Vizyon Kuyumcu

CHP Samsun İl Örgütünden Kadın Cinayetlerine Tepki

Siyaset 10.05.2024 - 00:14, Güncelleme: 10.05.2024 - 00:14
 

CHP Samsun İl Örgütünden Kadın Cinayetlerine Tepki

CHP Samsun il Örgütü ve Kadın Kolları, İngilizce Öğretmeni Saadet Çay’ın, eşi tarafından öldürülmesinin ardından, son günlerde artan kadın cinayetlerini kınamak amacıyla basın açıklaması yaptı.

CHP Samsun İl Örgütü ve Kadın Kolları, İngilizce Öğretmeni Saadet Çay’ın boşanma aşamasındaki eşi tarafından öldürülmesi ve artan kadın cinayetleri nedeniyle basın açıklaması yaptı. Açıklamada kadına yönelik her türlü şiddet kınanarak, cinayetlerin önlenmesi için acil yasal düzenlemelere ihtiyaç olduğu belirtildi.            “SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ” Samsun Kadın Kolları Başkanı Naciye Arapoğlu, basın açıklamasında kadına yönelik şiddetin insanlık onuruna aykırı bir suç olduğunu belirterek, “Kadınların yaşam haklarının korunması ve şiddete maruz kalmaması için gerekli önlemlerin alınması ve farkındalığın artırılmasını talep ediyoruz. Toplum olarak kadınların güvenliğinin ve haklarının korunması için birlikte çalışmalıyız. Kadına yönelik şiddetin her türlüsü ile mücadele etmek hepimizin sorumluluğudur. Bu zor zamanlarda Saadet Çay’a rahmet ailesine başsağlığı ve sabır dileklerimizi iletiyoruz. Adaletin sağlanması için bizler, CHP Samsun İl Kadın Kolları olarak, sürecin takipçisi olacağız. Kadın cinayetleri toplumsal bir sorundur. Topluma hakim erkek egemen bir anlayışın değiştirilmemesi, kadın üzerinden yanlış söylemlere devam edilmesi ve kadının erkekle eşit birey olarak kabul edilmemesinin sonucudur. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması önemi her bir cinayette daha güçlü bir biçimde yeniden ortaya çıkmaktadır. Devletin ve hükümetin görevi toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadına yönelik şiddetin önlenmesi, cinsler rarası her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılması, kadının ekonomik, sosyal ve siyasal olarak güçlendirilmesi için her türlü düzenlemeyi yapmak ve gereken önlemleri almaktır. Kadınların hayatı, ölüme değil yaşamaya adanmıştır. Hiçbir erkeğin emaneti, malı ve namusu değiliz. İnsanız, eşitiz ve bireyiz” ifadelerini kullandı.        CEZASIZLIK KÜLTÜRÜ YAYGINLAŞTIRIYOR CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ konuşmasında, kadın cinayetlerinin her geçen gün arttığına dikkat çekerek, “Kadın cinayetleri ilk defa olmuyor ve bu son olmayacak. Özellikle AK Parti’nin tam olarak Türkiye’deki bütün yasama yürütme yargı erklerini eline geçirmesinden sonra uluslararası hukuk hükümlerine imza attığı sözleşmelerden bile tek adam kararıyla, Cumhuriyet’in kurucu kadrolarının, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı aydınlanmacı hareketle toplumsal cinsiyet eşitliği adına kadınlara tanınan bütün hakların tek tek geri alındığı, kadının toplum yaşamından soyutlanıp evde sadece çocuk bakan anne figürüne indirgendiği, dolayısıyla bu süreçler içerisinde de kadına karşı uygulanan şiddetin yıllardan beri cezasızlık kültürüyle giderek arttığı günleri yaşıyoruz. Her gün işlenen kadın cinayetlerinin arka planında bir öznel hikaye ve dram var. Ama sonuç değişmiyor. Günümüzde kadın cinayetleri artık politik cinayetlerdir. Konunun bu boyutu ile kadın cinayetleri, işlemeye teşne olanların cezasızlık kültürüyle kendilerine bir şey olmayacağını bilerek her geçen gün yaygınlaşıyor” cümlelerini kaydetti. Haber: Seyhan GÖÇMEZ
CHP Samsun il Örgütü ve Kadın Kolları, İngilizce Öğretmeni Saadet Çay’ın, eşi tarafından öldürülmesinin ardından, son günlerde artan kadın cinayetlerini kınamak amacıyla basın açıklaması yaptı.

