Salıpazarı’nda Tanıtım Günleri Devam Ediyor

Salıpazarı Gençlik Merkezi tarafından ilçe genelindeki okullarda düzenlenen tanıtım etkinlikleri kapsamında, öğrencilere sportif, sanatsal ve kültürel kursların faydaları anlatılarak, etkinliklere katılımları teşvik ediliyor. Etkinliklerde öğrencilere bu tür faaliyetlerin hem eğlenceli hem de konsantrasyon ve dikkat geliştiren etkinlikler olduğu vurgulanıyor. Tanıtım çalışmaları kapsamında öğrenciler, istedikleri eğitimlere başvuru yapabiliyorlar.

İLÇEDE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE
Gençlik Merkezi yetkilileri özellikle bağımlılıkların çocuk ve gençler arasında hızla arttığını, bunu önlemek amacıyla önleyici tedbirler kapsamında, çocuk ve gençlerin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda birçok kurs ve faaliyetin planlandığı açıklandı. Öğrenciler arasında sporunun yaygınlaştırılması ve genç yeteneklerin keşfedilmesi amacıyla çalışmaların devam edeceği belirtildi. Sporunun Salıpazarı’ndaki okullarda daha yaygın hale gelmesi için çeşitli turnuvalar düzenlemeyi planladıklarını belirten gençlik çalışanları,” Spor, her yaş grubuna hitap eden branşlarla öğrencinin ilgi ve yetenekleri doğrultusunda mutlulukla sağlıkla yapabileceği bir faaliyet. Çocukların takım ruhunu geliştirmesi, stratejik düşünme becerilerini artırması ve eğlenirken öğrenmesi açısından çok faydalı spor branşlarımız var. Amacımız, bağımlılıklarla mücadelede sporunu daha geniş kitlelere ulaştırarak bu alanda yetenekli sporcular yetiştirmek” diye konuştu.

‘ZİHİNSEL GELİŞİMLERİNİ DE DESTEKLİYOR’
Üzerine düşen görevi titizlikle yerine getirdiklerini dile getiren Gençlik Merkezi çalışanı Furkan Keskin, “Okullarda yapılan bu tür spor etkinlikleri, öğrencilerimizin sadece bedensel sağlıklarını değil, zihinsel gelişimlerini de destekliyor. Spor, disiplin, özgüven ve sorumluluk duygularını pekiştiren bir araçtır. Amacımız, her öğrencinin ilgi duyduğu bir spor dalı bulmasını sağlamak ve onları daha aktif bir yaşama teşvik etmektir” ifadesini kullandı.

‘YETENEKLERİNİ GÜÇLENDİRDİĞİNİ GÖRÜYORUZ’
Salıpazarı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü ve Gençlik Merkezi Müdürü Fatih Sağlam, okullarda ve okul dışındaki zamanlarda düzenlenen spor etkinliklerinin öğrencilerin ve gençlerin hem fiziksel hem de zihinsel gelişimlerine önemli katkılar sunduğunu belirtti. Müdürü Fatih Sağlam, “İlçemizde sporun yaygınlaştırılmasında öğrencilerimizin dikkat ve yoğunlaşma becerilerini geliştirdiğini, bunun yanında takım ruhunu ve stratejik düşünme yeteneklerini güçlendirdiğini görüyoruz. Bağımlılıkla mücadele kapsamında sportif, sanatsal ve kültürel kurs ve faaliyetlerin artması için çalışmalarımızı sürdüre çekeceğiz” diye konuştu.

Haber: Köksal ÖNER