Vizyon Kuyumcu

Cemil Deveci, Atakum Belediyesi’nden 2022'de 1.5 Milyon TL, 2023'de Kaç Milyon TL Ödedi?

Gündem 11.10.2023 - 01:21, Güncelleme: 11.10.2023 - 08:07
 

Cemil Deveci, Atakum Belediyesi’nden 2022'de 1.5 Milyon TL, 2023'de Kaç Milyon TL Ödedi?

Cemil Deveci'nin Başkanı olduğu Atakum Belediyesi Özel Kalemi'nin 2022 yılında 14 Milyon 975 Bin TL olan bütçesinin 1 Milyon 458 Bin TL’lik kısmını pide ve ayran ödemesi faturalarıyla Selçuk T. isimli şahıs firmasına ödeme yapmasının tepkileri artarak devam ediyor.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, göreve geldiği 2019 yılında AK Parti'den belediyeyi devraldığında "Seçimlere 46 gün kala 1 Milyon 628 Bin 625 TL ödenerek, 37 buçuk ton lop et alımı yapıldığı ortaya çıkmış ve sayımlarda ortada et yok" diyerek ortalığı ayağa kaldırmıştı. Deveci'nin Özel Kalem Müdürlüğü'nün 2012 yılında Atakum’da faaliyet gösteren bir pideciye "Pide Ayran" ödemesi adıyla 1 Milyon 458 Bin TL ödeme yapıldığının ortaya çıkması üzerine, Samsun Lokantacılar Odası Başkanı İsmail Balcı "Atakum'da sadece bir tane mi pideci var" diyerek sert tepki göstermişti. Özel Kalem'in 2023 yılı bütçe gider hesaplarının henüz ortaya çıkmadığı ve 2024 yılının ilk çeyreğinde çıkması beklenen harcamalarda aynı pideciye kaç milyon ödeme yapıldığı merak ediliyor.   VATANDAŞTAN "YAZIKLAR OLSUN" TEPKİSİ Samsun Etik Haber'in Taşçı'nın 'Lop Eti', Deveci'nin 'Pide Ayranı' başlığıyla yapmış olduğu haber üzerine vatandaşlar haberin altına tepki mesajları yağdırdı. Vatandaşlar yayımlanan haberin altına "Yazıklar olsun!", "balık baştan kokar", "İyi yapmış diğerlerine kazık atmış huy değişmez geçmiş te aynı şimdi de aynı", "Tek pideciye verilmesi yanlış diğer pidecilerede bölünmesi gerekirdi", "Al birini vur ötekine siyasetçi değilmi alayının köküne kibrit suyu... Hayatları yalan dolan fırıldaklar.", "Yeni bir şey değil .İlkadım da da Erdoğan tok yıllarca kendi akrabasından kilolarca pide ve ayran yaptırdı.", "Ciddi bir suçlama isbati ve ilgili Belediyecede bilgilendirilmesi gereken bir iddia gereği yapılır sanırım.", "Doğruluk derecesi nedir bilmem de, bu konu sadece Atk, bld, sine mi ait, Bundan önceki bld, ler ve 17.bld.nasıl halletmişler bu pide işini oda yazılsa iyi olurdu,, bilgi sahibi olurduk. Mesela Her ay bir fırından veya her sene başka fırından, mı almışlar?", "Güzel bir uygulama yalnız sadece tek esnaftan deyil belediye sınırlarındaki bütün besnaftan olması gerekmez mi", "Yanlış bir uygulama hanki belediye olmasının önemi yok her ilin ve ilçenin yönetimi her esnaftan alması gerekir ayrımcılık yapmadan", "bende bsehir bld calisiyorum cok yanlis herkes kazansin sonucta secimde oy isterken herkesin kapisina gidiliyor" gibi sert eleştiriler yaptığı görüldü.   Atakum'da pide salonu sahipleri, Atakum Belediyesi'nin bir yıl boyunca tek bir pideciden 1 Milyon 458 Bin TL’lik pide ayran alımına tepki gösterdiler. Lokantacılar Odası Başkanı İsmail Balcı'nın haklı isyanına sahip çıkan pideciler, "Seçimlere kısa süre kaldı Deveci dükkanlarımıza gelip bizden oy istemesin. Milyonlar akıttığı pidecinin oyu ona yeter" şeklinde tepkisi gösterdi. Yine Atakum'da pide salonu bulunan esnaflardan Osman Yazıcı ise, "Tek bir kişiden milyonluk pide alınması diğer pide esnafını mağdur etmektedir. Benim işletmem bir yıl boyunca 1 Milyon lira ciro yapmıyor. Benim gibi yüzlerce pide esnafı bu durumda. Pideciler için yılda 1.5 Milyon lira çok büyük para" şeklinde konuştu.   Haber: Berat GONCA            
Cemil Deveci'nin Başkanı olduğu Atakum Belediyesi Özel Kalemi'nin 2022 yılında 14 Milyon 975 Bin TL olan bütçesinin 1 Milyon 458 Bin TL’lik kısmını pide ve ayran ödemesi faturalarıyla Selçuk T. isimli şahıs firmasına ödeme yapmasının tepkileri artarak devam ediyor.

