Turizmciler SAMTİAD’ın Toplantısında Buluştu

Samsun'da bugüne kadar düzenlenen en büyük ve geniş katılımlı turizm toplantısında, SASTUD, KATİD, TURSAB, Samsun Bungalov İşletmeleri  ve Samsun Turizm Derneği’nin Samsun turizminde işbirliği ve projeleri hayata geçirme noktasında iş birliği kararı aldığı Samsun Turizm Platformu tanıtıldı.

SAMTİAD Başkanı Suat Soydemir, toplantıda yaptığı konuşmada, “Güçlü Turizm Güçlü Samsun Parolası ile çıktığımız bu yolda, tüm turizm paydaşlarımız ile sadece elimizi değil, gövdemizi de Samsun Turizmi için taşın altına koyacak,' Aşk İle Çalışan Yorulmaz' felsefesi ile hareket edeceğiz.

Bugün aramızda bu platform için bir araya gelen derneklerimiz: TÜRSAB Orta Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanlığı, Samsun Sağlık Turizm Derneği, Samsun Turizmciler Derneği, Karadeniz Turistik İşletmeciler Derneği'nin yanında yine çok kıymetli paydaşlarımız Türkiye'nin en büyük kültür turu derneği TUR-İD, Onlıne Kanal temsilcileri, Otelz-Ets-Tatilbudur-Tatilsepeti-Otelrunner-Samsun Bungalov Turizmcileri Derneği de bulunmakta.

Değerli turizm dostları; bugün ilan edilen Ortak Turizm Platformu İle Samsun'daki tüm turizmcilerin, paydaşlarımızın, turizm emekçilerinin haklarını korumak birinci vazifemiz ve önceliğimiz olacaktır.

Alışılagelmiş olan, sürekli aynı şeylerin konuşulup hiçbir çözümün üretilmediği, toplanılıp toplanılıp dağılan, turizm sorunlarının çözülmeme algısını, bugünden itibaren yok edecek, elbirliği ve tek ses İle Samsun Turizmini hak ettiği yere çıkaracağız.

2017 yılında kurulan SAMTİAD’ın yeni yönetim kurulu olarak, TBMM Bütçe Ve Plan Komisyonu Başkanımız Sayın Mehmet Muş, Samsun Valimiz Sayın Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Halit Doğan’ın Samsun Turizmi ile ilgili olarak yaptıkları son yılların Samsun için en büyük turizm çalışmalarının kamuoyuna yansımaları hepimizi heyecanlandırdı.

Bu çalışmalar sonucunda Samsun’un turizm alanında tanıtımı ile ilgili olarak Kültür Ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy’un ilgisi ve desteği, TGA’nın ve OKA’nın  bu çalışmalara aktif ve etkin katılımı biz sektör kuruluşları ve turizm bileşenlerinin de artık birlikte ortak akılla ve somut olarak bu girişimleri destekleyip tabana yayma zorunluluğunu ortaya çıkardı.

Bu Amaçla SASTUD, KATİD, TURSAB, Samsun Turizm Derneği başkanlarımızla bir araya gelerek konuyu tartıştık ve Samsun Turizm Dernekleri Platformu adı altında bir araya gelerek çalışmalara katkı sağlamayı önerdik, kendilerine çok teşekkür ediyorum; kabul gördü ve bu toplantı gerçekleştirildi.

Ancak biz, Samsun turizminin gelişmesi tanıtımı  Turizm Master Planının hayata geçirilmesi ve TGA’nın turizmin 12 Aya yayılması için Samsun’umuzun ilçe belediyelerinin, bürokrasi ve siyaset kurumunun sektör temsilcisi, yatırımcı, işletmeci, yönetici ve çalışanlarının da bu çabaya dahil olmasının zorunluluğunun farkında olarak çabamızı sürdürdük ve gördük ki, Samsun Turizmi için siyaset, bürokrasi, yatırımcı ve sivil toplum kuruluşları Samsun için, Samsun’un Turizm, Sağlık, Ekonomik gelişmesi, tarihi, kültürü için bir araya gelmeye hazır.

Bu katkı ve katılım bizleri daha da eeyecanlandırdı , mutlu etti, azmimizi ve sorumluluğumuzu artırdı. Bundan sonra somut sonuçları olan geniş katılımcı ortak akıl ve pratik uygulamalarla yolumuza devam ederek çabalarımızı sürdürecek, bu birlikteliğin devam etmesi için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Çok sayıda basın mensubunun da katılım sağladığı toplantıya,  AK Parti, CHP, MHP ve Saadet Partisi İl Başkanlığı Temsilcileri, İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy,  Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, TDKD İl Koordinatörü Yusuf Özbey, OKA yetkilileri, Turizm Fakültesi Dekanı Yetkin Bulut, İlkadım Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yıldız, Canik Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kemal Tural, Vezirköprü Belediye Başkan Yardımcısı, Mehmet Gülburun, SASTUD Başkanı Prof. Dr. Fatih Özkan, KATİD, TÜRSAB temsilcileri,  Samsun Turizm Derneği Başkanı Dilek Genç, İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri, Belediye meclis üyeleri ve turizmciler, Turizm ve Sağlık Turizmi alanında faaliyet gösteren işletme yöneticileri, yatırımcılar katıldı.