Mustafa Yeşilyurt, ‘AK Parti Kan Kaybını Önlemek İçin spekülasyon Yapıyor’

AK Parti'nin kuruluş yıldönümünde Gelecek Partisi'nden 9 milletvekilinin AK Parti'ye geçeceği iddialarıyla ilgili Gelecek Partisi İstişare Meclisi Üyesi Mustafa Yeşilyurt, sert açıklamalar yaptı. Gelecek Partisi’nin parti ilkeleri, parti gelenekleri olarak köklü bir geleneği temsil ettiğini dile getiren Yeşilyurt, "Geleceğe yöne verecek siyasi bir anlayışla kurulan Gelecek Partisi'nin Türkiye'nin mayası ve çatısı görevi gören bir siyasi hareket olduğu için hem sosyal demokrat, hem muhafazakar ve de milliyetçi seçmenin toplanabileceği bir partidir. Gelecek Partisi'nden hiç bir arkadaşımızın bu ilkeleri terk ederek bir başka partiye gitmesini kimse beklemesin" dedi.

Gelecek Partisi’nin tüm siyasi partilerle görüşebileceğine vurgu yapan Yeşilyurt, "Bugün CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti ile görüşüyor. Bu görüşmeden CHP'nin AK Parti'ye katılacağı anlamı çıkarılabilir mi? Gelecek Partisi tüm siyasi partilerle ülke menfaati çerçevesinde görüşür. Buradan AK Parti'ye katılacağı anlamı çıkarılamaz. Gelecek Partisi yumruğunu sıkan bir yapı değil, ülke menfaatleri için çözüm odaklı siyaset anlayışı güden bir partidir" diye konuştu.

AK Parti'nin dün Gelecek Partisi'ni yok saydığını ama bugün Gelecek Partisi üzerinden spekülasyon yapma gayretinin, Gelecek Partisi'nin kamuoyu gözündeki yükselişinden rahatsız olunmasından kaynaklandığını dile getiren Yeşilyurt, "Gelecek Partisi'nden hiç bir milletvekili AK Parti'ye geçmeyecektir. Partimizin yakaladığı sinerjiyi kırmak için yapılan algı operasyonlarının asıl amacı, tükenmekte olan AK Partili çok sayıda parti üyesi, meclis üyesi, belediye başkanı ve milletvekilinin partimizle temas içerisine girmesi endişesinden kaynaklanmakta. Gelecek Partisi’ne geçişleri önlemek için milletvekillerimizin AK Parti'ye geçeceği yönünde doğru olmayan iddialar ortaya atılmakta" şeklinde konuştu.

Haber: Sezer SEZER