Vizyon Kuyumcu

Atakum Belediyesi’nden Ehliyetsiz 9 Kişiye ve Olamayan 2 Araç ile 2 Kişiye Ödeme

Samsun 14.09.2023 - 02:01, Güncelleme: 14.09.2023 - 16:23
 

Atakum Belediyesi’nden Ehliyetsiz 9 Kişiye ve Olamayan 2 Araç ile 2 Kişiye Ödeme

Atakum Belediyesi'nde ehliyeti olmayan 9 kişinin şoför gösterilerek maaş ödendiği, olmayan 2 araca ve olmayan 2 şoföre de ödeme yapıldığı ortaya çıktı.

Samsun Etik Haber Atakum Belediyesi'nin Samsun'da yaşanan sel felaketini bahane ederek belediye sahte fatura kesildiğini iddialarını kamuoyuna duyurmuştu. Atakum Belediye Meclisi'nde konuşan AK Parti Meclis Üyesi Süleyman Sezen, "İki tutanak var. 7 bin 679 palet suya gitmiş. Atakum sahilinde hiç kimse palet görmedi, nereye gitti bunlar? İkincisi 7 bin 500 ton kum, imalat yapılmış 4 bin 918 ton kum toplamda 12 bin 400 ton kum. Şirket müdürüne sordum, günlük tüketim nedir? Bir buçuk günde 1 tır dedi. Ayrıca selde parkelerin ziyan olduğu söylendi. Parkelerin ziyan olma şansı, suya karşıma şansı yok. 3 bin 777 ton çimento, 3 bin 780 torba çimento, 300 tır. Bir yıllık kum ihtiyacımız bir günde nasıl sele verdik. Sorduk bilgi alamadık. Bir yılda tüketmediğiniz kum ve çimentoyu sele vermişsiniz. Böyle bir yalan olmaz" demişti.   Sel vurgunu iddiaları sıcaklığını korurken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya imzalı 91595350-250 sayılı bir belge ile Atakum Belediyesi'nin ehliyeti olmayan 9 kişinin şoför olarak gösterilerek maaş ödendiği, kiralanan 42 araç için 44 araçlık ödeme yapıldığı ve olmayan 2 araç için 2 şoföre çalıştırılıyormuş gibi ödeme yapıldığı görüldü. Konuyla ilgili dosyanın Samsun 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde olduğu öğrenildi.   Cemil Deveci yönetimindeki Atakum Belediyesi'nde olmayan kum ve çimentonun selde zarar görerek belediyeye milyonluk sahte faturalar kesildiği iddialarının üzerine, ehliyetsiz 9 şoför çalıştırılması, olmayan 2 araca ve olmayan 2 şoföre ödeme yapılması "Çalan kılıfını hazırlar ama Atakum hem çalmış hem kılıf bulamamış sanırım" şeklinde eleştirilerin doğmasına neden oldu.   AK Partili belediyelerin yolsuzluk bataklığına battığı Türkiye'de gündem olurken, CHP'li Cemil Deveci'nin yönettiği Atakum Belediyesi'nde skandalların arkasının kesilmemesi şaşkınlığa neden oluyor. Deveci'nin yönetimindeki Atakum Belediyesi'nde yaşanan skandallar AK Parti'nin yaklaşan yerel seçimlerde adeta ekmeğine yağ sürüyor.   Haber: Berat GONCA    
Atakum Belediyesi'nde ehliyeti olmayan 9 kişinin şoför gösterilerek maaş ödendiği, olmayan 2 araca ve olmayan 2 şoföre de ödeme yapıldığı ortaya çıktı.

Samsun Etik Haber Atakum Belediyesi'nin Samsun'da yaşanan sel felaketini bahane ederek belediye sahte fatura kesildiğini iddialarını kamuoyuna duyurmuştu. Atakum Belediye Meclisi'nde konuşan AK Parti Meclis Üyesi Süleyman Sezen, "İki tutanak var. 7 bin 679 palet suya gitmiş. Atakum sahilinde hiç kimse palet görmedi, nereye gitti bunlar? İkincisi 7 bin 500 ton kum, imalat yapılmış 4 bin 918 ton kum toplamda 12 bin 400 ton kum. Şirket müdürüne sordum, günlük tüketim nedir? Bir buçuk günde 1 tır dedi. Ayrıca selde parkelerin ziyan olduğu söylendi. Parkelerin ziyan olma şansı, suya karşıma şansı yok. 3 bin 777 ton çimento, 3 bin 780 torba çimento, 300 tır. Bir yıllık kum ihtiyacımız bir günde nasıl sele verdik. Sorduk bilgi alamadık. Bir yılda tüketmediğiniz kum ve çimentoyu sele vermişsiniz. Böyle bir yalan olmaz" demişti.

 

Sel vurgunu iddiaları sıcaklığını korurken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya imzalı 91595350-250 sayılı bir belge ile Atakum Belediyesi'nin ehliyeti olmayan 9 kişinin şoför olarak gösterilerek maaş ödendiği, kiralanan 42 araç için 44 araçlık ödeme yapıldığı ve olmayan 2 araç için 2 şoföre çalıştırılıyormuş gibi ödeme yapıldığı görüldü. Konuyla ilgili dosyanın Samsun 7. Asliye Ceza Mahkemesi'nde olduğu öğrenildi.

 

Cemil Deveci yönetimindeki Atakum Belediyesi'nde olmayan kum ve çimentonun selde zarar görerek belediyeye milyonluk sahte faturalar kesildiği iddialarının üzerine, ehliyetsiz 9 şoför çalıştırılması, olmayan 2 araca ve olmayan 2 şoföre ödeme yapılması "Çalan kılıfını hazırlar ama Atakum hem çalmış hem kılıf bulamamış sanırım" şeklinde eleştirilerin doğmasına neden oldu.

 

AK Partili belediyelerin yolsuzluk bataklığına battığı Türkiye'de gündem olurken, CHP'li Cemil Deveci'nin yönettiği Atakum Belediyesi'nde skandalların arkasının kesilmemesi şaşkınlığa neden oluyor. Deveci'nin yönetimindeki Atakum Belediyesi'nde yaşanan skandallar AK Parti'nin yaklaşan yerel seçimlerde adeta ekmeğine yağ sürüyor.

 

Haber: Berat GONCA

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.