Vizyon Kuyumcu

AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse Aday Mı?

Siyaset 01.10.2024 - 09:01, Güncelleme: 01.10.2024 - 09:01
 

AK Parti Samsun İl Başkanı Mehmet Köse Aday Mı?

AK Pati Samsun’da seçime giderken, tüm gözler mevcut il başkanı Mehmet Köse'nin aday olup olmayacağı ve seçimlerin tek adaylı mı olacağına çevrilmiş durumda.

İktidar partisinin il başkanı olmak pek çok siyasetçinin iştahını kabartıyor. Çok sayıda siyasetçi gözünü il başkanlık koltuğuna dikmiş durumda. Kongre sürecinde herkesin merak ettiği konuların başında mevcut başkan Mehmet Köse tekrar aday olacak mı ve il ve ilçe kongreleri tek adaylı mı? olacağına çevrilmiş durumda. AK Parti'de 8. Olağan Kongre takviminin ilk aşaması olan mahalle delege seçimleri süreci tamamlandı. Geçtiğimiz haftasonu  Cumartesi ve Pazar günü 17 ilçenin tamamında çok yoğun bir katılımla gerçekleşen delege seçimleri sonucunda ilçe kongrelerinde oy kullanacak delegeler belirlendi. İl Başkanı Köse seçim takvimi ile ilgili yapmış olduğu açıklamada, "17 ilçemizin mahalle delege seçimlerini oldukça kalabalık ve bayram havasında tamamladık. Her hangi bir değişiklik olmaması durumunda 12 Ekim'den itibaren başlayarak 50 gün içerisinde ilçe başkanlarımızın seçiminin tamamlanacağını öngörüyoruz" dedi. İlçe kongreleri için belirledikleri takvimi genel merkeze sunduklarını kaydeden Köse, "Genel merkezimizin sunduğumuz ilçe kongre takviminin onaylaması değişiklikler yaparak tarafımıza iletmesi ile ilçe kongre takvimimiz netleşmiş olacak" diye belirtti. İlçe başkanlarının belirlenmesinin ardından il başkanının belirlenmesine geçileceğini söyleyen Başkan Köse, "İlçe kongrelerimizi tamamlamamızın ardından genel merkezimizin belirleyeceği takvim çerçevesinde il kongremizi gerçekleştireceğiz. Aralık sonu veya Ocak ayı içerisinde Samsun il başkanlığı kongresini yapmayı planlıyoruz" diye konuştu. İl Başkanlığına tekrar aday olup olmayacağı ile ilgili ise Köse, "Mevcut başkanlar sistemin içerisinde oldukları sürece doğal adaylardır. Biz görevimizin başındayız ve taktir genel merkezimizindir. Kongrelerin tek adaylı veya çok adaylı olup olmayacağı yönünde genel merkezimiz çalışma içerisindedir. Henüz bu konuyla ilgili genel merkezimizin vermiş olduğu bir karar yok. Muhtemelen kongrelere tek adaylı gidilmesi gibi bir durum söz konusu olabilir" şeklinde konuştu. Haber: Sezer SEZER  
AK Pati Samsun’da seçime giderken, tüm gözler mevcut il başkanı Mehmet Köse'nin aday olup olmayacağı ve seçimlerin tek adaylı mı olacağına çevrilmiş durumda.

İktidar partisinin il başkanı olmak pek çok siyasetçinin iştahını kabartıyor. Çok sayıda siyasetçi gözünü il başkanlık koltuğuna dikmiş durumda. Kongre sürecinde herkesin merak ettiği konuların başında mevcut başkan Mehmet Köse tekrar aday olacak mı ve il ve ilçe kongreleri tek adaylı mı? olacağına çevrilmiş durumda.

AK Parti'de 8. Olağan Kongre takviminin ilk aşaması olan mahalle delege seçimleri süreci tamamlandı. Geçtiğimiz haftasonu  Cumartesi ve Pazar günü 17 ilçenin tamamında çok yoğun bir katılımla gerçekleşen delege seçimleri sonucunda ilçe kongrelerinde oy kullanacak delegeler belirlendi. İl Başkanı Köse seçim takvimi ile ilgili yapmış olduğu açıklamada, "17 ilçemizin mahalle delege seçimlerini oldukça kalabalık ve bayram havasında tamamladık. Her hangi bir değişiklik olmaması durumunda 12 Ekim'den itibaren başlayarak 50 gün içerisinde ilçe başkanlarımızın seçiminin tamamlanacağını öngörüyoruz" dedi.

İlçe kongreleri için belirledikleri takvimi genel merkeze sunduklarını kaydeden Köse, "Genel merkezimizin sunduğumuz ilçe kongre takviminin onaylaması değişiklikler yaparak tarafımıza iletmesi ile ilçe kongre takvimimiz netleşmiş olacak" diye belirtti.

İlçe başkanlarının belirlenmesinin ardından il başkanının belirlenmesine geçileceğini söyleyen Başkan Köse, "İlçe kongrelerimizi tamamlamamızın ardından genel merkezimizin belirleyeceği takvim çerçevesinde il kongremizi gerçekleştireceğiz. Aralık sonu veya Ocak ayı içerisinde Samsun il başkanlığı kongresini yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

İl Başkanlığına tekrar aday olup olmayacağı ile ilgili ise Köse, "Mevcut başkanlar sistemin içerisinde oldukları sürece doğal adaylardır. Biz görevimizin başındayız ve taktir genel merkezimizindir. Kongrelerin tek adaylı veya çok adaylı olup olmayacağı yönünde genel merkezimiz çalışma içerisindedir. Henüz bu konuyla ilgili genel merkezimizin vermiş olduğu bir karar yok. Muhtemelen kongrelere tek adaylı gidilmesi gibi bir durum söz konusu olabilir" şeklinde konuştu.

Haber: Sezer SEZER

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.