Yılmaz’a, ‘20 Günde Neden Döndün?’ Sorusu

Çarşamba Ticaret Sanayi Odası (ÇTSO) eski Başkanı Yusuf Kefeli’nin mevcut başkan Ahmet Yılmaz hakkındaki çarpıcı açıklamaları sürüyor.

 

ETEKLERİ TUTUŞTU
ÇTSO Başkanı Ahmet Yılmaz'ın 5 Eylül'de odaya aday olmayacağını açıkladığı ama 25 Eylül'de çark ederek tekrar aday olmasının arkasındaki nedenin şark kurnazlığı olduğunu öne süren Yusuf Kefeli, "Türkiye’nin 12. ayda erken seçime gitme ihtimalinin yoğun konuşulduğu günlerde, genel seçimlerin arifesinde oda ve borsa seçimlerinin yapılamayacağını düşünen Yılmaz, 2 Ekim tarihine seçim kararı alarak odaya aday olmadığını açıklamıştır. Bu sayede kendisini kamuoyu önünde koltuk sevdalısı olmayan biri olarak göstermek istemiştir. Nasıl olsa Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın oda ve borsa seçimlerini iptal edeceğini düşünmüştür. Umduğu gibi olmamış, oda ve borsa seçimleri iptal edilmeyince etekleri tutuşarak alelacele 25 Eylül günü tekrar adaylığını açıklamak zorunda kalmıştır" dedi.

 

ÜYELERE HAKARET YAĞDIRIYOR
Aday olmayacağını açıklaması üzerine oda başkanlığı için çalışma içerisine giren ekip ile hareket eden oda üyelerini Yılmaz'ın hainlik yapmakla suçladığını iddia eden Kefeli, "Başkanlığa seçildiği ilk günden beri kendisiyle hareket eden insanlardan dahi seçimlerin iptal edileceğini ön gördüğü planını gizleyen ve herkese tekrar aday olmayacağını açıklayan Yılmaz, bu durum karşısında odaya talip olan ekiple görüşen insanlara hain yaftası yakıştırmıştır. 20 gün içerisinde çark ederek adaylığını açıklaması üzerine üyelerle tekrar irtibata geçen Yılmaz, üyelerin ise diğer adayı destekleme sözü verdiklerini söylemesi üzerine hakaretler yağdırdığı bilgileri tarafımıza ulaşmakta" diye konuştu.

 

ÇARŞAMBALILAR SÖZÜNÜN ERİDİR
Yılmaz'ın Çarşamba insanının sözünün eri olduğunu halen öğrenememiş olmasının gerçekten acı bir durum olduğunu kaydeden Kefeli, "Yılmaz anlaşılıyor ki, Çarşamba ticaret erbabını da, kendisi gibi zannetmiştir. Çarşamba insanını da kendisi gibi, bugün söylediği sözün yarın tam tersini yapacağını zannettiği açıktır. Çarşamba insanı mert ve sözünün eridir. Eğer bir söz verdiyse o sözünü tutar. Destek sözü verdiyse sözünden senin şark kurnazlığın yüzünden dönmez. ÇTSO Başkanlığını çocuk oyuncağı sanarak bir aday değilim, bir adayım diyerek' insanlarla alay etmeye ne gücün yeter, ne de çapın yeter" ifadelerini kullandı.

 

USÜLSÜZLÜKLERİ SEÇİM KAYBETTİRDİ
Yılmaz'ın 2008 yılında Mehmet Köse karşısında AK Parti Çarşamba İlçe Başkanlığını kaybetmesindeki nedeni hatırlatan Kefeli, "2008 yılında AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı iken karşına Köse aday çıkmış ve seçimlerde kaybetmiştin. O seçimlerde kaybetmenin nedeni iktidar partisinin ilçe başkanıyken, özel işletmende devlet destekli öğrencilere eğitim veriyordu. Eğitim verdiğin öğrencilerin belli bir oranının eğitim maliyetini kurumun adına kendin karşılaman gerekiyordu ve sen o kısmı da devletten tahsil etmeye kalktığın gerçeğinin ortaya çıkması üzerine, AK Partili üyeler seni seçimlerde başkanlık görevinden indirmişlerdi. Halen aynı sektörde faaliyet göstermektesin. Geçmişte olduğu gibi yine usulsüzlüklerin altına imza atıyor musun?" diye kaydetti.

 

SAMPA VE BORSAN’A NEDEN YER VERİLMEDİ
Yılmaz kendisine ait sosyal paylaşım sitesi üzerinden Çarşamba OSB'de yer tahsisi yapılan firmaları yayınladığını vurgulayan Kefeli, "Açıklanan listede, bin 500 Çarşamba insanına istihdam sağlama garantisi veren SAMPA ve Samsun'un ihracatta yüz akları arasında yer alan Borsan Grup'a yer tahsis edilmediğini görmekteyiz. Samsun'un gururu bu iki firmanın yer talepleri neden sonuçsuz kalmıştır? Açıklanan listede Samsun'da faaliyet göstermeyen kaç firmaya yer tahsisi yapılmıştır? Başka şehirlerin firmalarına yer tahsis edilirken, Samsun'un öz sermayesi firmalara yer verilmiyor mu? Eğer Samsunlu firmalara yer verilmiyor ve gidip başka şehirlerden irili ufaklı firmalara yer tahsis ediliyorsa bu Samsun'a ihanettir" şeklinde konuştu.