Vizyon Kuyumcu

Arif Kemik, 'İlham Kaynağım İnsan'

Sanat 01.09.2023 - 00:08, Güncelleme: 01.09.2023 - 00:08
 

Arif Kemik, 'İlham Kaynağım İnsan'

Betül Fırat'ın kaleminden söyleşi köşesinin bu haftaki konuğu Yazar Arif Kemik. Kemik siz okuyucular için kendisine sorulan sorulara içtenlikle cevap verdi.

BETÜL FIRAT: Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız? ARİF KEMİK: 16.08.1983 yılında Çorum'da doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimini bu şehirde tamamladım. Yükseköğrenimini Kocaeli Üniversitesinde yüksek onur öğrencisi olarak bölüm birincisi olarak tamamladım. Şuan aynı ilde kamu görevlisi olarak görev yapmaktadır.  Üniversite döneminde edebiyat hocasının yönlendirmeleriyle şiir ile profesyonel anlamda ilgilenmeye başladım. Şairim.   BETÜL FIRAT: Yazmaya nasıl başladığınızdan ve ne kadar zamandır yazdığınızdan bahseder misiniz biraz? ARİF KEMİK: Yaklaşık 13 yıldır yazıyorum.   BETÜL FIRAT: Yayınladığınız kitap sayısı ve konuları nelerdir? ARİF KEMİK: 3 kitap yayınladım, konuları aşk, sevgi, insan, hayat, dünya, ayrılık ve kavuşmak olmakta.   BETÜL FIRAT: Yazarken karşılaştığınız zorluklar oldu mu? Yazmak ve yayınlamak; sizin için hangisi daha zordu? ARİF KEMİK: Kesinlikle oldu. Yazmak zor olandı. Gerçekten iyi bir yazarsanız hiçbir yayınevi sizi görmezden gelmiyor. 3 yayınevi aynı anda kitabımı yayınlamak istedi.   BETÜL FIRAT: Yazılarınızda sizi besleyen kaynaklar nelerdir, ilham kaynağınız nelerdir; biraz bahseder misiniz? ARİF KEMİK: İlham kaynağım insan, sadece insan.   BETÜL FIRAT: Kitap okur musunuz? Bulunduğumuz dönemde yayınlanan kitaplarla ilgili düşünceleriniz nelerdir? ARİF KEMİK: Kitap eskiden çok okurdum ama şimdi sadece yazıyorum.   BETÜL FIRAT: Yazmanın sizin için ne ifade ettiğini öğrenebilir miyiz? ARİF KEMİK: Kendimi ifade ediyorum. Yani ben olan Arif KEMİK.   BETÜL FIRAT: İyi yazmak için bir formül var mıdır size göre? ARİF KEMİK: Doğuştan gelen bir şey bu hamurunuzda varsa var.   BETÜL FIRAT: Yazmak isteyenlere önerileriniz nelerdir? ARİF KEMİK: Varsa yazsınlar yoksa okusunlar.   BETÜL FIRAT: Buradan okurlarımıza mesajınız nedir, ne söylemek istersiniz? ARİF KEMİK: Yazana ve okuyana saygı duysunlar.
Betül Fırat'ın kaleminden söyleşi köşesinin bu haftaki konuğu Yazar Arif Kemik. Kemik siz okuyucular için kendisine sorulan sorulara içtenlikle cevap verdi.

BETÜL FIRAT: Bize kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

ARİF KEMİK: 16.08.1983 yılında Çorum'da doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimini bu şehirde tamamladım. Yükseköğrenimini Kocaeli Üniversitesinde yüksek onur öğrencisi olarak bölüm birincisi olarak tamamladım. Şuan aynı ilde kamu görevlisi olarak görev yapmaktadır.  Üniversite döneminde edebiyat hocasının yönlendirmeleriyle şiir ile profesyonel anlamda ilgilenmeye başladım. Şairim.

 

BETÜL FIRAT: Yazmaya nasıl başladığınızdan ve ne kadar zamandır yazdığınızdan bahseder misiniz biraz?

ARİF KEMİK: Yaklaşık 13 yıldır yazıyorum.

 

BETÜL FIRAT: Yayınladığınız kitap sayısı ve konuları nelerdir?

ARİF KEMİK: 3 kitap yayınladım, konuları aşk, sevgi, insan, hayat, dünya, ayrılık ve kavuşmak olmakta.

 

BETÜL FIRAT: Yazarken karşılaştığınız zorluklar oldu mu? Yazmak ve yayınlamak; sizin için hangisi daha zordu?

ARİF KEMİK: Kesinlikle oldu. Yazmak zor olandı. Gerçekten iyi bir yazarsanız hiçbir yayınevi sizi görmezden gelmiyor. 3 yayınevi aynı anda kitabımı yayınlamak istedi.

 

BETÜL FIRAT: Yazılarınızda sizi besleyen kaynaklar nelerdir, ilham kaynağınız nelerdir; biraz bahseder misiniz?

ARİF KEMİK: İlham kaynağım insan, sadece insan.

 

BETÜL FIRAT: Kitap okur musunuz? Bulunduğumuz dönemde yayınlanan kitaplarla ilgili düşünceleriniz nelerdir?

ARİF KEMİK: Kitap eskiden çok okurdum ama şimdi sadece yazıyorum.

 

BETÜL FIRAT: Yazmanın sizin için ne ifade ettiğini öğrenebilir miyiz?

ARİF KEMİK: Kendimi ifade ediyorum. Yani ben olan Arif KEMİK.

 

BETÜL FIRAT: İyi yazmak için bir formül var mıdır size göre?

ARİF KEMİK: Doğuştan gelen bir şey bu hamurunuzda varsa var.

 

BETÜL FIRAT: Yazmak isteyenlere önerileriniz nelerdir?

ARİF KEMİK: Varsa yazsınlar yoksa okusunlar.

 

BETÜL FIRAT: Buradan okurlarımıza mesajınız nedir, ne söylemek istersiniz?

ARİF KEMİK: Yazana ve okuyana saygı duysunlar.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.