Vizyon Kuyumcu

AK Parti, MHP'ye Samsun’da 5 Belediyeyi Bırakacak

Siyaset 14.08.2023 - 01:43, Güncelleme: 14.08.2023 - 01:43
 

AK Parti, MHP'ye Samsun’da 5 Belediyeyi Bırakacak

Samsun'da 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti tarafından MHP'ye iki küçük belediye başkanlığını bırakmıştı. Yaklaşan yerel seçimlerde AK Parti, MHP'ye 5 belediye bırakmayı hedeflediği belirtiliyor.

Samsun'da 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti ile MHP seçimlere ortak katılmış ve MHP'ye Samsun'un en küçük ilçeleri arasında yer alan Asarcık ve Alaçam İlçelerini bırakmıştı. Seçim sonuçlandığında AK Parti Büyükşehir Belediyesi dışında 13 İlçeyi MHP 2, CHP 1 ve İYİ Parti 1 belediyeyi kazanmıştı. İlkadım Belediyesi'ni MHP seçmeninin çoğunluğuna rağmen AK Parti aday çıkarması üzerine İlkadım’ı İYİ Parti Kazanmıştı.   MHP seçmeninin yaklaşan yerel seçimlerde iki ilçeyi kabul etmeyecekleri sinyalleri vermeye başladı. AK Parti'nin yaşadığı kan kaybının da gözönüne alınarak seçmeninin yoğun olduğu üç belediyeyi daha AK Parti'nin MHP'ye bırakmayı hedeflediği AK Parti kulislerinde konuşuluyor. Yaklaşan yerel seçimlerde MHP'ye Asarcık ve Alaçam'ın dışında, İlkadım, Bafra ve Ladik belediyelerini de bırakmayı planladığı belirtiliyor.          
Samsun'da 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti tarafından MHP'ye iki küçük belediye başkanlığını bırakmıştı. Yaklaşan yerel seçimlerde AK Parti, MHP'ye 5 belediye bırakmayı hedeflediği belirtiliyor.

Samsun'da 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde AK Parti ile MHP seçimlere ortak katılmış ve MHP'ye Samsun'un en küçük ilçeleri arasında yer alan Asarcık ve Alaçam İlçelerini bırakmıştı. Seçim sonuçlandığında AK Parti Büyükşehir Belediyesi dışında 13 İlçeyi MHP 2, CHP 1 ve İYİ Parti 1 belediyeyi kazanmıştı. İlkadım Belediyesi'ni MHP seçmeninin çoğunluğuna rağmen AK Parti aday çıkarması üzerine İlkadım’ı İYİ Parti Kazanmıştı.

 

MHP seçmeninin yaklaşan yerel seçimlerde iki ilçeyi kabul etmeyecekleri sinyalleri vermeye başladı. AK Parti'nin yaşadığı kan kaybının da gözönüne alınarak seçmeninin yoğun olduğu üç belediyeyi daha AK Parti'nin MHP'ye bırakmayı hedeflediği AK Parti kulislerinde konuşuluyor. Yaklaşan yerel seçimlerde MHP'ye Asarcık ve Alaçam'ın dışında, İlkadım, Bafra ve Ladik belediyelerini de bırakmayı planladığı belirtiliyor.

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.