Vizyon Kuyumcu

Cemil Deveci'ye Birileri Protokolü Sorsun!

Siyaset 19.10.2023 - 01:22, Güncelleme: 19.10.2023 - 01:22
 

Cemil Deveci'ye Birileri Protokolü Sorsun!

İYİ Parti'yi kamuoyu önünde suçlayan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'nin seçimlerden önce İYİ Parti ile protokol imzaladığı ortaya çıktı. İYİ Parti Atakum İlçe Başkanı Selen Gülhan Çam, "Deveci yaptığımız protokole uymadı" dedi.

Cemil Deveci geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu açıklama ile İYİ Parti'yi suçlamış ve, "İYİ Parti, Ankara'dakiler ne diyorsa aynı yoldan gidiyor. İşçi alacakmışım. Her meclis toplantısı öncesi önüme bir dosyayla geliyorlar. Bundan sonra Atakumlular beni böyle seviyorlarsa sevsinler, paşa gönülleri bilir" demişti. Bu açıklaması üzerine kamuoyunda İYİ Parti'nin Deveci'yi talepleriyle bunalttığı izleniminin doğmasına neden olmuştu. Fakat gerçeğin Deveci'nin açıkladığı gibi olmadığı ortaya çıktı. İYİ Parti İlçe Başkanı Selen Gülhan Çam, Deveci ile yapılan protokolü Samsun Etik Haber'e açıkladı.   "İTTİFAKLA KAZANILDI İTTİFAKLA YÖNETİLMİYOR" Atakum ittifakla kazanılan ama ittifakla yönetilen bir belediye olmadığını söyleyen İYİ Parti İlçe Başkanı Selen Gülhan Çam, "Cemil Deveci kendi kadrosunu kurdu ve kendi kadrosuyla belediyeyi yönetiyor. Seçimlerden önce kendisi ile parti olarak bir protokol yaptık. Bunu burada ilk defa açıklıyorum. Cemil Deveci'nin basına yapmış olduğu saçma sapan açıklamalara da cevap olsun. Seçimlere girmeden önce bir protokol yaptık. İYİ Parti'nin 2018 yılında girmiş olduğu seçimde almış olduğu oy oranı referans kabul edilerek yapılan protokol gereği, belediyede her ne olursa 3 de 2 söz hakkı Deveci'de 3 de 1 söz hakkı ise İYİ Parti'de olacaktı. Bu protokolden genel merkezlerinde haberi vardı" dedi.   "DEVECİ PROTOKOLE SADIK KALMADI" Deveci'nin yapılan protokole sadık kalmadığını ve 'ben böyle yöneteceğim' dediğini öne süren Çam, "Zamanı geri alamayız ama böyle bir davranışla karşılaşacağımızı bilseydik 2019 yılında aynı eforu sarfeder miydik bunlar tartışılabilir. Protokole Deveci'nin uymadığını hem kendi genel merkezimize hem de CHP Genel Merkezi'ne defalarca ilettik. Atakum'da artık ittifak olmayacak. Genel Merkezi'nde tavrı da bu yönde" şeklinde konuştu.   Haber Berat GONCA
İYİ Parti'yi kamuoyu önünde suçlayan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'nin seçimlerden önce İYİ Parti ile protokol imzaladığı ortaya çıktı. İYİ Parti Atakum İlçe Başkanı Selen Gülhan Çam, "Deveci yaptığımız protokole uymadı" dedi.

Cemil Deveci geçtiğimiz aylarda yapmış olduğu açıklama ile İYİ Parti'yi suçlamış ve, "İYİ Parti, Ankara'dakiler ne diyorsa aynı yoldan gidiyor. İşçi alacakmışım. Her meclis toplantısı öncesi önüme bir dosyayla geliyorlar. Bundan sonra Atakumlular beni böyle seviyorlarsa sevsinler, paşa gönülleri bilir" demişti. Bu açıklaması üzerine kamuoyunda İYİ Parti'nin Deveci'yi talepleriyle bunalttığı izleniminin doğmasına neden olmuştu. Fakat gerçeğin Deveci'nin açıkladığı gibi olmadığı ortaya çıktı. İYİ Parti İlçe Başkanı Selen Gülhan Çam, Deveci ile yapılan protokolü Samsun Etik Haber'e açıkladı.

 

"İTTİFAKLA KAZANILDI İTTİFAKLA YÖNETİLMİYOR"
Atakum ittifakla kazanılan ama ittifakla yönetilen bir belediye olmadığını söyleyen İYİ Parti İlçe Başkanı Selen Gülhan Çam, " Cemil Deveci kendi kadrosunu kurdu ve kendi kadrosuyla belediyeyi yönetiyor. Seçimlerden önce kendisi ile parti olarak bir protokol yaptık. Bunu burada ilk defa açıklıyorum. Cemil Deveci'nin basına yapmış olduğu saçma sapan açıklamalara da cevap olsun. Seçimlere girmeden önce bir protokol yaptık. İYİ Parti'nin 2018 yılında girmiş olduğu seçimde almış olduğu oy oranı referans kabul edilerek yapılan protokol gereği, belediyede her ne olursa 3 de 2 söz hakkı Deveci'de 3 de 1 söz hakkı ise İYİ Parti'de olacaktı. Bu protokolden genel merkezlerinde haberi vardı" dedi.

 

"DEVECİ PROTOKOLE SADIK KALMADI"
Deveci'nin yapılan protokole sadık kalmadığını ve 'ben böyle yöneteceğim' dediğini öne süren Çam, "Zamanı geri alamayız ama böyle bir davranışla karşılaşacağımızı bilseydik 2019 yılında aynı eforu sarfeder miydik bunlar tartışılabilir. Protokole Deveci'nin uymadığını hem kendi genel merkezimize hem de CHP Genel Merkezi'ne defalarca ilettik. Atakum'da artık ittifak olmayacak. Genel Merkezi'nde tavrı da bu yönde" şeklinde konuştu.

 

Haber Berat GONCA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.