Vizyon Kuyumcu

Akıl Tuzağı

Gündem 27.09.2024 - 00:41, Güncelleme: 27.09.2024 - 00:41
 

Akıl Tuzağı

Bazı insanlar vardır, normal insan gibi görünürler ama diğer insanlardan farklıdır. Truva atı gibi insanların kalplerine veya akıllarına girer her şeyi tarumar edip giderler. Bir nevi akıl Vandalları.

Bu tür insanlar aslında çok akıllı olup ta vasat akıllı olduğunu çevresine göstermeye çalışan kişilerdir. Bu kişiler, sahip oldukları yüksek zekayı kasıtlı olarak gizlerler. Aslında en tehlikelisi de bunlardır. Bu kişiler çevresine kendini asla üstün göstermez, oldukça mütevazi bir konum sergilerler. Sahip oldukları yeteneklerini gizleyen kişilerdir. Bu sayede kişiler onlarla rahatlıkla iletişim kurar ve kendilerini daha rahat hissetmelerini sağlarlar. Tuzak bu rahatlamaya çekmek üzere kuruludur. Bu tür kişiler, gerçekte sahip oldukları bilgi ve zekayı gizleyerek daha sıradan bir imaj çizerler. Bu tür kişilerle konuşanlar, bu tür kişileri kendilerinden daha bilgisiz oldukları kanısına varırlar. Amaçta budur. Bilgisiz gibi görünmeyi yem olarak kullanırlar. Sıradan bir insan gibi görünüp akılları ile başkalarını aklını uyuştururlar. Karşılarındaki insanda güven duygusu uyandırırlar. Bu sayede insanlar onlara kolayca açılır ve sırlarını paylaşır. Sizden borç para alıp kaybolurlar. Hiç kimse yanındaki kişinin kendinden akıllı olmasını istemez. Bu alışkanlık birçok kişide vardır. Bu durumu iyi bilen bu kişiler başkalarının yanında pasif ve edilgen davranırlar. Kurbanları ise bu davranış karşısında rahatlama hisseder.  Sonra kurban bilinmemesi gereken sırları tek tek anlatmaya başlar. Banka hesapları, kişinin içinde gizli kalan kirli çamaşırlar tek tek ortaya dökülüyor. Sonrasında kirli çamaşırlar kişinin başına bela oluyor. Sadece sırlar mı bu insanlara veriliyor. Bu insanlara verilen yüklü borç paralar… Sonra bir bakıyorsunuz ki bu insanların usturası içinde gizli olduğunu anlıyorsunuz. Ama iş işten geçmiş oluyor. Bundan dolayı siz siz olun böyle kişiler karşınıza çıktığında bunların akıllarını hafife almayın. Sizin aklınızı rehavete sokup sizin aklınızı etkisiz kılmasına asla izin vermeyin. Sonra bedelini çok ağır ödeyebilirsiniz. Benden söylemesi…
Bazı insanlar vardır, normal insan gibi görünürler ama diğer insanlardan farklıdır. Truva atı gibi insanların kalplerine veya akıllarına girer her şeyi tarumar edip giderler. Bir nevi akıl Vandalları.

Bu tür insanlar aslında çok akıllı olup ta vasat akıllı olduğunu çevresine göstermeye çalışan kişilerdir. Bu kişiler, sahip oldukları yüksek zekayı kasıtlı olarak gizlerler. Aslında en tehlikelisi de bunlardır. Bu kişiler çevresine kendini asla üstün göstermez, oldukça mütevazi bir konum sergilerler. Sahip oldukları yeteneklerini gizleyen kişilerdir. Bu sayede kişiler onlarla rahatlıkla iletişim kurar ve kendilerini daha rahat hissetmelerini sağlarlar. Tuzak bu rahatlamaya çekmek üzere kuruludur.

Bu tür kişiler, gerçekte sahip oldukları bilgi ve zekayı gizleyerek daha sıradan bir imaj çizerler. Bu tür kişilerle konuşanlar, bu tür kişileri kendilerinden daha bilgisiz oldukları kanısına varırlar. Amaçta budur. Bilgisiz gibi görünmeyi yem olarak kullanırlar. Sıradan bir insan gibi görünüp akılları ile başkalarını aklını uyuştururlar. Karşılarındaki insanda güven duygusu uyandırırlar. Bu sayede insanlar onlara kolayca açılır ve sırlarını paylaşır. Sizden borç para alıp kaybolurlar.

Hiç kimse yanındaki kişinin kendinden akıllı olmasını istemez. Bu alışkanlık birçok kişide vardır. Bu durumu iyi bilen bu kişiler başkalarının yanında pasif ve edilgen davranırlar. Kurbanları ise bu davranış karşısında rahatlama hisseder. 

Sonra kurban bilinmemesi gereken sırları tek tek anlatmaya başlar. Banka hesapları, kişinin içinde gizli kalan kirli çamaşırlar tek tek ortaya dökülüyor. Sonrasında kirli çamaşırlar kişinin başına bela oluyor.

Sadece sırlar mı bu insanlara veriliyor. Bu insanlara verilen yüklü borç paralar… Sonra bir bakıyorsunuz ki bu insanların usturası içinde gizli olduğunu anlıyorsunuz. Ama iş işten geçmiş oluyor.

Bundan dolayı siz siz olun böyle kişiler karşınıza çıktığında bunların akıllarını hafife almayın. Sizin aklınızı rehavete sokup sizin aklınızı etkisiz kılmasına asla izin vermeyin. Sonra bedelini çok ağır ödeyebilirsiniz. Benden söylemesi…

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.