Vizyon Kuyumcu

CHP Samsun Kongresinde 5 İsim Yarışacak

Siyaset 29.09.2023 - 02:20, Güncelleme: 29.09.2023 - 02:22
 

CHP Samsun Kongresinde 5 İsim Yarışacak

CHP Samsun İl Başkanlığı 8 Ekim'de yapılacak kongreye hazırlanıyor. Daha önce 4 isim il başkanlığı için adaylığını açıklarken, mevcut il başkanı Fatih Türkel'in aday olup olmadığı merak ediliyordu.

CHP’de Genel Başkan ve ekibinin belirlenmesi için gerçekleştirilecek olağan üstü kongre öncesi Türkiye geneli İl Başkanlıkları kongreleri devam ediyor. Büyük Kongrede oy kullanacak delegelerin seçildiği il kongreleri tüm yurtta heyecanla izleniyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkan yenilikçi kanadın adayı Özgür Özel'in koltuğa oturup oturamayacağına il kongrelerinde seçilen delegeler karar verecek. Bu nedenle tüm illerde olduğu gibi Samsun İl Kongresi'nde de heyecan doruk noktada.   TÜRKEL YENİLİK İSTİYOR 8 Ekim'de yapılacak olan Samsun CHP Olağan İl Kongresinde Tufan Akçagöz, Mehmet Özdağ, Aylin Tat ve Ali İzzet Kavtelek adaylığını il binasında yaptıkları açıklamalarla kamuoyuna duyurmuşlardı. Mevcut başkan Fatih Türkel ise adaylık konusunda bu zamana kadar sessiz kalmayı tercih etti. Türkel’in aday olmaya karar verdiği sosyal medyasından yapmış olduğu ziyaret paylaşımlarla anlaşıldı. Türkel'in Pazartesi günü kamuoyuna adaylığını açıklayacağı bilgilerine ulaşıldı.   TAT VE ÖZDAĞ MEVCUT DÜZEN YANLISI Türkel, yapmış olduğu ilçe ziyaretlerinde sürpriz şekilde yenilikçilik mesajları verdiği görüldü. Türkel'in partide yenilikçi kanatta yer aldığı yapmış olduğu paylaşımlarla ortaya çıkarken, 5 adayın 3'ünün yenilik, 2 adayın ise mevcut düzen yanlısı olduğu belirtiliyor. Aylin Tat ile Mehmet Özdağ'ı Kılıçdaroğlu'nun desteklediği dile getiriliyor. Tat ve Özdağ'ın kongrede birleşerek tek liste gidebileceği iddia ediliyor. Tat ve Özdağ'ı CHP Parti Meclisi'nde göreve getirilen CHP Samsun eski Milletvekili Neslihan Hancıoğlu'nun koordine ettiği öne sürülüyor.   Haber: Berat GONCA
CHP Samsun İl Başkanlığı 8 Ekim'de yapılacak kongreye hazırlanıyor. Daha önce 4 isim il başkanlığı için adaylığını açıklarken, mevcut il başkanı Fatih Türkel'in aday olup olmadığı merak ediliyordu.

CHP’de Genel Başkan ve ekibinin belirlenmesi için gerçekleştirilecek olağan üstü kongre öncesi Türkiye geneli İl Başkanlıkları kongreleri devam ediyor. Büyük Kongrede oy kullanacak delegelerin seçildiği il kongreleri tüm yurtta heyecanla izleniyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısına çıkan yenilikçi kanadın adayı Özgür Özel'in koltuğa oturup oturamayacağına il kongrelerinde seçilen delegeler karar verecek. Bu nedenle tüm illerde olduğu gibi Samsun İl Kongresi'nde de heyecan doruk noktada.

 

TÜRKEL YENİLİK İSTİYOR
8 Ekim'de yapılacak olan Samsun CHP Olağan İl Kongresinde Tufan Akçagöz, Mehmet Özdağ, Aylin Tat ve Ali İzzet Kavtelek adaylığını il binasında yaptıkları açıklamalarla kamuoyuna duyurmuşlardı. Mevcut başkan Fatih Türkel ise adaylık konusunda bu zamana kadar sessiz kalmayı tercih etti. Türkel’in aday olmaya karar verdiği sosyal medyasından yapmış olduğu ziyaret paylaşımlarla anlaşıldı. Türkel'in Pazartesi günü kamuoyuna adaylığını açıklayacağı bilgilerine ulaşıldı.

 

TAT VE ÖZDAĞ MEVCUT DÜZEN YANLISI
Türkel, yapmış olduğu ilçe ziyaretlerinde sürpriz şekilde yenilikçilik mesajları verdiği görüldü. Türkel'in partide yenilikçi kanatta yer aldığı yapmış olduğu paylaşımlarla ortaya çıkarken, 5 adayın 3'ünün yenilik, 2 adayın ise mevcut düzen yanlısı olduğu belirtiliyor. Aylin Tat ile Mehmet Özdağ'ı Kılıçdaroğlu'nun desteklediği dile getiriliyor. Tat ve Özdağ'ın kongrede birleşerek tek liste gidebileceği iddia ediliyor. Tat ve Özdağ'ı CHP Parti Meclisi'nde göreve getirilen CHP Samsun eski Milletvekili Neslihan Hancıoğlu'nun koordine ettiği öne sürülüyor.

 

Haber: Berat GONCA

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.