Vizyon Kuyumcu

CHP’li Vekillerden Asarcıklı Köylülere Destek

Siyaset 02.05.2023 - 23:57, Güncelleme: 26.05.2023 - 11:54
 

CHP’li Vekillerden Asarcıklı Köylülere Destek

Asarcık’ın Musaağa köyünde haklı davasını kazanan köylülere destek veren CHP Samsun milletvekili adayları, Güneysu, Karaman ve Özdağ, ‘Yargı kararına rağmen satılan araziye yapılmaya çalışılan çuval fabrikası inşaatını hemen durdurun' dedi.

CHP Samsun milletvekili adayları, Asarcık’ın Musaağa köyünde vatandaşın malına AKP hükümeti tarafından nasıl çöküldüğüne şahitlik etti. Haklı davasını kazanan köylülere destek veren Güneysu, Karaman ve Özdağ, ‘Yargının yürütmeyi durdurma kararına rağmen satılan araziye yapılmaya çalışılan çuval fabrikası inşaatını hemen durdurun’ dedi.   Köy statüsünün kaldırılarak hiçbir hizmet alamayan mahallere dönüştürülen köylerde yaşanan hukuksuzlukların en somut örneklerinden birisi Samsun’un Asarcık ilçesinin Musaağa mahallesinde yaşanıyor. CHP Samsun Milletvekili adayları Nazan Güneysu, Mehmet Karaman ve Mehmet Özdağ, Musaağa’da köylülerin hukuk mücadelesine destek verdi. Nazan Güneysu, “Yıllar önce köy sakinlerinden birisi tarafından mera olarak kullanılmak kaydıyla bağışlanan arazinin belediye tarafından çuval fabrikası yapılması için özel sektöre satıldığını söyledi. Güneysu, “İnşaat başlayana kadar köylülerin satıştan haberi bile olmamış. İnşaat başladığında anlamışlar başlarına örülen çorabı. Sonra hukuk mücadelesine başlamışlar ve kazanmışlar. Yargı da verdiği kararda özel mülke inşaat yapılamayacağı hükmünü vermiş. Ancak AKP-MHP hükümeti ne yargı tanıyor ne de özel mülk olmasını takmıyor. Bildiğiniz burada köylünün merasına çökmüşler. 20 yıldır yaptıkları gibi sadece sorun üretmeye devam ediyorlar. Musaağa köyü halkına söz veriyoruz. Bu çuval fabrikası bu meraya yapılmayacak” dedi.   300 YILLIK AĞAÇLARI KESTİLER CHP milletvekili adayı Mehmet Karaman ise, inşaat için meradaki 300 yıllık ağaçların bile kesildiğini ifade ederek, “Köylülerimizle konuştuk. Hiç birisi yatırıma karşı çıkmıyor. Yatırımın doğru yerde olmasını istiyorlar. Fabrika yapılırsa evlere olan mesafesi sadece 12 metre olacak. Yıllardır cenaze namazları burada kılındı. Bayramlar bu merada kutlandı. Yemekler yenildi. Şimdi buraya fabrika yapmaya çalışıyorlar. Burası üstelik köylünün ortak malı. Buradan fabrikayı yapmaya çalışan iş insanına da sesleniyorum. Yanlıştan geri dön ve meradaki inşaat atıklarını topla. Eğer sen bunları yapmazsan iktidar değiştiğinde biz sana bunu zaten yaptıracağız” açıklamasını yaptı.   Köylülere zerre kadar fabrikası dokunmayanların şimdi bayramları zehir ettiğini ifade eden Nazan Güneysu ise, “Haksızlığın ve hukuksuzluğun mimarları 10 gün sonra bu ülkeden sizlerin oylarıyla ellerini çekecekler. Ellerine fırsat geçtiğinde ne kadar fütursuzca hareket ettiklerini bizlere bir defa daha gösterdiler. CHP bu işin takipçisi olmaya devam edecek. Gerekirse bu inşaatın önüne etten duvar örer bu fabrikayı buraya yaptırmayız. Fabrika yapılsın, üretim olsun. Fakat köyün merasına, tarım alanlarına değil bilim insanlarının belirleyeceği sanayi bölgelerine yapılmasını istiyoruz” açıklamasını yaptı.
Asarcık’ın Musaağa köyünde haklı davasını kazanan köylülere destek veren CHP Samsun milletvekili adayları, Güneysu, Karaman ve Özdağ, ‘Yargı kararına rağmen satılan araziye yapılmaya çalışılan çuval fabrikası inşaatını hemen durdurun' dedi.

