Vizyon Kuyumcu

Amerika’da Cep Telefonları kesildi

Teknoloji 22.02.2024 - 16:13, Güncelleme: 22.02.2024 - 16:13
 

Amerika’da Cep Telefonları kesildi

AT&T, Verizon ve T-Mobile müşterileri ABD'deki yaygın hücresel kesintilerden etkilendi. Bu kesintiyle birlikte cep telefonu kullanıcıları iletişim sorunu yaşadı.

Downdetector izleme sitesine göre, Perşembe günü sabah saat 07.00 civarında 50.000'den fazla AT&T kesintisi rapor edildi; sorunların çoğu Houston, Chicago, Dallas, Los Angeles ve Atlanta'da bildirildi. İzleme sitesi Downdetector'a göre, AT&T'nin şebekesi Perşembe sabahı ülke genelinde hücresel hizmet ve internet kesintisi nedeniyle yaygın bir kesinti yaşadı. Bazı Verizon ve T-Mobile müşterileri de kesintiler bildirdi ancak onlarınki AT&T'den daha az yaygın görünüyordu. Müşteriler tarafından Perşembe sabahı saat 4 civarında 32.000'den fazla AT&T kesintisi bildirildi ve siteye göre çoğu sorun Houston, Chicago, Dallas Los Angeles ve Atlanta'da rapor edildi ve sabah 7 civarında yaklaşık 50.000'e yükseldi. Perşembe sabahı 7 itibarıyla 1.100'ün biraz üzerinde T-mobile kesintisi ve yaklaşık 3.000 Verizon kesintisi rapor edildi. Hizmet kesintisine neyin sebep olduğu belli değil. NBC News, konu hakkında yorum yapmak için AT&T'ye ulaştı. Şirket bir açıklama yapmasa da X üzerinden müşterilere yanıt verdi. Verizon Perşembe sabahı yaptığı açıklamada, kesintilerin doğrudan ağlarını etkilemediğini, ancak sorunu yaşayan başka bir operatöre ulaşmaya çalışan müşterilerini etkilediğini söyledi. Bazı kişilerin acil durumlarda 911'i arayamaması nedeniyle kesintiler endişe yaratıyor. San Francisco İtfaiye Departmanı, X'te AT&T kablosuz müşterilerinin 911 de dahil olmak üzere telefon görüşmesi yapma ve almasını etkileyen bir sorunun farkında olduğunu söyledi. Ofis, "San Francisco 911 merkezi hala çalışır durumda" dedi. “AT&T müşterisiyseniz ve 911'e ulaşamıyorsanız lütfen sabit hattan aramayı deneyin. Eğer bu bir seçenek değilse lütfen farklı bir operatörün müşterisi olan bir arkadaşınıza veya aile üyenize ulaşmaya çalışın ve onlardan sizin adınıza 911'i aramalarını isteyin." Benzer şekilde, Virginia'nın Prince William County polis departmanı ve Kuzey Carolina'nın Charlotte-Mecklenburg polis departmanı X hakkında uyarılar yayınlayarak halkı kesinti konusunda uyardı ve bazı müşterilerin kısa süreliğine 911'e ulaşamadığını kabul etti. Kaynak: nbcnews
AT&T, Verizon ve T-Mobile müşterileri ABD'deki yaygın hücresel kesintilerden etkilendi. Bu kesintiyle birlikte cep telefonu kullanıcıları iletişim sorunu yaşadı.

Downdetector izleme sitesine göre, Perşembe günü sabah saat 07.00 civarında 50.000'den fazla AT&T kesintisi rapor edildi; sorunların çoğu Houston, Chicago, Dallas, Los Angeles ve Atlanta'da bildirildi.

İzleme sitesi Downdetector'a göre, AT&T'nin şebekesi Perşembe sabahı ülke genelinde hücresel hizmet ve internet kesintisi nedeniyle yaygın bir kesinti yaşadı.

Bazı Verizon ve T-Mobile müşterileri de kesintiler bildirdi ancak onlarınki AT&T'den daha az yaygın görünüyordu.

Müşteriler tarafından Perşembe sabahı saat 4 civarında 32.000'den fazla AT&T kesintisi bildirildi ve siteye göre çoğu sorun Houston, Chicago, Dallas Los Angeles ve Atlanta'da rapor edildi ve sabah 7 civarında yaklaşık 50.000'e yükseldi.

Perşembe sabahı 7 itibarıyla 1.100'ün biraz üzerinde T-mobile kesintisi ve yaklaşık 3.000 Verizon kesintisi rapor edildi.

Hizmet kesintisine neyin sebep olduğu belli değil.

NBC News, konu hakkında yorum yapmak için AT&T'ye ulaştı. Şirket bir açıklama yapmasa da X üzerinden müşterilere yanıt verdi.

Verizon Perşembe sabahı yaptığı açıklamada, kesintilerin doğrudan ağlarını etkilemediğini, ancak sorunu yaşayan başka bir operatöre ulaşmaya çalışan müşterilerini etkilediğini söyledi.

Bazı kişilerin acil durumlarda 911'i arayamaması nedeniyle kesintiler endişe yaratıyor.

San Francisco İtfaiye Departmanı, X'te AT&T kablosuz müşterilerinin 911 de dahil olmak üzere telefon görüşmesi yapma ve almasını etkileyen bir sorunun farkında olduğunu söyledi.

Ofis, "San Francisco 911 merkezi hala çalışır durumda" dedi. “AT&T müşterisiyseniz ve 911'e ulaşamıyorsanız lütfen sabit hattan aramayı deneyin. Eğer bu bir seçenek değilse lütfen farklı bir operatörün müşterisi olan bir arkadaşınıza veya aile üyenize ulaşmaya çalışın ve onlardan sizin adınıza 911'i aramalarını isteyin."

Benzer şekilde, Virginia'nın Prince William County polis departmanı ve Kuzey Carolina'nın Charlotte-Mecklenburg polis departmanı X hakkında uyarılar yayınlayarak halkı kesinti konusunda uyardı ve bazı müşterilerin kısa süreliğine 911'e ulaşamadığını kabul etti.

Kaynak: nbcnews

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.