Yargı Tarihine Geçecek Skandal Dava!

Samsun Sağlık İl Müdürlüğü, İl Müdürü Muhammet Ali Oruç'u aklama girişiminde yargı tarihine geçecek bir skandalın altına imza atmayı da ihmal etmedi. Samsun Etik Haber tarafından 15 Eylül 2023 tarihinde İl Müdürü Oruç'un görevden alınacağı iddialarının haberleştirildiği "Samsun İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç'un Görevde Kalması İçin Uğraşan Rantçı AKP'liler mi var?" başlıklı haber üzerine Samsun Sağlık İl Müdürlüğü Av. Hale Gürel Yavuzdemir aracılığıyla Samsun Etik Haber aleyhinde Samsun 1. Sulh Ceza Mahkemesi'ne haberin yayından kaldırılması için dava açtı.

 

Dava konusunun Samsun Sağlık İl Müdürü Oruç ile ilgili olmasına rağmen davayı Oruç yerine Samsun Sağlık İl Müdürlüğü açarken, avukatın dava dilekçesinde adeta bir yargı skandalının altına imza attığı görüldü. Avukat dilekçesinde "Yayımlanan haber içeriğinin gerçeklikle hiçbir ilgisinin bulunmadığını, itibar zedeleyen ve mesnetsiz ithamlar içerdiğini, Muhammet Ali Oruç'un, Samsun İl Sağlık Müdürü olarak görev yaptığını, kamuoyu nezdinde kurumsal ve sosyal saygınlığa sahip olduğunu, izni olmaksızın ismi ve fotoğrafı kullanılmıştır" dedi.

 

Samsun Sağlık İl Müdürü Oruç hakkında haber yapılırken isminin ve resminin kullanılmasının suç olmadığından bihaber olan avukatın, Oruç'un isminin ve resminin her hangi bir haberde kullanılmamasını istiyorsa, Oruç'un kamu kurumunun başında müdürlük yapmaması gerektiğini okuduğu Hukuk Fakültesi'nde öğretmemiş olmamasının imkansız olduğu düşünülüyor. Av. Yavuzdemir'in hangi hukuk fakültesinden mezun olduğu merak edilirken yine Yavuzdemir'in ne zamandır Samsun Sağlık İl Müdürlüğü'nün avukatlığını yaptığı merak uyandırdı.

 

Samsun Sağlık İl Müdürlüğü'nün Av. Yavuzdemir aracılığıyla Samsun 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne açmış olduğu dava neticesinde, Samsun 1. Sulh Ceza Mahkemesi 2023/5444 D.İş kararı ile haberin yayından kaldırılmasına karar verdi!

 

Haber: Berat GONCA - SEZER SEZER