Vizyon Kuyumcu

Cemil Deveci'den AVM’deki Rant Ortağı İshak Taşçı'ya PR Çalışması!

Siyaset 15.12.2023 - 01:22, Güncelleme: 16.12.2023 - 01:37
 

Cemil Deveci'den AVM’deki Rant Ortağı İshak Taşçı'ya PR Çalışması!

Atakum Belediye Başkanı ve aday adayı CHP'li Cemil Deveci, çoğunluğu belediye tarafından maddi olarak desteklenen gazetecilerle yaptığı basın toplantısında, rant ortaklığına soyunduğu AK Parti'den aday adayı olan İshak Taşçı'ya PR çalışması yaptı.

Atakum Belediye Başkanı ve aday adayı CHP'li Deveci, düzenlediği basın toplantısında AK Parti'nin Atakum'da 8 aday adayı mevcutken, City Mall AVM'de rant ortaklığına giriştiği İshak Taşçı'nın karşısına aday yapılmasını istediğini ilan etti. Deveci, "İshak Taşçı aday olsun, söyleyeceklerimin altından kalkabilecekse, yüreği varsa aday olsun. Benim söyleyeceklerimin altından kalkacaksa, daha yapmadım ben, geriye dönmedim" dedi. Deveci, basın toplantısında yapmış olduğu Taşçı açıklaması ile, rant ortaklığının reklamını yapmaya çalıştığı eleştirilerini doğurdu. Deveci'nin yaptığının PR çalışması olduğu değerlendirmesi yapıldı. AK Parti tarafından Deveci'nin yaptığı gri propaganda karşısında nasıl bir yol izleyeceği ve 8 adaydan kimi aday göstereceği bilinmiyor. Hatırlanacağı gibi;  İshak Taşçı 2014-2019 döneminde Atakum Belediye Başkanlığı yaparken, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın Atakum'a AVM ruhsatı vermemesi üzerine, Taşçı ilçe belediyesinin yetkisi olmamasına rağmen City Mall AVM'ye ticaret ruhsatı kılıfıyla AVM Ruhsatı vermişti. Cemil Deveci ise AVM ruhsatı verilen araziden arsa toplamış ve diğer arsa sahiplerinin avukatlığına soyunmuştu. Samsun Mimarlar Odası, Taşçı'nın verdiği ruhsatı mahkemeye taşımış ve yürütmeyi durdurma kararı aldırmıştı. 2019 yılında İshak Taşçı'yı AK Parti tekrar aday göstermemiş ve CHP'den Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci seçilmişti. Deveci, mahkeme kararı ile kaçak duruma düşen City Mall AVM'nin arazi sahiplerinin avukatlığını eşi Gülay Deveci'ye devretmişti. Daha sonra Gülay Deveci eşi Cemil Deveci'nin de hissesi olduğu arazi sahipleri adına AVM müteahhidi ile birlikte, AVM'yi yönetmek için kurulan şirkette, yüzde 40 hissedar olmuştu. AVM'lere ruhsat verme yetkisi büyükşehir belediyesine ait olmasına rağmen, İshak Taşçı'nın ruhsat verdiği ve mahkemenin durdurduğu AVM'ye bu kez Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir AVM ruhsat vermişti. Bu ruhsat da Samsun Mimarlar Odasının mahkemeye başvurması üzerine mahkeme tarafından durdurulmuştu. Mahkeme tarafından ikinci ruhsata da "DUR" denilmesi üzerine, AVM arazisinde hissesi olan ve eşi Gülay Deveci'nin avukatlığını üstlendiği City Mall AVM'ye Cemil Deveci işletme ruhsatı verdi. Bu tablo karşısında, Cemil Deveci hakkında suç duyurusunda bulunulurken İçişleri Bakanlığı soruşturmayı sümen altı etti. Dosya Danıştay'a gitti ve İçişleri Bakanlığı'nın kararı Danıştay 1. Dairesi tarafından iptal edildi. Danıştay kararı ile Deveci'nin yargılanması için kapı aralandı. Gelinen noktada CHP'li Deveci, karşısına aday olarak AK Partili Taşçı'nın çıkmasını istiyor. Deveci'nin Taşçı ile seçimde yarışması durumunda kim kazanırsa kazansın, kazananın kaçak durumundaki City Mall AVM olacağı düşünülüyor.   Haber Berat GONCA   City Mall AVM'deki kirli rantın tüm detaylarını okumak için tıklayın:    
Atakum Belediye Başkanı ve aday adayı CHP'li Cemil Deveci, çoğunluğu belediye tarafından maddi olarak desteklenen gazetecilerle yaptığı basın toplantısında, rant ortaklığına soyunduğu AK Parti'den aday adayı olan İshak Taşçı'ya PR çalışması yaptı.

