Vizyon Kuyumcu

10 yaşında dev keşif: 200 milyon yıl önceye ait

Dünya 18.08.2024 - 05:19, Güncelleme: 18.08.2024 - 05:19
 

10 yaşında dev keşif: 200 milyon yıl önceye ait

10 yaşındaki Tegan, Galler’in Vale of Glamorgan sahilinde 200 milyon yıl öncesine ait dinozor ayak izleri buldu. Paleontologlar, buluşun gerçek olduğunu doğruladı.

Galler’in Vale of Glamorgan bölgesinde, 10 yaşındaki Tegan ve annesi Claire, sıradan bir sahil yürüyüşü sırasında dinozor ayak izleri buldu. Bu izlerin 200 milyon yıl önce yaşamış Camelotia türüne ait olabileceği düşünülüyor. Ulusal Galler Müzesi’nden paleontoloji küratörü Cindy Howells, ayak izlerinin gerçek olduğundan büyük ölçüde emin olduklarını belirtti. Howells, “Bu izler o kadar büyük ki, sauropodomorpha adı verilen bir dinozor türüne ait olması gerek” dedi. Ayak izleri, yaklaşık 75 cm aralıklarla sıralanmış ve sol ve sağ ayak izlerinin tutarlı bir düzeni var. Keşif, Cardiff ile Barry arasında, Lavernock Point’te, kırmızı silt taşında yapıldı. Claire, izleri fark ettikten sonra müzeye fotoğraflar gönderdi ve Cindy Howells’tan olumlu bir yanıt aldı. Howells, izlerin düzenli ve tutarlı olduğunu belirterek gerçek dinozor izleri olduklarına inandığını ifade etti. Tegan, bu buluşu yapmanın heyecanını yaşarken, annesi Claire de kızının bu yaşta böyle bir keşif yapmasının inanılmaz olduğunu söyledi. Claire, “Yüz milyonlarca yıl önce bu sahilde dev bir tarih öncesi hayvanın yürüdüğünü düşünmek gerçekten akıl almaz” dedi. Kaynak: Odatv.com
10 yaşındaki Tegan, Galler’in Vale of Glamorgan sahilinde 200 milyon yıl öncesine ait dinozor ayak izleri buldu. Paleontologlar, buluşun gerçek olduğunu doğruladı.

Galler’in Vale of Glamorgan bölgesinde, 10 yaşındaki Tegan ve annesi Claire, sıradan bir sahil yürüyüşü sırasında dinozor ayak izleri buldu. Bu izlerin 200 milyon yıl önce yaşamış Camelotia türüne ait olabileceği düşünülüyor.

Ulusal Galler Müzesi’nden paleontoloji küratörü Cindy Howells, ayak izlerinin gerçek olduğundan büyük ölçüde emin olduklarını belirtti. Howells, “Bu izler o kadar büyük ki, sauropodomorpha adı verilen bir dinozor türüne ait olması gerek” dedi. Ayak izleri, yaklaşık 75 cm aralıklarla sıralanmış ve sol ve sağ ayak izlerinin tutarlı bir düzeni var.

Keşif, Cardiff ile Barry arasında, Lavernock Point’te, kırmızı silt taşında yapıldı. Claire, izleri fark ettikten sonra müzeye fotoğraflar gönderdi ve Cindy Howells’tan olumlu bir yanıt aldı. Howells, izlerin düzenli ve tutarlı olduğunu belirterek gerçek dinozor izleri olduklarına inandığını ifade etti.

Tegan, bu buluşu yapmanın heyecanını yaşarken, annesi Claire de kızının bu yaşta böyle bir keşif yapmasının inanılmaz olduğunu söyledi. Claire, “Yüz milyonlarca yıl önce bu sahilde dev bir tarih öncesi hayvanın yürüdüğünü düşünmek gerçekten akıl almaz” dedi.

Kaynak: Odatv.com

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.