CHP Samsun İl Örgütü ve Kadın Kolları, İngilizce Öğretmeni Saadet Çay’ın boşanma aşamasındaki eşi tarafından öldürülmesi ve artan kadın cinayetleri nedeniyle basın açıklaması yaptı. Açıklamada kadına yönelik her türlü şiddet kınanarak, cinayetlerin önlenmesi için acil yasal düzenlemelere ihtiyaç olduğu belirtildi.           

“SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Samsun Kadın Kolları Başkanı Naciye Arapoğlu, basın açıklamasında kadına yönelik şiddetin insanlık onuruna aykırı bir suç olduğunu belirterek, “Kadınların yaşam haklarının korunması ve şiddete maruz kalmaması için gerekli önlemlerin alınması ve farkındalığın artırılmasını talep ediyoruz. Toplum olarak kadınların güvenliğinin ve haklarının korunması için birlikte çalışmalıyız. Kadına yönelik şiddetin her türlüsü ile mücadele etmek hepimizin sorumluluğudur. Bu zor zamanlarda Saadet Çay’a rahmet ailesine başsağlığı ve sabır dileklerimizi iletiyoruz. Adaletin sağlanması için bizler, CHP Samsun İl Kadın Kolları olarak, sürecin takipçisi olacağız. Kadın cinayetleri toplumsal bir sorundur. Topluma hakim erkek egemen bir anlayışın değiştirilmemesi, kadın üzerinden yanlış söylemlere devam edilmesi ve kadının erkekle eşit birey olarak kabul edilmemesinin sonucudur. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması önemi her bir cinayette daha güçlü bir biçimde yeniden ortaya çıkmaktadır. Devletin ve hükümetin görevi toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadına yönelik şiddetin önlenmesi, cinsler rarası her türlü ayrımcılığın ortadan kaldırılması, kadının ekonomik, sosyal ve siyasal olarak güçlendirilmesi için her türlü düzenlemeyi yapmak ve gereken önlemleri almaktır. Kadınların hayatı, ölüme değil yaşamaya adanmıştır. Hiçbir erkeğin emaneti, malı ve namusu değiliz. İnsanız, eşitiz ve bireyiz” ifadelerini kullandı.       

CEZASIZLIK KÜLTÜRÜ YAYGINLAŞTIRIYOR
CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ konuşmasında, kadın cinayetlerinin her geçen gün arttığına dikkat çekerek, “ Kadın cinayetleri ilk defa olmuyor ve bu son olmayacak. Özellikle AK Parti’nin tam olarak Türkiye’deki bütün yasama yürütme yargı erklerini eline geçirmesinden sonra uluslararası hukuk hükümlerine imza attığı sözleşmelerden bile tek adam kararıyla, Cumhuriyet’in kurucu kadrolarının, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün başlattığı aydınlanmacı hareketle toplumsal cinsiyet eşitliği adına kadınlara tanınan bütün hakların tek tek geri alındığı, kadının toplum yaşamından soyutlanıp evde sadece çocuk bakan anne figürüne indirgendiği, dolayısıyla bu süreçler içerisinde de kadına karşı uygulanan şiddetin yıllardan beri cezasızlık kültürüyle giderek arttığı günleri yaşıyoruz. Her gün işlenen kadın cinayetlerinin arka planında bir öznel hikaye ve dram var. Ama sonuç değişmiyor. Günümüzde kadın cinayetleri artık politik cinayetlerdir. Konunun bu boyutu ile kadın cinayetleri, işlemeye teşne olanların cezasızlık kültürüyle kendilerine bir şey olmayacağını bilerek her geçen gün yaygınlaşıyor” cümlelerini kaydetti.

Haber: Seyhan GÖÇMEZ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.