Vizyon Kuyumcu

AK Parti’de Koltukta Kalan Samsun Adayını Belirleyecek!

Siyaset 13.09.2023 - 01:21, Güncelleme: 13.09.2023 - 01:21
 

AK Parti’de Koltukta Kalan Samsun Adayını Belirleyecek!

AK Parti’nin 7 Ekim'de yapacağı Büyük Kongre'de Yusuf Ziya Yılmaz veya Çiğdem Karaaslan'ın Genel Başkan Yardımcılığı görevine son verileceği ve bu durumun yaklaşan yerel seçimlerde AK Parti’nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayını da büyük oranda netleştireceği konuşuluyor.

AK Parti 7 Ekim'de olağanüstü kongreye gidiyor. Kongrenin ardından Samsun'da iki genel başkan yardımcısı olduğu ve bu duruma diğer illerin tepki göstermesi nedeniyle Yusuf Ziya Yılmaz veya Çiğdem Karaaslan'ın görevine son verileceği öğrenildi. Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan uzun zamandır AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor. Son yapılan genel seçimlerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Mehmet Özhaseki, yürüttüğü AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz'a devretmişti.   Yapılacak olan kongrede bir ismin AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevine veda edeceğine kesin gözle bakılırken, veda edecek olan ismin beraberinde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olmak için heveslenen isminde rüyadan uyanmasına neden olacağı belirtiliyor. Görevine devam edecek olan ismin ise Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayının belirlenmesi noktasında önemli bir aktör konumunda olacağı vurgulanıyor.   Çiğdem Karaaslan'ın bir önceki yerel seçimlerde olduğu gibi mevcut başkan Mustafa Demir'i desteklediği öğrenildi.  Mustafa Demir'in akciğer kanseri olduğu için siyaseti bırakacağı söylemleri bir dönem Samsun'da dilleniyordu. Demir'in kendisini ziyaret edenlere sağlık durumunun iyi olduğu ve bir dönem daha aday olduğunu deklare ettiği biliniyor.   Yusuf Ziya Yılmaz'ın ise seçimlerde AK Parti Samsun eski Milletvekili Fuat Köktaş'ın Büyükşehir Belediye Başkanı olmasını istediği öğrenildi. AK Parti'nin kurulduğu günden buyana partinin birçok kademesinde görev yapan Köktaş ile AK Parti'nin ilk katıldığı yerel seçimlerde AK Parti'ye katılan Yusuf Ziya Yılmaz'ın o günden beri birbirleriyle zıtlaştıkları biliniyor. Yıllardır zıt kutuplarda siyaset yapan iki ismin yerel seçimler için nasıl ittifak yaptıkları ise merak konusu.   AK Parti'nin 7 Ekim'de yapacağı kongrede Yılmaz veya Karaaslan'ın koltuğunu kaybedeceğine kesin gözle bakılırken, Yılmaz'ın koltuğunu koruması durumunda Köktaş'ın, Karaaslan'ın koltuğunu koruması durumunda ise Demir'in AK Parti Samsun Büyükşehir Adayı olacağına kesin gözle bakılıyor. Samsun kamuoyunda ise hem Yılmaz'ın hem de Karaaslan'ın desteklediği isimlerin ikisinin de Trabzon kökenli olduğu ve Samsun'a Samsunlu bir adayı AK Parti'nin çıkarması yönünde beklenti içerisinde olunduğu konuşuluyor.   Haber: Berat GONCA
AK Parti’nin 7 Ekim'de yapacağı Büyük Kongre'de Yusuf Ziya Yılmaz veya Çiğdem Karaaslan'ın Genel Başkan Yardımcılığı görevine son verileceği ve bu durumun yaklaşan yerel seçimlerde AK Parti’nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayını da büyük oranda netleştireceği konuşuluyor.

AK Parti 7 Ekim'de olağanüstü kongreye gidiyor. Kongrenin ardından Samsun'da iki genel başkan yardımcısı olduğu ve bu duruma diğer illerin tepki göstermesi nedeniyle Yusuf Ziya Yılmaz veya Çiğdem Karaaslan'ın görevine son verileceği öğrenildi. Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan uzun zamandır AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyor. Son yapılan genel seçimlerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı olan Mehmet Özhaseki, yürüttüğü AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz'a devretmişti.

 

Yapılacak olan kongrede bir ismin AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevine veda edeceğine kesin gözle bakılırken, veda edecek olan ismin beraberinde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı olmak için heveslenen isminde rüyadan uyanmasına neden olacağı belirtiliyor. Görevine devam edecek olan ismin ise Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayının belirlenmesi noktasında önemli bir aktör konumunda olacağı vurgulanıyor.

 

Çiğdem Karaaslan'ın bir önceki yerel seçimlerde olduğu gibi mevcut başkan Mustafa Demir'i desteklediği öğrenildi.  Mustafa Demir'in akciğer kanseri olduğu için siyaseti bırakacağı söylemleri bir dönem Samsun'da dilleniyordu. Demir'in kendisini ziyaret edenlere sağlık durumunun iyi olduğu ve bir dönem daha aday olduğunu deklare ettiği biliniyor.

 

Yusuf Ziya Yılmaz'ın ise seçimlerde AK Parti Samsun eski Milletvekili Fuat Köktaş'ın Büyükşehir Belediye Başkanı olmasını istediği öğrenildi. AK Parti'nin kurulduğu günden buyana partinin birçok kademesinde görev yapan Köktaş ile AK Parti'nin ilk katıldığı yerel seçimlerde AK Parti'ye katılan Yusuf Ziya Yılmaz'ın o günden beri birbirleriyle zıtlaştıkları biliniyor. Yıllardır zıt kutuplarda siyaset yapan iki ismin yerel seçimler için nasıl ittifak yaptıkları ise merak konusu.

 

AK Parti'nin 7 Ekim'de yapacağı kongrede Yılmaz veya Karaaslan'ın koltuğunu kaybedeceğine kesin gözle bakılırken, Yılmaz'ın koltuğunu koruması durumunda Köktaş'ın, Karaaslan'ın koltuğunu koruması durumunda ise Demir'in AK Parti Samsun Büyükşehir Adayı olacağına kesin gözle bakılıyor. Samsun kamuoyunda ise hem Yılmaz'ın hem de Karaaslan'ın desteklediği isimlerin ikisinin de Trabzon kökenli olduğu ve Samsun'a Samsunlu bir adayı AK Parti'nin çıkarması yönünde beklenti içerisinde olunduğu konuşuluyor.

 

Haber: Berat GONCA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.