MHP'de Tek Liste Kararı

Son yapılan Genel Seçimlerde 31 il başkanı milletvekili adayı olabilmek için MHP İl Başkanlığı görevlerinden istifa etti. İstifa eden il başkanları arasında Samsun'da bulunuyordu. MHP Samsun İl Başkanı Abdullah Karapıçak milletvekili adayı olabilmek için istifa etmiş ve seçimlerde Samsun’da 2. sıradan aday gösterildi. MHP Samsun'dan 1 milletvekili çıkarması ile Karapıçak vekil olamadı.

 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli milletvekili olabilmek için istifa eden 31 il başkanı yerine yeni isimleri atamıştı. Samsun'da istifa eden Karabıçak'ın yerine Osman Kandıra atanmıştı. MHP yerel seçimler öncesi kongreye gitme kararı aldı. Kamuoyuna henüz açıklanmayan seçim takvimine göre il başkanlık seçimlerinin Eylül ayı ile Ekim ayı içerisinde bitirilmesi planlanıyor.

 

MHP Genel Merkezi kongrelere tek liste halinde gitme kararı aldı. Samsun'da da atamayla göreve gelen Osman Kandıra ile yola devam edileceği öğrenildi. Atama ile gelen Kandıra, Eylül veya Ekim ayında yapılacak kongrenin ardından seçilmiş başkan olarak görevini sürdüreceği öğrenildi.