Vizyon Kuyumcu

Burak Şener'den OMÜ'ye Sitem

Gündem 11.07.2024 - 01:56, Güncelleme: 11.07.2024 - 09:02
 

Burak Şener'den OMÜ'ye Sitem

Samsun Mimarlar Odası Başkanı Burak Şener, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından liyakatsiz öğretim üyesi alımı yaptığını dile getirerek adeta isyan etti.

OMÜ'nün Mimarlık Fakültesi'nde farklı alanlardan öğretim üyesi alımları yapılmasını yıllardır eleştirdiklerini söyleyen Samsun Mimarlar Odası Başkanı Burak Şener, OMÜ yönetiminin eleştirilere kulak tıkayarak liyakatsiz insanları alakasız bölümlere almaya devam etmeleri karşısında şaşkınlık yaşadıklarını belirtti. Başkan Şener, "Son olarak Mimarlık Fakültesi'nde eğitim gören mimar adaylarına eğitim vermesi için resim öğretmenini alındığını öğrendik" dedi. OMÜ yönetiminin tüm uyarılara ve karşı çıkmalara rağmen alımlardaki bu anlaşılmaz durumu inatla sürdürmeye devam etmeleri karşısında şaşkınlık yaşadıklarını, son olarak Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümüne Resim İş Öğretmeni ve Grafik Tasarım kökenli bir atama daha yapıldığına vurgu yapan Şener, "ÖMÜ personel alımı için ilana çıkarken şahsa özel ilan hazırladığı görülmekte. Adrese teslim ilanlarla personel alımları yapıldığını görmek acı bir tablo" diye konuştu. Başkan Şener, “OMÜ tarafından kişiye özel ilanlarla personel alımları yapılarak, gerçekten burada olması gereken, burada olup da insanlara, öğrencilere bir değer katabilecek olan, öğretim görevlisi olmak isteyen veya bunu çocukluğundan beri hayali olan insanların önünü kesmektedir. Ülkeye değer katacak insanları yetiştirmeyi misyon edinen hocalar yerine, alacağı maaşı hesaplayan, kendi alanı olmadığı halde öğrenci yetiştirme peşinde koşanlara kadro açılması kabul edilebilir bir durum değildir" diye belirtti. OMÜ'nün adrese teslim ilanlardan artık vazgeçmesi gerektiğini kaydeden Şener, "Üniversiteler bilim merkezleridir. Yani üniversiteler olmazsa şu modern dünyada bir adım ileri adım atamayız. Üniversiteler gelişecek ki ülke gelişecek veya ülke kalkınacak. Adrese teslim alımlar ile ülkenin gelişimine katkı sağlayacak bireylerin yetiştirilmesi mümkün değildir. Adrese teslim akademik personel alımlarına artık son verilerek, liyakatli kişilerin önünün tıkanmaması gerekmekte" diye kaydetti. Orman Mühendisi'nin Mimarlık Fakültesi'ne alımının yapıldığı gibi skandalların karşılarına çıktığını vurgulayan Şener, "Resim öğretmenin iç mimar yetiştirmesi, Orman Mühendisi ve Peyzaj Mimarının ise şehir plancısı yetiştirmesi için görevlendirildiğini görmek meslek erbabı olarak bizleri derinden üzmektedir. Bu durum ben mimarken, Diş Hekimliği Fakültesi'nde adrese teslim ilanla işe başlayıp elime pense alarak öğrencilere diş çekmeyi öğretmeme benziyor. Bu tablo kabul edilebilir bir durum değildir. Birilerine kadro peşkeş çekmek için üniversite öğrencilerinin geleceğiyle oynamaya kimsenin hakkı yok" şeklinde konuştu. Haber: Sezer SEZER
Samsun Mimarlar Odası Başkanı Burak Şener, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından liyakatsiz öğretim üyesi alımı yaptığını dile getirerek adeta isyan etti.

OMÜ'nün Mimarlık Fakültesi'nde farklı alanlardan öğretim üyesi alımları yapılmasını yıllardır eleştirdiklerini söyleyen Samsun Mimarlar Odası Başkanı Burak Şener, OMÜ yönetiminin eleştirilere kulak tıkayarak liyakatsiz insanları alakasız bölümlere almaya devam etmeleri karşısında şaşkınlık yaşadıklarını belirtti. Başkan Şener, "Son olarak Mimarlık Fakültesi'nde eğitim gören mimar adaylarına eğitim vermesi için resim öğretmenini alındığını öğrendik" dedi.

OMÜ yönetiminin tüm uyarılara ve karşı çıkmalara rağmen alımlardaki bu anlaşılmaz durumu inatla sürdürmeye devam etmeleri karşısında şaşkınlık yaşadıklarını, son olarak Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık Bölümüne Resim İş Öğretmeni ve Grafik Tasarım kökenli bir atama daha yapıldığına vurgu yapan Şener, "ÖMÜ personel alımı için ilana çıkarken şahsa özel ilan hazırladığı görülmekte. Adrese teslim ilanlarla personel alımları yapıldığını görmek acı bir tablo" diye konuştu.

Başkan Şener, “OMÜ tarafından kişiye özel ilanlarla personel alımları yapılarak, gerçekten burada olması gereken, burada olup da insanlara, öğrencilere bir değer katabilecek olan, öğretim görevlisi olmak isteyen veya bunu çocukluğundan beri hayali olan insanların önünü kesmektedir. Ülkeye değer katacak insanları yetiştirmeyi misyon edinen hocalar yerine, alacağı maaşı hesaplayan, kendi alanı olmadığı halde öğrenci yetiştirme peşinde koşanlara kadro açılması kabul edilebilir bir durum değildir" diye belirtti.

OMÜ'nün adrese teslim ilanlardan artık vazgeçmesi gerektiğini kaydeden Şener, "Üniversiteler bilim merkezleridir. Yani üniversiteler olmazsa şu modern dünyada bir adım ileri adım atamayız. Üniversiteler gelişecek ki ülke gelişecek veya ülke kalkınacak. Adrese teslim alımlar ile ülkenin gelişimine katkı sağlayacak bireylerin yetiştirilmesi mümkün değildir. Adrese teslim akademik personel alımlarına artık son verilerek, liyakatli kişilerin önünün tıkanmaması gerekmekte" diye kaydetti.

Orman Mühendisi'nin Mimarlık Fakültesi'ne alımının yapıldığı gibi skandalların karşılarına çıktığını vurgulayan Şener, "Resim öğretmenin iç mimar yetiştirmesi, Orman Mühendisi ve Peyzaj Mimarının ise şehir plancısı yetiştirmesi için görevlendirildiğini görmek meslek erbabı olarak bizleri derinden üzmektedir. Bu durum ben mimarken, Diş Hekimliği Fakültesi'nde adrese teslim ilanla işe başlayıp elime pense alarak öğrencilere diş çekmeyi öğretmeme benziyor. Bu tablo kabul edilebilir bir durum değildir. Birilerine kadro peşkeş çekmek için üniversite öğrencilerinin geleceğiyle oynamaya kimsenin hakkı yok" şeklinde konuştu.

Haber: Sezer SEZER

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.