalp ve damar sistemine yönelik cerrahi müdahaleleri içeren tıbbi bir branş olmaktadır. Bahsi geçen cerrahi dal; kalp hastalıklarının teşhisi ve tedavi edilmesi gibi konularla ilgilenir. Çoğunlukla koroner arter hastalığı, kalp kapak hastalıkları, kalp anevrizmaları, doğuştan gelen kalp kusurları ve diğer ciddi kalp sorunlarının tedavisinde kullanılır.

Cerrahi müdahaleler arasında açık kalp cerrahisi, minimal invaziv cerrahi ve robotik cerrahi gibi yöntemler bulunmaktadır. Kalp cerrahisi, hastanın genel sağlığını iyileştirmeyi ve kalp fonksiyonlarını düzeltmeyi amaçlar. Böylelikle hastaların yaşam kalitesini artırmaya yönelik önemli bir tıbbi disiplin olduğunu tekrar kanıtlar. Başarılı ve bir o kadar da güvenilir kalp nakli ameliyatı için siz de Gaziosmanpaşa Hastanesini tercih edebilirsiniz.

Gelelim bu nakil işleminin ne kadar sürdüğü meselesine! Kalple ilgili nakil ameliyatları 4 ila 10 saat arasında sürmektedir. Ameliyat edilen hastanın yaşı ve genel sağlığı da süre konusunda bir o kadar etkilidir. Operasyonun net bir şekilde kaç saat süreceği öngörülemez. Her şey operasyon esnasında belli olacaktır.