Kurupelit Yat Limanına Mahkeme Yolu Göründü

Samsun'un Atakum ilçesinde tepkilere neden olan ve denizin doldurularak yapılması planlanan Kurupelit Yat Limanı Projesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na verilen 2 bin 718 itiraz dilekçesi ile bin 370 sayfadan oluşan imzalar reddedildi.

Bakanlığın red kararının ardından açıklama yapan CHP Samsun Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Hasan İpek, bakanlığın bu kararı üzerine konuyu yargıya taşıyacaklarını belirterek, "Kamu yararı olmayan ve tüm Samsun halkının karşı olduğu rant projesinin hayata geçirilmemesi için gerekli tüm çalışmaları yapıyoruz. Bakanlığın olumsuz yöndeki kararının ardından konuyu İdare Mahkemesine taşıyarak İmar Planının İptali için başvuracağız" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mekansal Planlama Genel Müdürlüğü'nden gönderilen yazıda,"Yapılan değerlendirme neticesinde bahse konu itirazlar Bakanlığımızca uygun görülmemiş olup, söz konusu planların kesinleştiği hususunda bilgilerinizi ve gereğini arz ve rica ederim" denildi.

 

 

Samsun Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı IX. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan Atakum ilçesinde Kurupelit Yat Limanı'nın doldurulması projesi ile ilgili özel format bedelini 1 ay içinde yatırmadığı için ÇED sürecinin sonlandırıldığını açıklamıştı.

Haber: Sezer SEZER