Atakum Belediye Başkanı ve aday adayı CHP'li Deveci, düzenlediği basın toplantısında AK Parti'nin Atakum'da 8 aday adayı mevcutken, City Mall AVM'de rant ortaklığına giriştiği İshak Taşçı'nın karşısına aday yapılmasını istediğini ilan etti. Deveci, " İshak Taşçı aday olsun, söyleyeceklerimin altından kalkabilecekse, yüreği varsa aday olsun. Benim söyleyeceklerimin altından kalkacaksa, daha yapmadım ben, geriye dönmedim" dedi.

Deveci, basın toplantısında yapmış olduğu Taşçı açıklaması ile, rant ortaklığının reklamını yapmaya çalıştığı eleştirilerini doğurdu. Deveci'nin yaptığının PR çalışması olduğu değerlendirmesi yapıldı. AK Parti tarafından Deveci'nin yaptığı gri propaganda karşısında nasıl bir yol izleyeceği ve 8 adaydan kimi aday göstereceği bilinmiyor.

Hatırlanacağı gibi;  İshak Taşçı 2014-2019 döneminde Atakum Belediye Başkanlığı yaparken, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın Atakum'a AVM ruhsatı vermemesi üzerine, Taşçı ilçe belediyesinin yetkisi olmamasına rağmen City Mall AVM'ye ticaret ruhsatı kılıfıyla AVM Ruhsatı vermişti. Cemil Deveci ise AVM ruhsatı verilen araziden arsa toplamış ve diğer arsa sahiplerinin avukatlığına soyunmuştu. Samsun Mimarlar Odası, Taşçı'nın verdiği ruhsatı mahkemeye taşımış ve yürütmeyi durdurma kararı aldırmıştı.

2019 yılında İshak Taşçı'yı AK Parti tekrar aday göstermemiş ve CHP'den Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci seçilmişti. Deveci, mahkeme kararı ile kaçak duruma düşen City Mall AVM'nin arazi sahiplerinin avukatlığını eşi Gülay Deveci'ye devretmişti. Daha sonra Gülay Deveci eşi Cemil Deveci'nin de hissesi olduğu arazi sahipleri adına AVM müteahhidi ile birlikte, AVM'yi yönetmek için kurulan şirkette, yüzde 40 hissedar olmuştu. AVM'lere ruhsat verme yetkisi büyükşehir belediyesine ait olmasına rağmen, İshak Taşçı'nın ruhsat verdiği ve mahkemenin durdurduğu AVM'ye bu kez Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir AVM ruhsat vermişti. Bu ruhsat da Samsun Mimarlar Odasının mahkemeye başvurması üzerine mahkeme tarafından durdurulmuştu.

Mahkeme tarafından ikinci ruhsata da "DUR" denilmesi üzerine, AVM arazisinde hissesi olan ve eşi Gülay Deveci'nin avukatlığını üstlendiği City Mall AVM'ye Cemil Deveci işletme ruhsatı verdi. Bu tablo karşısında, Cemil Deveci hakkında suç duyurusunda bulunulurken İçişleri Bakanlığı soruşturmayı sümen altı etti. Dosya Danıştay'a gitti ve İçişleri Bakanlığı'nın kararı Danıştay 1. Dairesi tarafından iptal edildi. Danıştay kararı ile Deveci'nin yargılanması için kapı aralandı.

Gelinen noktada CHP'li Deveci, karşısına aday olarak AK Partili Taşçı'nın çıkmasını istiyor. Deveci'nin Taşçı ile seçimde yarışması durumunda kim kazanırsa kazansın, kazananın kaçak durumundaki City Mall AVM olacağı düşünülüyor.

 

Haber Berat GONCA

 

City Mall AVM'deki kirli rantın tüm detaylarını okumak için tıklayın:

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Alanlı mahallesi
(15.12.2023 22:39 - #337)
İshak başkan atakumu kendi kendine yetebilen bir yer olması için mücadele verdi. Avm miz yoktu avm ye yetki verdi. Noterimiz yoktu noter geldi. Hastanemiz yoktu ek poliklinik geldi. Geldide geldi. Mevcut başkan Cemil neyin lafını yapıyor. 5 senedir ne yapılmış atakuma. Atakum İshak başkanı geri istiyor.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.