Vizyon Kuyumcu

Ankara'da Anayaso

Gündem 06.05.2024 - 01:42, Güncelleme: 06.05.2024 - 23:33
 

Ankara'da Anayaso

Ülke insanı ile iktidarın gündemi taban tabana zıt bir görüntü arz ediyor. Vatandaşın derdi; hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı, işsizlik, Hak, hukuk, adalet ve hayatı çekilmez hale getiren benzeri sorunlar.

İktidar ve ortağının derdi ise, mahalli seçimlerde tehlike sinyali veren şartları kendi lehlerine çevirebilmek için Anayasa değişikliği yapmak. Her şeyden önce sağlıklı ve kalıcı bir Anayasa değişikliği yapmak; siyasi hesap ve kişisel menfaatlerden uzak devlet kültürü, bilgi birikimi ve samimiyet ister. Mevcut Anayasa bu haline 2017 yılında bu iktidar ortağı tarafından getirildi. Yedi yıl gibi çok kısa bir süre önce "ülke uçacak, çağ atlayacak" gibi reklamlarla, alayüvala ile değiştirilen Anayasa, mevcut hali ile ihtiyaca cevap veremiyorsa; bu durum Anayasayı son haline getirenlerin Anayasa yapma kültür ve birikiminin bir göstergesi olarak kabul edilmelidir. Anayasa Mahkemesinden kişisel veya partinin siyasi kurumsal hesapları ile çelişkili bir karar çıktığında; "Ben Anayasa Mahkemesi falan tanımıyorum" veya "Anayasa Mahkemesi kapatılsın" diye hukuka saygı duymayan, bir kadronun Anayasa değişikliği talebi ne kadar samimi olabilir? Ülkenin bir sivil Anayasaya ihtiyacı olduğunu sağcı, solcu, liberal ve her siyasi görüşteki vatandaş zaten kabul ediyor. Bunda hiç tereddüt yok. Sorun; bu değişiklik talebinin zamanlaması ve teklif edenlerin daha önceki duruşlarındaki tutarsızlıktan kaynaklanıyor. Aslında iyi niyetli, samimi ve ülke hayrına olumlu hizmet üretmek isteyen bir yönetim mevcut Anayasa ile bile çok büyük işler yapabilir. Ama niyet üzüm yemek değil, en az bir dönem daha millete sıkıntı çektirme pahasına iktidarda kalabilmek. Allah'ın (c.c.) bu millete daha sağlıklı bir Anayasa ve onu vatan millet hayrına kullanacak idari kadro nasip etmesi dua ve dileklerimle.
Ülke insanı ile iktidarın gündemi taban tabana zıt bir görüntü arz ediyor. Vatandaşın derdi; hayat pahalılığı, geçim sıkıntısı, işsizlik, Hak, hukuk, adalet ve hayatı çekilmez hale getiren benzeri sorunlar.

İktidar ve ortağının derdi ise, mahalli seçimlerde tehlike sinyali veren şartları kendi lehlerine çevirebilmek için Anayasa değişikliği yapmak.

Her şeyden önce sağlıklı ve kalıcı bir Anayasa değişikliği yapmak; siyasi hesap ve kişisel menfaatlerden uzak devlet kültürü, bilgi birikimi ve samimiyet ister. Mevcut Anayasa bu haline 2017 yılında bu iktidar ortağı tarafından getirildi. Yedi yıl gibi çok kısa bir süre önce "ülke uçacak, çağ atlayacak" gibi reklamlarla, alayüvala ile değiştirilen Anayasa, mevcut hali ile ihtiyaca cevap veremiyorsa; bu durum Anayasayı son haline getirenlerin Anayasa yapma kültür ve birikiminin bir göstergesi olarak kabul edilmelidir.

Anayasa Mahkemesinden kişisel veya partinin siyasi kurumsal hesapları ile çelişkili bir karar çıktığında; "Ben Anayasa Mahkemesi falan tanımıyorum" veya "Anayasa Mahkemesi kapatılsın" diye hukuka saygı duymayan, bir kadronun Anayasa değişikliği talebi ne kadar samimi olabilir?

Ülkenin bir sivil Anayasaya ihtiyacı olduğunu sağcı, solcu, liberal ve her siyasi görüşteki vatandaş zaten kabul ediyor. Bunda hiç tereddüt yok. Sorun; bu değişiklik talebinin zamanlaması ve teklif edenlerin daha önceki duruşlarındaki tutarsızlıktan kaynaklanıyor.

Aslında iyi niyetli, samimi ve ülke hayrına olumlu hizmet üretmek isteyen bir yönetim mevcut Anayasa ile bile çok büyük işler yapabilir. Ama niyet üzüm yemek değil, en az bir dönem daha millete sıkıntı çektirme pahasına iktidarda kalabilmek.

Allah'ın (c.c.) bu millete daha sağlıklı bir Anayasa ve onu vatan millet hayrına kullanacak idari kadro nasip etmesi dua ve dileklerimle.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.