Vizyon Kuyumcu

AK Parti Samsun’da 3 İlçede Kaos Yaşıyor

Siyaset 29.01.2024 - 01:15, Güncelleme: 29.01.2024 - 07:57
 

AK Parti Samsun’da 3 İlçede Kaos Yaşıyor

AK Parti Samsun’da Atakum ve Çarşamba İlçesi'nden aday adayı olan isimler 1 Aralık'ta istifa etmeyen ilçe başkanlarının aday gösterilmek istenmesine tepki gösterirken, İlkadım İlçesi'nde ise güçler savaşı kaosa neden oluyor.

AK Parti Çarşamba ve Atakum İlçeleri'nde yasalar gereği 1 Aralık'ta istifa etmeleri gerekirken, istifa etmedikleri halde aday yapılmaya çalışılan ilçe başkanları diğer aday adaylarının tepkisine neden oluyor. Atakum ve Çarşamba'da ilçe başkanları krizi yaşanırken, İlkadım'da ise güç savaşı ilçede kaosa neden oluyor. KÖSTEK VE ÖZDEN İSTİFA ETTİ Mİ? Siyasi Partileri İl ve İlçe Başkanları Seçim Yasası gereği 1 Aralık tarihine kadar istifa etmesi gerekiyor. Yasa gereği aday adayı olacak isimlerin 1 Aralık 2023 tarihine kadar istifa etmeleri zorunlu olması nedeniyle AK Parti İlkadım İlçe Başkanı D. Mücahit Erbin son gün olan 1 Aralık'ta istifa ederek AK Parti İlkadım Belediyesi Başkan Aday Adaylık başvurusu yaptı. Erbin istifa ederken, Çarşamba İlçe Başkanı Taner Özden ve Atakum İlçe Başkanı Abdulkadir Köstek ise görevlerine devam etti. ADAY ADAYLARI TEPKİLİ İstifa sürecinde istifa etmeyen Özden ve Köstek isimlerinin aday yapılacağı yönünde kamuoyunda haberlerin sızması diğer aday adaylarının tepkisine neden oluyor. Atakum ve Çarşamba'dan aday olmak için mücadele eden isimler, ilçe başkanlarının kendilerine rakip olarak gösterilmesi karşısında, tepkililer. İki ilçe başkanının aday yapılmasının normal şartlarda mümkün olmadığını dile getiren aday adayları, "Bu durumda aday adaylarının 1 Aralık tarihi veya öncesinde istifalarının alınmış olması gerekiyor. Eğer bu ilçe başkanlarının istifası alınmış ise neden istifalar gizleniyor. İlkadım İlçe Başkanımız D. Mücahit Erbin'in günahı neydi de aday adayı olabilmek için görevinden istifa etmek zorunda kaldı? Eğer teşkilat içerisinde ayak oyunları yapanlar varsa bunun hesabı sorulacaktır" şeklinde tepki gösteriyor. İLKADIM'DA GÜÇLER SAVAŞI KAOSU Atakum ve Çarşamba İlçesi'nde ilçe başkanları krizi yaşanırken, İlkadım İlçesi'nde ise güçler savaşı yaşanıyor. Samsun'un en büyük ilçesi olan İlkadım'da çok sayıda aday adayı bulunuyor. Bu isimlerin arasında öne çıkan isimler arasında Yahya Çınkıl, Hakan Ay ve İhsan Kurnaz isimleri göze çarpıyor. İhsan Kurnazı AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz desteklerken, Hakan Ay'ı ise AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ile Samsun Milletvekili Ersan Aksu destekliyor. Yahya Çınkıl'ı ise AK Parti'nin tabanını oluşturan MGV tabanı destekliyor. Üç aday adayının arkasında da güçlü bir yapılanma mevcutken, güçler savaşının İlkadım'da adeta kaosa neden olduğu gözleniyor. Haber: Berat GONCA
AK Parti Samsun’da Atakum ve Çarşamba İlçesi'nden aday adayı olan isimler 1 Aralık'ta istifa etmeyen ilçe başkanlarının aday gösterilmek istenmesine tepki gösterirken, İlkadım İlçesi'nde ise güçler savaşı kaosa neden oluyor.

AK Parti Çarşamba ve Atakum İlçeleri'nde yasalar gereği 1 Aralık'ta istifa etmeleri gerekirken, istifa etmedikleri halde aday yapılmaya çalışılan ilçe başkanları diğer aday adaylarının tepkisine neden oluyor. Atakum ve Çarşamba'da ilçe başkanları krizi yaşanırken, İlkadım'da ise güç savaşı ilçede kaosa neden oluyor.

KÖSTEK VE ÖZDEN İSTİFA ETTİ Mİ?
Siyasi Partileri İl ve İlçe Başkanları Seçim Yasası gereği 1 Aralık tarihine kadar istifa etmesi gerekiyor. Yasa gereği aday adayı olacak isimlerin 1 Aralık 2023 tarihine kadar istifa etmeleri zorunlu olması nedeniyle AK Parti İlkadım İlçe Başkanı D. Mücahit Erbin son gün olan 1 Aralık'ta istifa ederek AK Parti İlkadım Belediyesi Başkan Aday Adaylık başvurusu yaptı. Erbin istifa ederken, Çarşamba İlçe Başkanı Taner Özden ve Atakum İlçe Başkanı Abdulkadir Köstek ise görevlerine devam etti.

ADAY ADAYLARI TEPKİLİ
İstifa sürecinde istifa etmeyen Özden ve Köstek isimlerinin aday yapılacağı yönünde kamuoyunda haberlerin sızması diğer aday adaylarının tepkisine neden oluyor. Atakum ve Çarşamba'dan aday olmak için mücadele eden isimler, ilçe başkanlarının kendilerine rakip olarak gösterilmesi karşısında, tepkililer. İki ilçe başkanının aday yapılmasının normal şartlarda mümkün olmadığını dile getiren aday adayları, "Bu durumda aday adaylarının 1 Aralık tarihi veya öncesinde istifalarının alınmış olması gerekiyor. Eğer bu ilçe başkanlarının istifası alınmış ise neden istifalar gizleniyor. İlkadım İlçe Başkanımız D. Mücahit Erbin'in günahı neydi de aday adayı olabilmek için görevinden istifa etmek zorunda kaldı? Eğer teşkilat içerisinde ayak oyunları yapanlar varsa bunun hesabı sorulacaktır" şeklinde tepki gösteriyor.

İLKADIM'DA GÜÇLER SAVAŞI KAOSU
Atakum ve Çarşamba İlçesi'nde ilçe başkanları krizi yaşanırken, İlkadım İlçesi'nde ise güçler savaşı yaşanıyor. Samsun'un en büyük ilçesi olan İlkadım'da çok sayıda aday adayı bulunuyor. Bu isimlerin arasında öne çıkan isimler arasında Yahya Çınkıl, Hakan Ay ve İhsan Kurnaz isimleri göze çarpıyor. İhsan Kurnazı AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz desteklerken, Hakan Ay'ı ise AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ile Samsun Milletvekili Ersan Aksu destekliyor. Yahya Çınkıl'ı ise AK Parti'nin tabanını oluşturan MGV tabanı destekliyor. Üç aday adayının arkasında da güçlü bir yapılanma mevcutken, güçler savaşının İlkadım'da adeta kaosa neden olduğu gözleniyor.

Haber: Berat GONCA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.