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, göreve geldiği 2019 yılında AK Parti'den belediyeyi devraldığında "Seçimlere 46 gün kala 1 Milyon 628 Bin 625 TL ödenerek, 37 buçuk ton lop et alımı yapıldığı ortaya çıkmış ve sayımlarda ortada et yok" diyerek ortalığı ayağa kaldırmıştı. Deveci'nin Özel Kalem Müdürlüğü'nün 2012 yılında Atakum’da faaliyet gösteren bir pideciye " Pide Ayran" ödemesi adıyla 1 Milyon 458 Bin TL ödeme yapıldığının ortaya çıkması üzerine, Samsun Lokantacılar Odası Başkanı İsmail Balcı "Atakum'da sadece bir tane mi pideci var" diyerek sert tepki göstermişti. Özel Kalem'in 2023 yılı bütçe gider hesaplarının henüz ortaya çıkmadığı ve 2024 yılının ilk çeyreğinde çıkması beklenen harcamalarda aynı pideciye kaç milyon ödeme yapıldığı merak ediliyor.

 

VATANDAŞTAN "YAZIKLAR OLSUN" TEPKİSİ
Samsun Etik Haber'in Taşçı'nın 'Lop Eti', Deveci'nin ' Pide Ayranı' başlığıyla yapmış olduğu haber üzerine vatandaşlar haberin altına tepki mesajları yağdırdı. Vatandaşlar yayımlanan haberin altına "Yazıklar olsun!", "balık baştan kokar", "İyi yapmış diğerlerine kazık atmış huy değişmez geçmiş te aynı şimdi de aynı", "Tek pideciye verilmesi yanlış diğer pidecilerede bölünmesi gerekirdi", "Al birini vur ötekine siyasetçi değilmi alayının köküne kibrit suyu... Hayatları yalan dolan fırıldaklar.", "Yeni bir şey değil .İlkadım da da Erdoğan tok yıllarca kendi akrabasından kilolarca pide ve ayran yaptırdı.", "Ciddi bir suçlama isbati ve ilgili Belediyecede bilgilendirilmesi gereken bir iddia gereği yapılır sanırım.", "Doğruluk derecesi nedir bilmem de, bu konu sadece Atk, bld, sine mi ait, Bundan önceki bld, ler ve 17.bld.nasıl halletmişler bu pide işini oda yazılsa iyi olurdu,, bilgi sahibi olurduk. Mesela Her ay bir fırından veya her sene başka fırından, mı almışlar?", "Güzel bir uygulama yalnız sadece tek esnaftan deyil belediye sınırlarındaki bütün besnaftan olması gerekmez mi", "Yanlış bir uygulama hanki belediye olmasının önemi yok her ilin ve ilçenin yönetimi her esnaftan alması gerekir ayrımcılık yapmadan", "bende bsehir bld calisiyorum cok yanlis herkes kazansin sonucta secimde oy isterken herkesin kapisina gidiliyor" gibi sert eleştiriler yaptığı görüldü.

 

Atakum'da pide salonu sahipleri, Atakum Belediyesi'nin bir yıl boyunca tek bir pideciden 1 Milyon 458 Bin TL’lik pide ayran alımına tepki gösterdiler. Lokantacılar Odası Başkanı İsmail Balcı'nın haklı isyanına sahip çıkan pideciler, "Seçimlere kısa süre kaldı Deveci dükkanlarımıza gelip bizden oy istemesin. Milyonlar akıttığı pidecinin oyu ona yeter" şeklinde tepkisi gösterdi. Yine Atakum'da pide salonu bulunan esnaflardan Osman Yazıcı ise, "Tek bir kişiden milyonluk pide alınması diğer pide esnafını mağdur etmektedir. Benim işletmem bir yıl boyunca 1 Milyon lira ciro yapmıyor. Benim gibi yüzlerce pide esnafı bu durumda. Pideciler için yılda 1.5 Milyon lira çok büyük para" şeklinde konuştu.

 

Haber: Berat GONCA

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.