Öztürk Davası Sır Gibi Saklanıyor

Organize Suç Örgütü Lideri Galip Öztürk'ün 29 Eylül'de çıktığı karar duruşması Kasım ayına ertelendi. Öztürk'ün beraati için 20 milyon dolar rüşvet istendiği ve rüşvet rakamında anlaşılamadığı ileri sürülüyor.

 

22 HAZİRAN'DA TUTUKLANDI
Türkiye'den firar ederek Gürcistan vatandaşlığına geçen ve Batum'a yerleşen organize suç örgütü lideri Galip Öztürk’e, 2 Haziran'da vergi kaçakçılığı, sahte belge üretimi ve kullanımı ile kara para aklama iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma çerçevesinde operasyon yapıldı. Öztürk’ün Batum’daki dairesinde 7,2 kilogram kokain dahil, çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi. Emniyet güçleri aynı gün Galip Öztürk’ü tutukladı.

 

TEK TUTUKLU ÖZTÜRK DEĞİL!
Yaklaşık 4 aydır Gürcistan'da tutuklu bulunan Öztürk, 21 Eylül'de hakim karşısına çıktı. Gürcistan yasalarına göre davalarda tüm evrakları toplanmasının ardından mahkeme duruşmayı 3 gün ertelendikten sonra kararını açıklıyor. Gürcistan'da tutuklu bulunan Öztürk'ün 21 Eylül'de evrakların tamamlandığına hükmeden mahkemenin 24 Eylül tarihinin haftasonu tatiline girmesi nedeniyle karar duruşmasının 29 Eylül'de yapılmasına hükmetmişti. Galip Öztürk ile birlikte Öztürk'ün sahibi olduğu otelin müdürünün de tutuklandığı bilgilerine ulaşıldı.

 

RÜŞVETTE ANLAŞILAMAMIŞ!
Patronlarının tutuklu yargılandığı dava ile ilgili gelişmelerin kamuoyuna sızmaması için Öztürk yapılanması çok titiz davranıyor. 29 Eylül'de yapılan karar duruşmasında karar mütalaasının hazırlanamadığı gerekçe gösterilerek davanın Kasım ayına (2 ay) ertelendiği bilgilerine ulaşıldı. Karar mütalaası bahane edilerek ertelenen davanın, ertelenmesindeki asıl nedenin ise, Galip Öztürk'ten 20 milyon dolar rüşvet istendiği ve rüşvet pazarlığında anlaşılamadığı için davanın 2 ay ertelendiği iddiaları öne sürülüyor.