Betonart Mimarlık Yaz Okulu’nun 20’ncisi Isparta’da Başladı
Betonart Mimarlık Yaz Okulu’nun 20’ncisi Isparta’da Başladı
TÜRKÇİMENTO’nun 2002 yılından bu yana düzenlediği BETONART Mimarlık Yaz Okulu bu yıl Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliğinde 15 Temmuz’da başladı.
TÜRKÇİMENTO’nun 2002 yılından bu yana düzenlediği BETONART Mimarlık Yaz Okulu bu yıl Süleyman Demirel Üniversitesi ev sahipliğinde 15 Temmuz’da başladı.
24 Temmuz’a kadar sürecek program kapsamında, üniversitelerin mimarlık bölümünde okuyan ve 4. sınıfa geçen 18 öğrenci, beton malzemeyi hem teorik hem uygulamalı tanıma fırsatı veren atölyelere ve saha uygulamasına katılacak.
Küratörlüğünü Begüm Yılmaz Bilgin ve Caner Bilgin’in, moderatörlüklerini Doç. Dr. Hatice Gökçen Özkaya, Dr. Öğr. Üyesi Duygu Köse, Yüksek Mimar Erhan Vural ve Yüksek Mimar Aygen Erol Çakır’ın yaptığı ve Türkiye’nin dört bir yanından mimarlık öğrencilerini bir araya getiren program “Timeless/Zamansız” temasıyla gerçekleşiyor.
Türkiye’nin dört bir yanından mimarlık öğrencilerini bir araya getiren ve TÜRKÇİMENTO’nun 2002 yılından bu yana düzenlediği BETONART Mimarlık Yaz Okulu Programı’nın 20.si bu yıl Isparta’da yapılıyor.
Yaz okulu etkinliği bu yıl Süleyman Demirel Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ev sahipliğinde, 15-24 Temmuz 2024 tarihleri arasında Göltaş Çimento ana sponsorluğunda, Limak Çimento Akademi ve Çimentaş Altın Sponsorluğunda, Polisan Yapıkim gümüş sponsorluğunda ve Fibrobeton malzeme sponsorluğunda düzenleniyor.
Küratörlüğünü Begüm Yılmaz Bilgin ve Caner Bilgin’in, moderatörlüklerini Doç. Dr. Hatice Gökçen Özkaya, Dr. Öğr. Üyesi Duygu Köse, Yüksek Mimar Erhan Vural ve Yüksek Mimar Aygen Erol Çakır’ın yapacağı ve Türkiye’nin dört bir yanından mimarlık öğrencilerini bir araya getiren programın teması “Timeless/Zamansız” olarak belirlendi. Tema, betonun tarih boyunca geçirdiği evrimi ve teknolojinin bu önemli malzeme üzerindeki etkilerini derinlemesine incelemeyi hedefliyor.
TÜRKÇİMENTO, güçlü ve sektör için büyük önem taşıyan bu alanda bugüne kadar 500’den fazla genç mimara ulaştı.
Ülke ekonomisine katkı sağlamanın yanı sıra toplumsal kalkınmada etkin rol oynayan ve geleceğin mimarlarının sektörle tanışmasına öncülük eden TÜRKÇİMENTO, BETONART Mimarlık Yaz Okulu’nu 2002 yılından beri düzenliyor.
TÜRKÇİMENTO, sektör için büyük önem taşıyan bu alanda yaz okulu programıyla bugüne kadar 500’den fazla genç mimara ulaştı. Beton malzemeyi hem teorik hem uygulamalı olarak tanıtma imkanı sunan bu program, birçok üniversitede mimarlık ve iç mimarlık bölümleri için şantiye stajı olarak kabul ediliyor.
Program kapsamında, Türkiye’nin farklı şehirlerindeki üniversitelerden seçilen ve mimarlık bölümlerinde 4. sınıfa geçen öğrencilere beton malzemeyi hem teorik hem uygulamalı tanıma fırsatı verilecek. BETONART Mimarlık Yaz Okulu, etkinliğin son günü öğrencilerin yaptığı eserlerin sergilenmesi ve sertifika dağıtımıyla tamamlanacak.
YAZ OKULUNU 20 YAŞINA KADAR GETİRMİŞ OLMAK BÜYÜK ONUR
Betonart Mimarlık Yaz Okulu etkinliğinin açılışında konuşan TÜRKÇİMENTO Eğitim Sorumlusu Zeynep Hazer, “TÜRKÇİMENTO olarak gençlerin, teorik eğitimleri uygulamaya taşımasına imkan sunmayı ve sektör öncüleriyle bir araya gelmelerini amaçladık. Etkinliğin burada bulunan başta öğrencilerimiz olmak üzere herkes için unutulmaz olmasını diliyoruz. Bu etkinlik TÜRKÇİMENTO olarak bizim için çok değerli, 20 yaşına kadar getirmiş olmamız büyük onur. Umuyoruz sizler için de hayatınızın önemli bir dönemi olarak yer eder. BETONART Mimarlık Yaz Okulu Programlarımızın bizdeki yeri her zaman çok ayrı olmuştur. Öğrencilerimizin henüz mezun olmadan betonu ve çimentoyu tanımaları ve bu ürünleri yaratıcılıklarıyla birleştirmeleri çok değerli. Etkinliğimizi anlamlı ve faydalı kılan şeyin de burada öğrendiklerinizi mezuniyetinizden sonra kullanmanız olacak. Şimdiden yaz okulu sonunda ortaya çıkacak eserleri görmek için sabırsızlanıyoruz” dedi.
Ayrıca etkinliğin açılışında Yaz Okulu Koordinatörü Ferhan Yalçın’ın yanı sıra sponsor temsilcilerimiz Polisan Yapıkim Arge Müdürü Mahmut Ali Öncel, Çimentaş İK Müdürü Yunus Pamukçu- Çimbeton Kalite ve AR-GE Müdürü Abdurrahman Atlıhan, Limak Çimento Akademi Deneyimli Eğitim Geliştirme Uzmanı Ümmühan İçme, Göltaş Çimento Grup İK Müdürü Güray Ünlüer konuşmalarıyla yer aldılar. Son olarak ev sahibi Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Gençtürk de programın bu yıl Isparta’da düzenlenmesinden duyduğu memnuniyeti paylaştı.
ETKİNLİĞİN TEMASI “TIMELESS/ZAMANSIZ”
Küratör Begüm Yılmaz Bilgin ve Caner Bilgin yaptıkları konuşmada “BETONART Mimarlık Yaz Okulunun 20nci ve portland çimentonun patentinin 200. yılında bu etkinlikte yer almak heyecan verici. Betonun geçmişine dönüp baktığımızda 3000-4000 yıllık yolculuğun belli periyotlarına odaklanabiliyoruz. Piramitlere kadar gidebildiğimiz bu süreci öğrencilerimizle burada tecrübe edeceğimiz 9 günlük deneysel süreçte bir arada olacağımız için çok heyecanlıyız.” ifadelerini kullandılar.
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.