CHP Samsun milletvekili adayları, Asarcık’ın Musaağa köyünde vatandaşın malına AKP hükümeti tarafından nasıl çöküldüğüne şahitlik etti. Haklı davasını kazanan köylülere destek veren Güneysu, Karaman ve Özdağ, ‘Yargının yürütmeyi durdurma kararına rağmen satılan araziye yapılmaya çalışılan çuval fabrikası inşaatını hemen durdurun’ dedi.

 

Köy statüsünün kaldırılarak hiçbir hizmet alamayan mahallere dönüştürülen köylerde yaşanan hukuksuzlukların en somut örneklerinden birisi Samsun’un Asarcık ilçesinin Musaağa mahallesinde yaşanıyor. CHP Samsun Milletvekili adayları Nazan Güneysu, Mehmet Karaman ve Mehmet Özdağ, Musaağa’da köylülerin hukuk mücadelesine destek verdi. Nazan Güneysu, “Yıllar önce köy sakinlerinden birisi tarafından mera olarak kullanılmak kaydıyla bağışlanan arazinin belediye tarafından çuval fabrikası yapılması için özel sektöre satıldığını söyledi. Güneysu, “İnşaat başlayana kadar köylülerin satıştan haberi bile olmamış. İnşaat başladığında anlamışlar başlarına örülen çorabı. Sonra hukuk mücadelesine başlamışlar ve kazanmışlar. Yargı da verdiği kararda özel mülke inşaat yapılamayacağı hükmünü vermiş. Ancak AKP-MHP hükümeti ne yargı tanıyor ne de özel mülk olmasını takmıyor. Bildiğiniz burada köylünün merasına çökmüşler. 20 yıldır yaptıkları gibi sadece sorun üretmeye devam ediyorlar. Musaağa köyü halkına söz veriyoruz. Bu çuval fabrikası bu meraya yapılmayacak” dedi.

 

300 YILLIK AĞAÇLARI KESTİLER
CHP milletvekili adayı Mehmet Karaman ise, inşaat için meradaki 300 yıllık ağaçların bile kesildiğini ifade ederek, “Köylülerimizle konuştuk. Hiç birisi yatırıma karşı çıkmıyor. Yatırımın doğru yerde olmasını istiyorlar. Fabrika yapılırsa evlere olan mesafesi sadece 12 metre olacak. Yıllardır cenaze namazları burada kılındı. Bayramlar bu merada kutlandı. Yemekler yenildi. Şimdi buraya fabrika yapmaya çalışıyorlar. Burası üstelik köylünün ortak malı. Buradan fabrikayı yapmaya çalışan iş insanına da sesleniyorum. Yanlıştan geri dön ve meradaki inşaat atıklarını topla. Eğer sen bunları yapmazsan iktidar değiştiğinde biz sana bunu zaten yaptıracağız” açıklamasını yaptı.

 

Köylülere zerre kadar fabrikası dokunmayanların şimdi bayramları zehir ettiğini ifade eden Nazan Güneysu ise, “Haksızlığın ve hukuksuzluğun mimarları 10 gün sonra bu ülkeden sizlerin oylarıyla ellerini çekecekler. Ellerine fırsat geçtiğinde ne kadar fütursuzca hareket ettiklerini bizlere bir defa daha gösterdiler. CHP bu işin takipçisi olmaya devam edecek. Gerekirse bu inşaatın önüne etten duvar örer bu fabrikayı buraya yaptırmayız. Fabrika yapılsın, üretim olsun. Fakat köyün merasına, tarım alanlarına değil bilim insanlarının belirleyeceği sanayi bölgelerine yapılmasını istiyoruz” açıklamasını yaptı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve samsunetikhaber3.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.