Vizyon Kuyumcu

Benzine Zam Geliyor

Ekonomi 14.08.2024 - 12:35, Güncelleme: 14.08.2024 - 12:35
 

Benzine Zam Geliyor

Geçtiğimiz günlerde benzine yapılan 1 lira 73 kuruşluk zammın ardından, yeni bir fiyat artışı daha gündemde. Bu geceden itibaren benzinin litre fiyatına 85 kuruşluk bir zam yapılacağı öğrenildi.

Bu geceden itibaren benzinin litresine 85kuruşluk bir zam daha yapılacağı ortaya çıktı. Temmuz ayında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan yılın ilk yarısına ait enflasyon verilerinin ardından, akaryakıta Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı gerçekleştirilmişti. Bu düzenleme ile benzin, motorin ve LPG’de (otogaz) maktu ÖTV tutarları, altı aylık üretici enflasyonu oranında artırılmış, benzin ve motorin fiyatlarında litre başına 2 TL'yi aşan bir vergi artışı yaşanmıştı. 6 Ağustos 2024 Salı günü itibarıyla, brent petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle benzinin litre fiyatında 1 TL 73 kuruşluk bir indirim uygulanmıştı. Ancak, bu gece yarısından itibaren benzine 85 kuruşluk yeni bir zam yapılması bekleniyor. Motorin ve LPG fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik öngörülmüyor.
Geçtiğimiz günlerde benzine yapılan 1 lira 73 kuruşluk zammın ardından, yeni bir fiyat artışı daha gündemde. Bu geceden itibaren benzinin litre fiyatına 85 kuruşluk bir zam yapılacağı öğrenildi.

Bu geceden itibaren benzinin litresine 85kuruşluk bir zam daha yapılacağı ortaya çıktı.

Temmuz ayında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan yılın ilk yarısına ait enflasyon verilerinin ardından, akaryakıta Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) zammı gerçekleştirilmişti. Bu düzenleme ile benzin, motorin ve LPG’de (otogaz) maktu ÖTV tutarları, altı aylık üretici enflasyonu oranında artırılmış, benzin ve motorin fiyatlarında litre başına 2 TL'yi aşan bir vergi artışı yaşanmıştı.

6 Ağustos 2024 Salı günü itibarıyla, brent petrol fiyatlarındaki düşüş nedeniyle benzinin litre fiyatında 1 TL 73 kuruşluk bir indirim uygulanmıştı. Ancak, bu gece yarısından itibaren benzine 85 kuruşluk yeni bir zam yapılması bekleniyor. Motorin ve LPG fiyatlarında ise herhangi bir değişiklik öngörülmüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.